No własnie od dwóch dni już mnie tam nie ma :-(
No własnie od dwóch dni już mnie tam nie ma :-(
No w niedzielę , Ela.p:-) ja wczoraj czyściłam srebra kuchenne, sztuk trzy:-)
Moja koleżanka była z babcią na urodzinach, dlatego nie mogłyśmy się spotkać.
Postanowiłam z nudów, że wyczyszczę sztućce. :-)
Dziadzio pije mocną herbatę, pijemy też parzoną kawę, sztućce szybko robią się ciemne.
Moja koleżanka była z babcią na urodzinach, dlatego nie mogłyśmy się spotkać.
Postanowiłam z nudów, że wyczyszczę sztućce. :-)
Dziadzio pije mocną herbatę, pijemy też parzoną kawę, sztućce szybko robią się ciemne.
Oooooo , a mnie trzy dni nie było na forum . Przegapiłam. Powodzenia i spokoju w pracy . Pozdrów Alpy .
Dzięki, trochę za dużo emocji:-) Tatort z Kolonii to gwarancja dobrego kryminału .nie wiem jak to się dzieje, ale tutejsze kryminały są dobre, w przeciwieństwie do innych romansideł, tych nie da się oglądać ,w większości.
O ho, ho - na srebrze i srebrem jadacie ? :-):-) .
O ho, ho - na srebrze i srebrem jadacie ? :-):-) .
Srebrem jemy. :-) Mam dla dziadzia zadanie, które wykonujemy co kilka dni.Musi liczyć łyżki, widelce, noże i łyżeczki.
U niego z głową wszystko dobrze, ale trzeba go angażować. Dzisiaj idziemy do sklepu po truskawki.
Będę piekła zwykłe ciasto z truskawkami.
Napisz przepis na ciasto z truskawkami :-)
A u nas historyczna chwila nastąpiła- Malina dała się namówić na spacer! I jutro też planuje- oczywiście jak pogoda będzie odpowiednia. Mojej zmienniczce przez prawie trzy miesiące chyba dwa razy się udała ta sztuka.
A ja potem połaziłam po drogach i dróżkach i stwierdzam, że zmienniczka miała rację- jak się pilnuje w miarę kierunku i nie schodzi na drugą stronę górek, to zawsze schodzi się do miasteczka i od razu w oczy się rzuca mój ulubiony widok- wieże kościoła, który jest moim punktem orientacyjnym. I tak sobie myślę, że niejedna Polka może tak chodzić, i jak zobaczę kogoś, kogo o wspólny język będę podejrzewać, to będę udawała, że przez telefon rozmawiam na temat- "na pewno jakieś Polki tu są!", i może któraś się odezwie?
A w jakich rejonach te gorki?