Masła tez sporo używam w kuchni......margaryny zero.....wolę umrzeć na sklerozę niż na raka.
Masła tez sporo używam w kuchni......margaryny zero.....wolę umrzeć na sklerozę niż na raka.
Śmietany rzadko używam, bo nie toleruję jej smaku. Tak już mam- ani kefirów, jogurtów, białych serów itp..itd...
Natomiast bigos też uważam, jak Ewa59- musi mieć łuszczyk.
Bez przesady, ale za suchy być nie może.
Specjalnie dodaję mięso z tłuszczem.
Aha..i nie przepadam za kiełbasą w bigosie.
a masz teraz prawdziwe masło? wszystko teraz jest do "bani"
a masz teraz prawdziwe masło? wszystko teraz jest do "bani"
Kupuję takie powyżej 80% tłuszczu.....to chyba prawdziwe ?
Niemieckie masło jest bardzo dobre,ale czytałam niedawno ,że we Francji zaczyna masła brakować....
Oczywiście ,że jest....a jak nie ma ,to dobra śmietana 30- 36% i słoik i do dzieła .Po intensywnym " trzepaniu" ,po ok.30 minutach masełko palce lizać.:-)
Mnie to by lapa odpadla , chyba ze chlopa poprosze , to bedzie trzepal :lol3:
PDP catering, ja zaszaleje, zupa crem z brokula z pestkami dyni, budyń dla nas obu, tez mojej roboty:gotowanie:
Kupuję takie powyżej 80% tłuszczu.....to chyba prawdziwe ?
Mnie to by lapa odpadla , chyba ze chlopa poprosze , to bedzie trzepal :lol3:
Gołąbki przygotowane do piekarnika,i tylko spróbuj Knorr powiedzieć że niedobre!
Jako polska gospodyni zaraz będę robić do nich sos pomidorowy :-)
Ps.Co robicie z resztą kapusty jako zostaje po zdjęciu liści? Jakis smaczny przepis na duszoną włoska kapustę?