Jak minął dzień 2

16 kwietnia 2018 18:52 / 1 osobie podoba się ten post
EwaR65

Nie wiem jak wy ale niektore rzeczy w Niemcach maja lepsza jakosc,dla przykladu proszki,ogolnie chemia,plyny ale to najlepiej jest slac busem,nie ma co dzwigac tobolow.

Chemia jest lepszej jakości. Lubię froscha, tanie i dobre.
Zawsze wiozę kilka sztuk z dmu.
16 kwietnia 2018 19:23 / 3 osobom podoba się ten post
Wspaniałe, byłam na urodzinach, ciasto jadłam, wino pilam, wódkę tez
16 kwietnia 2018 19:55 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Wspaniałe, byłam na urodzinach, ciasto jadłam, wino pilam, wódkę tez:szampan:

Oooooo, to fajnie masz . Rozrywka jak ta lala .  A pisać jeszcze możesz ? Ja dzisia jrobię kolację na zakończenie pewnego etapu robót budowlanych . Tez będzie winko  no i wkleiła mi cola. Nic tu nie skłamiesz,nic a nic .

Dodaliśmy kilka nowych emotek z jedzeniem, winem itp. O.

16 kwietnia 2018 21:21 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Oooooo, to fajnie masz . Rozrywka jak ta lala .  A pisać jeszcze możesz ? Ja dzisia jrobię kolację na zakończenie pewnego etapu robót budowlanych . Tez będzie winko :cola: no i wkleiła mi cola. Nic tu nie skłamiesz,nic a nic .:lol3:

Dodaliśmy kilka nowych emotek z jedzeniem, winem itp. O.

Rowerem byłam tj na rowerze jechałam, niecwezykiem
16 kwietnia 2018 22:47 / 1 osobie podoba się ten post
ela.p

Chemia jest lepszej jakości. Lubię froscha, tanie i dobre.
Zawsze wiozę kilka sztuk z dmu.

Kto nie lubi frosza,ja sie nauczylam robic plyny sama,w domu to mam pojemniki i mieszam plyny z octem no chyba,ze mam frosza. Pieknie myje. W kuchni u pdp myje cifem a pozniej przecieram froszem,bardzo lubie te wszystkie plyny do sprzatania. Tu u pdp nie ma problemu z pieniedzmi na srodki czystosci,ona mnie czasami tyz kupi w prezencie bo wie,ze lubie. Niemiecka jakosc jest najlepszejsza.
16 kwietnia 2018 22:48 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Rowerem byłam tj na rowerze jechałam, niecwezykiem:spacer z psem:

Dobrze zes dojechala
17 kwietnia 2018 13:12 / 3 osobom podoba się ten post
Krzesło na schodach "ozdrowiało". Zepsuło się to urządzenie dwa tygodnie po szpitalu (całe szczęście, że kilka dni działało, bo była osłabiona). Wezwany mechanik przyjechał ze śliczną, błyszczącą walizą pełną pięknych narzędzi rozkręcił, popatrzył i orzekł że lift kaput. Trzeba nowy, ewentualnie może znajdzie gdzieś jeszcze taki "motor" i wymieni, ale i tak to będzie sporo kosztować. Nie było odzewu to siostrzenica wezwała innego mechanika. Przyjechał młody chłopaczek ze zniszczoną walizą, nie aż tak pełną narzędzi- ze śladami użytkowania. I wymienił dwa akumulatory i ustrojstwo działa.... Nie trzeba nowego. Ten był dla jej męża, stał parę lat nie używany. Byłam przy pierwszej naprawie i pan akumulatorów nie sprawdzał.
17 kwietnia 2018 20:02 / 2 osobom podoba się ten post
Jedliśmy dobre truskawki ze śmietaną. Poza tym cały dzień podobny do innych. Czas szykować się do spania.
18 kwietnia 2018 18:41 / 3 osobom podoba się ten post
A mysmy byly z pdp w lodziarni z jej przyjacielem bo on zmotoryzowany,wrocilismy i jeszcze gadaja to mam troche luzu.
21 kwietnia 2018 18:00 / 1 osobie podoba się ten post
Spokojny dzień bez pośpiechu. Byliśmy na krótkim spacerze, później sjesta. Zaraz czas na kolację. Zrobię kanapki z masłem i szynką, krojony ogórek i herbata.
21 kwietnia 2018 19:10 / 1 osobie podoba się ten post
Herbatka u Danusi i Egona, wymiana ploteczek
21 kwietnia 2018 22:52 / 3 osobom podoba się ten post
Wczoraj bylysmy z pdp i jej corka u lekarza,dzisiaj na grilu u freunda pdp. Pogoda ladna to mozna lapac witamine d ze slonca. Mam w planach posiac rzodkiewke i salate do doniczek,ciekawam czy wyrosna. Robie maly ogrodek na 3 doniczki u pdp a tak dla zajecia sie czyms pozytecznym i tyz wsadze cebule do donic na szczypior.
22 kwietnia 2018 19:38 / 3 osobom podoba się ten post
Grałam na harfie Do tej pory myślałam, że to taki stojący instrument ze strunami. Okazało się, że podopieczna ma taką "stołową"- struny na pudle rezonansowym. A nuty to podłożone pod te struny karty z kropkami różnej wielkości i kreskami informującymi w jakiej kolejności się gra. Proste. To znaczy na razie skupiałam się na kolejności. Jutro zapowiedziała, że gramy znowu. To może uda mi się wydobywać różne dźwięki w zależności od rozmiaru kropek... Ale i tak brzmiało to nieźle. Przynajmniej w moich uszach
22 kwietnia 2018 20:00 / 3 osobom podoba się ten post
Sympatycznie z koleżanką, Fomarkt, lody, spacer po Steinhagen. Zapoznawczy dla niej. We wtorek wypad do Gęstego Webera
22 kwietnia 2018 20:02 / 1 osobie podoba się ten post
EwaR65

Wczoraj bylysmy z pdp i jej corka u lekarza,dzisiaj na grilu u freunda pdp. Pogoda ladna to mozna lapac witamine d ze slonca. Mam w planach posiac rzodkiewke i salate do doniczek,ciekawam czy wyrosna. Robie maly ogrodek na 3 doniczki u pdp a tak dla zajecia sie czyms pozytecznym i tyz wsadze cebule do donic na szczypior.

Pochwalam, zioła sobie zasadzie, właśnie wcinam obiad, pastę z sosem ze świeżymi ziołami, z mojego ogrodka po