Rany, przeciez nie mozna miec "ustawowych" wolnych dni w tej pracy! Jak podopieczny/a mieszka z kims z rodziny sprawnym, no to jeszcze, ale jak jest sie tylko we dwoje .- to jakim sposobem? Zostawiajac podopiecznego samego?
Ja mam wolne we wtorki i soboty od 9 do 17, Babcia w tym czasie jedzie do dziennego osrodka, z tym, ze w te dni musze porobic zakupy, bo kiedy Babcia jest w domu nie ma mowy o wyjsciu, reszta czasu dla mnie. No i tak do psychicznego odsapniecia okolo godziny, do 1,5 godz. w dni pozostale - kiedy Babcia spi po obiadku, w nocy - na szczescie nie musze pilnowac, najwyzej w dni, kiedy Babci gorzej - kladzie sie ok, 1 - 2 w nocy, ale jak na razie przez 2 miesiace miala trzy takie wyskoki.
Iza38bp - wiesz, pisanie, ze 1100 euro za dwie osoby to "byle jakie pieniadze" - troche jest dla mnie wkurzajace, rozumiem, ze jestes opiekunka z gornej polki, masz wlasne "dojscia" i takie inne, ale wiekszosc z nas pracuje wlasnie w firmach, normalnie i ja tez pojechalam do dwoch osob za taka "marna" stawke, i zal mi podopiecznego, ktory szybko zmarl, zostalam z tylko z Babcia, nie narzekam i pracuje dalej. Tyle w temacie.