Na wyjeździe 37

23 maja 2017 13:54 / 4 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Wystrzegaj się strączkowych i kapustnych . Dźwięki będą cichsze .

Że niby moja dieta ma wpływ na tego tam...? Basiu, przeceniasz chyba to urządzenie....
23 maja 2017 16:16 / 4 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Wystrzegaj się strączkowych i kapustnych . Dźwięki będą cichsze .

Ale jakie a.roma(n)tyczne.
24 maja 2017 17:48 / 6 osobom podoba się ten post
Moja Gwiazda już o godz 17 mi powiedziała,że chce jeść kolację, bo jest głodna....Zjadla rano śniadanie, 2 śniadanie,obiad,o 15 kawa z drożdżówka...a teraz kolacja.
Mówi,że będzie jeszcze głodna o 19.30,jak ja już skończę pracę i pójdę do góry. Poprosiła aby jeszcze jej zrobić jedna kromkę chleba i położyć do plastikowego pojemnika,
Nie mogę nakarmić ta moja 90 łatkę...talerze czyste,że zmywarka nie musi chodzić....hihi
24 maja 2017 20:52 / 11 osobom podoba się ten post
u mnie Babcia nie odpuszcza. W tym roku mają 60 rocznicę ślubu i zapowiedział się gość "z miasta" i nawet zdjęcia mają robić. Na co Babcia oczywiście nie za bardzo jest chętna. Jako powód podała córce, że takiego gościa trzeba przyjąć i pewnie jeszcze ciasto podać...., a ona siły nie ma. Rozmawiałam o tym z ich córką. Andrea wie, że pieczenie ciast w dużej mierze wzięłam na siebie i to nie problem. Zwróciłam jej jednak uwagę, na to, że Babcia skarży się, że nie ma siły, a nie usiedzi na miejscu, tylko cały czas musi coś robić. Przy obiedzie prawie zasypia, potem ja idę na przerwę i po przerwie pytam się czy się położyła, czy pospała sobie troszkę i prawie zawsze słyszę, że nie miała czasu, bo:
- musiała wyprać dziadkowi skarpetki
- poukładać w szafce
- ciasto zrobić
- kwiaty w ogrodzie podlać
I tak bez końca, a wczoraj myła drzwi w piwnicy. Przy kolacji zasypia znowu. Nie ma na nią rady, więc odpuściłam. Córka wie, jaką ma mamę. Tylko obawiam się, że to doprowadzi do jakiegoś nieszczęścia, bo Babcia jest bardzo chwiejna, ma Parkinsona, każdy krok ją boli (silna artroza). Nie przywiążę ją. Jest osobą świadomą, chociaż.... jednak ostatnimi czasy zauważam, że ma coraz większe problemy z pamięcią
25 maja 2017 10:20 / 8 osobom podoba się ten post
Normalnie radio tworzy tło dnia, CD włączam tylko kiedy zaczynają nadawać nabożeństwa :) Dziś po wstępnej muzyce, wyciągam rękę do przełączenia, a tu Wiszawa Czymborska ;-)
Jeden wiersz, ale zaskoczyli mnie.
25 maja 2017 10:37 / 10 osobom podoba się ten post
Świąteczny dzień dzisiaj.Wpadła synową z rańca i wyprała wykładzinę dywanową.Babci włączyła mszę w telewizji.Świętować można na róźne sposoby.
25 maja 2017 10:59 / 4 osobom podoba się ten post
teresadd

Świąteczny dzień dzisiaj.Wpadła synową z rańca i wyprała wykładzinę dywanową.Babci włączyła mszę w telewizji.Świętować można na róźne sposoby.

ja z mają Pricessą zaczełam świętowac od guana od szyi po pięty ! Oni tutaj mają jednak specyficzne wyczucie czasu !
25 maja 2017 11:02 / 7 osobom podoba się ten post
U mnie nudy, poleżałam po śniadaniu, teraz zrobię obiad, potem znów poleżę, i tak do wieczora, ehh, nie lubię takich dni. Ale co zrobić, dzis corka Pdp ma wychodne więc ja zostaje w domku. 
25 maja 2017 11:05 / 9 osobom podoba się ten post
Moja dzisiaj znowu je na umór..czy to już tak przed śmiercią? O godzinie 10 po zjedzeniu 1i 2 śniadanie,już się pytała co dzisiaj catering nam przywiezie....
Jutro muszę znowu jechać po zakupy...bo już obmysliła sobie ,że mam kupić pstrągi i usmażyć na kolację,bo ona wieki nie jadła foreli...
Jestem tu 3 raz...zawsze miała apetyt, ale teraz to już jest apetyt wilczy!
25 maja 2017 12:50 / 3 osobom podoba się ten post
Coś wam zdradzę w wielkiej tajemnicy_ moja pdp Demencyjna, ale głupia nie jest i ma przebłyski świadomości_całe życie sama była,żadnej pomocy w domu itd, zanim ja tu objęłam ją pod swoje 'skrzydło' była ekipa sprzątająca.... ale babcia sama sobie już gotować nie może_wiek_ja podaję i gotuję (sama się tu pochwalę_smacznie hi hi hi )......siedzimy dziś przy stole przy obiedzie_babcia-czekaj,bo jeszcze gości nie ma, ja-ok, przynoszę rybę,szparagi z sosem holenderskim i maleńkie młode ziemniaczki z koperkiem,babcia-głupie to moje zaproszone goście,że nie przyszli na taki smaczny obiad ha ha ha ha śmiałyśmy się dobre 5 min
25 maja 2017 12:58 / 2 osobom podoba się ten post
teresadd

Uświadomcie proszę co to za święto? bo czytam ze wszyscy świetujecie ale nie wiem co?
25 maja 2017 13:05 / 4 osobom podoba się ten post
A ja jestem ciekawa ile kawałków ciasta i ile kaw wciągnie dziś moja Pdp bo wnuczka stawia.... i czy nie będzie za dużo dla niej.....
25 maja 2017 13:05 / 3 osobom podoba się ten post
moni.r

Uświadomcie proszę co to za święto? bo czytam ze wszyscy świetujecie ale nie wiem co?

Wniebowstąpienie. Jezus poszedł do taty na piwo i tu Dzień Ojca jest. I piwo dzisiaj piją wszyscy.
25 maja 2017 13:08 / 1 osobie podoba się ten post
hawana

Wniebowstąpienie. Jezus poszedł do taty na piwo i tu Dzień Ojca jest. I piwo dzisiaj piją wszyscy.

Dzięki zapomnialam że oni mają wcześniej.No tak w zeszlym roku nie moglam się nadziwić jak oni to święto celebrują .Rzeczywiście piwkowali grilowali -mowa o dniu ojca  oczywiście
25 maja 2017 13:10 / 6 osobom podoba się ten post
ewa59

A ja jestem ciekawa ile kawałków ciasta i ile kaw wciągnie dziś moja Pdp bo wnuczka stawia....:-) i czy nie będzie za dużo dla niej.....:lol3:

Tak tak -one potrafią zjeść a z problemem my zostajemyzwlaszcza jak na śmietance czy jabluszkach to ciasteczko