Co dzisiaj gotujesz na obiad? 11

22 października 2017 11:23
Ziemniak surowy?
22 października 2017 11:26 / 3 osobom podoba się ten post
Marta2

Ziemniak surowy?

Tak i chwilę pogotować,żeby stracił surowość , tego ziemniaka tak na oko, będziesz wiedzieć do jakiej konsystencji chcesz zagęścić.
22 października 2017 11:30 / 4 osobom podoba się ten post
magdzie

Mnie to by lapa odpadla , chyba ze chlopa poprosze , to bedzie trzepal :lol3:

Skąd wiesz ,że " trzepie" mój Osobisty!!??? Byłaś u mnie !!!??? ...
22 października 2017 11:51 / 2 osobom podoba się ten post
Alaska

Skąd wiesz ,że " trzepie" mój Osobisty!!??? Byłaś u mnie !!!??? ...:smiech3:

Podgladamam , przez dziurke od klucza :
22 października 2017 11:57 / 1 osobie podoba się ten post
hagia

Też zrobię brokułową dla nas obojga, ale dla pdp zeszrotowany len w tym, a nie pestki :)
Dla kompletu szczęścia pdp dostanie też tzw. kompot z jabłek z w/w lnem w środku, mam jeszcze resztki w lodówce.
No niedzielę mamy, nieprzepracowujmy się :-) 

Len z pewnych względów? Jak smakuje, mojej PDP nie smakowalo jak poprzedniczka gotowala, mi wolno budyń gotować i kaszke i ew zupę ryzowa. Ma smak na catering, nie będę zabraniac
22 października 2017 12:07 / 4 osobom podoba się ten post
Ja tu mam smaczki na różne rzeczy ale jak tego spróbować,nie gotując?
Fakt,po takim 6tyg gotowaniu co dzień obiadu na świeżo,po przyjeździe do domu gotowania mam dość.
No ale w domu kto inny przejmuje pałeczkę.
Magdzie,tylko bez skojarzeń proszę!
22 października 2017 12:25 / 2 osobom podoba się ten post
Pomidorówka na kurzęciu ,z makaronem oczywiście:)
22 października 2017 12:30 / 4 osobom podoba się ten post
magdzie

Podgladamam :czerwieni sie:, przez dziurke od klucza ::lol3:

Podglądowywać,podglądowywać??? ...kto podglądywowuje ten jest wielka świnia.... 
22 października 2017 12:34 / 4 osobom podoba się ten post
Alaska

Podglądowywać,podglądowywać??? ...kto podglądywowuje ten jest wielka świnia....:smiech: :smiech2:

A kto chamowi zabroni??)))
22 października 2017 12:45 / 1 osobie podoba się ten post
magdzie

A kto chamowi zabroni??)))

a szczególnie jak spragniony jest tej rozywki ha ha
22 października 2017 12:51 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

Len z pewnych względów? Jak smakuje, mojej PDP nie smakowalo jak poprzedniczka gotowala, mi wolno budyń gotować i kaszke i ew zupę ryzowa. Ma smak na catering, nie będę zabraniac:chaplin:

Tak, z tych względów branżowych ;)
Mój rozróżnia tylko słodkie, niesłodkie :) 
Ważne jest tylko żeby było łatwe do przełknięcia i nie wymagało za dużej gimastyki przy nabieraniu z talerza :)
22 października 2017 13:02 / 3 osobom podoba się ten post
magdzie

A kto chamowi zabroni??)))

Masz rację.... forum chamem stoi ,cham trzyma się mocno i tak trzymać...  to napisałam ja chamka pierwszego sortu.
22 października 2017 16:16
Kama84

Czepiasz się wiesz . udowadniasz i musisz postawić na swoim . ;p  Owszem kiełbasa w bigosie ma średnia twardość , ale przynajmniej sie nie rozpada, na moj gust jest normalna. Troszkę mięska z boczku mama kroi w kostkę i tez wrzuca do bigosu. A słoniną z boczku karmię ptaki zimą. Daj sobie powiedziec ze wcale nie musi ociekac tłuszczem.  :nerwowy:   Knorrku ......   bądź miły . :-)

Jestem bardzo miły, ale tylko dlatego, że nie zgadzam się z Twoim zdaniem, już sprawia, że uważasz inaczej.)
Ptaki zimą, jeśli to boczek wędzony, to na pewno bardzo słony jest. A to juz nie jest dobre dla dzikich ptaków.
Poza tym, lepiej do garnka z kiszoną kapustą jest włożyć kawał świeżego mięsa z kością. Nadaje to potrawie wyjątkowego smaku.
No ale co tam. Wiesz najlepiej, co komu potrzebne do szczęścia jest.
22 października 2017 16:30 / 2 osobom podoba się ten post
Alaska

To niewiele widziałeś,a zwłaszcza mojego bigosu.Howhg.:-)

No to nie masz innego wyjścia, jak  zaprosić gościa, który niewiele widział.
A niech se chociaż zobaczy.

A dzisiaj nie gotuję, mam wolny dzień. Jak każdy normalny pracujący człowiek.
Se zrobiłem placki ziemniaczane z jogutrem.
Ale takie, że nikt jeszcze takich nie widział. Tylko ja.
I już nie zobaczy. Bo zjadłem.
22 października 2017 16:35
Alaska

O gustach i guścikach nie dyskutuje,a wylewanie tego co najlepsze zostało po mięsie ,uważam za " zbrodnię" ,a o mące nie było ani słowa.:-) .Sos zawsze był i pozostanie wykończeniem dania i każdy szef kuchni Ci to powie.A pęczak jest jak najbardziej bardzo dobrym zestawieniem z kuchni polskiej.:wystawia jezyk2: :radosc:

O.k. Umówmy się tak. Ja będę jadał gęsie udka. A Ty po tych udkach sosy.