28 marca 2017 10:20 / 5 osobom podoba się ten post
MilenkaKWitam się ponownie i proszę o poradę bo mam kolejny problem. Obok dziadzia mieszka rodzina,która poprosiła mnie o dodatkową pracę dla nich. Umycie okien i pomoc w ogrodzie, sadzenie kwiatków,plewienie, sprzątanie igieł pod drzewkami. Ile mam wziąć za godzinę takich prac i za mycie okien? Nigdy wcześniej nie pracowałam dodatkowo.
Powiem Ci tak.Po pierwsze to kiedy masz zamiar to robic?Na swojej przerwie?Rodzina dziadzia może wówczas uznać ,że przy dziadziu masz tak mało pracy ,że skoro na przerwie sobie dorabiasz tzn,że wcale nie jesteś zmęczona i żadna przerwa Ci nie powinna przysługiwać.Sąsiedzi cwaniaki chca Twoimi rękami syf zimowy chyba sobie odgruzować.Tyle prac do zrobienia przygotowali .....Dobrze się zastanów,żeby potem nie było,że sama na siebie bicz ukręciłaś.Raz jedyny miałąm pucki proponowane,też u sąsiadów i podziękowałam grzecznie.Co innego ,jakby to było dalej od domu i nikt by o tym nie wiedział.Ale tak....Od braku paru dodatkowych euro nie zbiedniejesz.Zresztą zawołaj wysoką kwotę-dziewczyny Ci poradza ile ,bo ja nie mam pojęcia jakie teraz ceny za pucki są i zobaczysz czy się zgodza czy nie.