Jedną z opcji jest przeszukanie tego wątku, tu dowiesz się że potrzebny jest stick, a do niego karta sim. To możesz kupić na przykłąd w aldim, lidlu. tchibo, vodafone itp. Przeszukaj ten wątek a raczej nie powinieneś mieć więcej pytań.
Jedną z opcji jest przeszukanie tego wątku, tu dowiesz się że potrzebny jest stick, a do niego karta sim. To możesz kupić na przykłąd w aldim, lidlu. tchibo, vodafone itp. Przeszukaj ten wątek a raczej nie powinieneś mieć więcej pytań.
Dziękuję ;) przeglądałem, ale pytanie zadałem ze względu być może się pojawiły jakieś nowe opcje , oferty :) Tak czy inaczej na miejscu się wszystko okaże :)
Przejrzyj sobie tę stronkę,mają dobrą ofertę
http://www.o2online.de/tarife/o2-go-prepaid/?exclusivId=epo2p_4x6-b_tarife-zum-surfen ,ale zanim zdecydujesz,sprawdź zasięg.W necie znajdziesz informacje,jakie sieci,które obsługują mobilny internet mają zasieg w miejscowości do której jedziesz.
Dziękuję :)
Andrea orientujesz sie z jakimi oplatami to sie wiaze ? ile za montaz a potem ile do rachunku doliczja ? dzieki za odp
Mam pytanko, najprawdopodobniej nie bede miec u mojego podopiecznego netu , jakie mam opcje, co, gdzie i za ile? :)
Czy ktoś sie orientuje ile się w DE czeka na zalożenie neta(mają tel ,chodzi tylko o kabel do internetu),Od tygodnia czekam i net nadal mam bezprzewodowy :(
Nie czeka sie dlugo pare dni.
Do jutra zeżre ci cale 15euro!!!!Masz nieustawioną taryfę!!!Dlatego sie to okienko w dole ekranu pokazuje,po prawej,co nie?takie male.
To duze okno ALDI TALK MOBILES INETRNET MIT ALDI powinnaś miec na niebiesko.kliknij,otwórz,są 3 oknienka ,na dole masz INNA TARYFA-tzreba tam kliknąć i ustawic wlasciwą.Ale juz chyba to ci sie dzis nie uda ,zeby ustawic na 30 dni na koncie /górne okienko MEINE TARIF/ musi byc 15 euro i naczej nic ztego.I dopoki nie pokaze się w oknoe głownym ,tym z kółkiem,po prawej na dole napis 30TAGE INTERNET FLATRATE nie wolno klikac na kółko i właczac netu bo zżera całą kasę!!!!!
1. Otwórz Verbindungsassistent i wprowadź PIN ale NIE WCISKAJ GUZICZKA *VERBINDEN*
2. Wciśnij guzik *Tarifverwaltung* -otworzy ci się nowe okienko z 3 guziczkami:
-Mein Tarif (do sprawdzania obecnej taryfy)
-Guthaben Aufladen (na doładowania –wystarczy wpisać 16-cyfrowy nr doładowania i wcisnąć guzik Aufladen)
-Ftaltrates buchen/aendern –to właśnie ten guzik nalezy wcisnąć, aby dokonać zabukowania odpowiedniej taryfy –otworzy się nowe okienko.
3. Odptaszkuj odpowiednią opcję i zatwierdź.
Dostaniesz najpierw sms-a, że przyjęto zamówienie na opcję XL. Za jakiś czas (do 24 godz. ale praktycznie od 10 min. do 2 godz.) dostaniesz następnego sms-a, że uruchomiono opcję XL , która jest ważna od….do….. i wtedy zdejmą ci 15e z konta.
DOPIERO WTEDY MOŻNA WEJŚĆ W INTERNET !!! -to tu są właśnie nieporozumienia z tym zżeraniem pieniędzy…..bo jeśli ktoś się połączy z internetem wcześniej (przed zatwierdzeniem przez Aldi opcji XL) to płaci Basistarif po 0,24e za MB „na bieżąco” i wtedy nie starcza mu tych 15e na uruchomienie zamówionej opcji XL.
Jeśli zależy komuś na przedłużeniu dotychczasowej opcji -gł. mcznej najlepiej jest zasilać konto przed upływem terminu np. 28, lub 29tego dnia lub wcześniej . Wtedy automatycznie przedluza się o następne 30 dni (bo w wymaganym momencie jest dostateczna kwota na koncie) - to naprawdę działa bezawaryjnie !!
Ważne: nie ustawisz innej taryfy do końca terminu ważności obecnej taryfy – trzeba ją wymówić . Do tego służy guziczek *kuendigen* (możesz to zrobić w każdym czasie…..ale pomimo to będzie obowiązywała do końca terminu – po prostu nie przedłuży ci się automatycznie).
Piszesz:
"Jeśli zależy komuś na przedłużeniu dotychczasowej opcji -gł. mcznej najlepiej jest zasilać konto przed upływem terminu np. 28, lub 29tego dnia lub wcześniej . Wtedy automatycznie przedluza się o następne 30 dni (bo w wymaganym momencie jest dostateczna kwota na koncie) - to naprawdę działa bezawaryjnie !!"
Ja właśnie jestem na trzy dni przed końcem ważności XL (14,99EUR) i mam zamiar jutro powędrować do Aldiego, by otrzymać ten bon na 14,99EUR.
W takim razie po przyjściu ze sklepu powinienem od razu wklepać te 16 cyfr i nic więcej nie robić? Po skończeniu się mojego dotychczasowego internetu ALDI sam pobierze moją kwotę i przedłuży na 100% tę samą opcję internetową, jaką mam teraz?
Pytam, bo chcę się upewnić, czy wszystko zrozumiałem, co napisałaś.