Co dzisiaj gotujesz na obiad? 12

11 grudnia 2017 18:15 / 6 osobom podoba się ten post
Łazanki z kiszoną kapustą. Makaron świderki, ale reszta wg przepisu. Okazuje się, że Niemcy też mają taką potrawę tylko kluski nieco inne. Świat jest mały.
11 grudnia 2017 18:36 / 3 osobom podoba się ten post
aniao

Łazanki z kiszoną kapustą. Makaron świderki, ale reszta wg przepisu. Okazuje się, że Niemcy też mają taką potrawę tylko kluski nieco inne. Świat jest mały.

Wczoraj na tym swiatecznym jarmarku, poczulam zapach jakby bigosu. Zlokalizowalismy bude, z ktorej zapach kapuchy dobiegal, podchodzimy,patrzymy i...leeee...Lazanki! Tylko zamiast makaronu spatzle zapodali. I bardzo bylam tym faktem zdziwiona;)))
11 grudnia 2017 22:15 / 2 osobom podoba się ten post
Placki ziemniaczane z gotowca bo nie było ani czasu ani ochoty ani też innego " materiału " na obiad,po zakupach zmienniczki.
A za to : sześć blach ciasteczek w trzech rodzajach : orzechowe,kokosowe i owsiane. Babcia była Masterszefem ,ja młodszym kuchcikiem.
Puszkę z ciastkami zabiorę do Pl
A te najlepsze czyli orzechowe wpisuję na stałe do swojego repertuaru kulinarnego.
11 grudnia 2017 22:33 / 2 osobom podoba się ten post
Alaska

A co Wy już Weihnachten obchodzicie!? No wywrotowcy.:smiech3:

Pisałam w "Na wyjeździe" jaką mam czasem kucharkę.
Dziś odwiedził nas syn pdp i ona zażyczyła taki obiad. Gotowała jej córka, ja tylko wyrabiałam ciasto na Spätzle i przygotowałam deser.
11 grudnia 2017 22:36 / 5 osobom podoba się ten post
Mycha

Tina pierwszy raz jestem u pdp, która tyle bofrosta kupuje. Ale według mnie jest sporo dobrych rzeczy. Ryba mrożona jak wszędzie, warzywa - wiadomo. Nie wiem co z mięsem bo jeszcze nie próbowałam. Może nie zejdę jak zjem czasami :lol2: Nie sądzę aby mieli jakieś "be" produkty, bo by się im to na sprzedaży odbiło. Gotowych potraw nie muszę jeść, zrobię sobie swoje. 

Byłam kiedyś w miejscu, gdzie bardzo często Bofrosta się jadło i przyznam, że to dobre jedzenie. 
Może popełnię herezję, ale wydaje mi się, ze dbają o jakość produktów.
11 grudnia 2017 22:42
Moja pdp nazamawiała bofrostów na okres świąteczno - noworoczny,kiedy mnie nie będzie.Tanie to nie jest bo 5,50-6 Eu a to przecież jedna porcja.Nazamawiała tego tyle że cztery paczki lodów dostała gratis
12 grudnia 2017 07:29 / 1 osobie podoba się ten post
Marta2

Moja pdp nazamawiała bofrostów na okres świąteczno - noworoczny,kiedy mnie nie będzie.Tanie to nie jest bo 5,50-6 Eu a to przecież jedna porcja.Nazamawiała tego tyle że cztery paczki lodów dostała gratis

To jest cały obiad? Za moich czasów dopiero zaczynali, moja PDP dostaje catering, ale gorący , koszt miedzy 7-9 euro, tylko musi czekać , a bofrost bym sama podgrzala
12 grudnia 2017 07:39 / 2 osobom podoba się ten post
Schab w sosie z marchewką,mizeria i resztka buraczków.Ziemniaki a dla mnie kasza jaglana.Kisielek na deser:)
12 grudnia 2017 07:47 / 2 osobom podoba się ten post
Mam chęć na makaron plus sos plus sałatę
12 grudnia 2017 08:44 / 4 osobom podoba się ten post
Dzisiaj prawdzian z omleta, może macie sprawdzony przepis. ja ze szpinakiem a prokurator nie wie?z czym
12 grudnia 2017 09:24 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

To jest cały obiad? Za moich czasów dopiero zaczynali, moja PDP dostaje catering, ale gorący , koszt miedzy 7-9 euro, tylko musi czekać , a bofrost bym sama podgrzala

Tak to jest gotowe całe drugie danie,taki talerz podzielony na trzy,w nim ziemniaki,warzywa i jakieś mięso lub ryż,ryba,warzywka itp.
Babcia wkłada ten talerz do mikrofali i ma obiadek
  Nie chciała gorącego cateringu,bo to trzeba na dzwonek do drzwi uważać,a dla niej to za dużo zachodu hi hi.
12 grudnia 2017 09:32 / 3 osobom podoba się ten post
Kebaba chyba zjem na miescie. Wroce ok 18 wiec juz mi sie nie bedzie chcialo w garach urzedowac.
12 grudnia 2017 10:03 / 1 osobie podoba się ten post
Marta2

Tak to jest gotowe całe drugie danie,taki talerz podzielony na trzy,w nim ziemniaki,warzywa i jakieś mięso lub ryż,ryba,warzywka itp.
Babcia wkłada ten talerz do mikrofali i ma obiadek :-)
  Nie chciała gorącego cateringu,bo to trzeba na dzwonek do drzwi uważać,a dla niej to za dużo zachodu hi hi.

Tutaj catering jest smaczny , naprawdę gorący, tylko czas, do tej pory byli o 12 , trochę po, teraz są i ok 13,30, moja przerwa w te dni coraz krótsza.
12 grudnia 2017 10:10 / 3 osobom podoba się ten post
No właśnie,babcia by musiała czekać,otwierać drzwi.
No komu by sie chciało!;-)
Bofrosta zagrzeje kiedy chce.I też podobno smaczny.
To tylko na czas kiedy mnie nie będzie.Bo jak jestem,gotuję.
12 grudnia 2017 10:44 / 4 osobom podoba się ten post
O to mi wyjaśniłyście dziewczyny Bofrosta. Warzywa sprawdziłam, są smaczne i ładne. Ryby jak ryby, zobaczymy. O innych daniach nic jeszcze nie wiem ale sądzę, że doprawiłyśmy "gdzieś tam" Bofrostowi rogi.