Co dzisiaj gotujesz na obiad? 12

12 grudnia 2017 12:46 / 2 osobom podoba się ten post
Malina

Wreszcie doczekaliśmy sie czasów kiedy kobieta może leżeć i pachnieć,a nie dziecko na jednym ręku a drugą mieszasz bigos chyba to już za nami.Z kostką knora jest wyśmienita:-)

Kto używa? Truc się?
12 grudnia 2017 12:51
Bardzo głęboko musiałam sięgnąć do zamrażarki ale wykopałam pierś z kurczaka i brokuły,ryż do tego i obiadek upichciałam
Kiedyż ten czwartek wreszcie kupie to co chcę,aaa w ogóle po prostu kupie w końcu jakieś jedzenie
12 grudnia 2017 13:16 / 7 osobom podoba się ten post
dorotee

Kto używa? Truc się?:gotowanie:

Mój szef i była pdp bardzo kulinarnie cenili kostkę wołową rozpuszczoną we wrzątku :D. Jeśli życzyli sobie na obiad Nudelsuppe lub Pfannkuchensuppe z kostki (preferowali jednak firmę Maggi), to ją dostawali. Gorącą i pożywną + obowiązkowo przyprawę Maggi w butelce :D.
Pani dożyła lat 97, pan zbliża się do siedemdziesiątki w sumie w niezłym zdrowiu ;). 
12 grudnia 2017 13:55 / 5 osobom podoba się ten post
Obiad dziś był ekspresowy, według preferencji wyżej piszących koleżanek czyli: kotlety mielone z niedzieli,kartoffelknödel z zamrażarki ( kiedyś tam zrobione przeze mnie) ,kraut auch z niedzieli,do tego świeżutko zrobiony sos myśliwski by Maggi
12 grudnia 2017 13:56 / 5 osobom podoba się ten post
Omlet" ala Okrasa" zjedzony.
12 grudnia 2017 14:02 / 4 osobom podoba się ten post
U mnie też wg życzenia_placki ziemniaczane Made in Edeka prosto z zamrażarki do tego Bio Apfel mus i ja dorabiam miseczkę białego serka ze szczypiorkiem,rzodkiewką,solą i pieprzem,obowiązkowo łyżka jogurtu greckiego i świeży koperek.
Wychwalanki pod niebiosa jakie pyszne i życzenie,aby zrobić ponownie. :D
12 grudnia 2017 14:35 / 7 osobom podoba się ten post
Dziś na obiad były dwa dania,ale nie dlatego że taka fleissig jestem tylko dlatego,że drugie danie dostałam w spadku po córce dziadka. Na pierwsze zupa krem brokułowa,na drugie nudel z mięsem w sosie słodko-kwaśnym. Muszę wam powiedzieć,ze było leka.
12 grudnia 2017 14:54 / 9 osobom podoba się ten post
Tłuczone ziemniaki , kotlet mielony i buraczki zasmażane . Obiad zrobiłam tylko dlatego , że miał kto dzisiaj zjeść . Syneczek Marysin grzecznie zapytał , czy załapie się na jakiś obiad . Chętnie wzięłam się za gotowanie , bo dla mnie samej nie opłaca mi się garnków paprać . Talerz oddał czyściutki ...zastanawiałam się nawet , czy do zmywarki warto go wkładać . Noo....kawkę sobie zrobił ...wyszlukał i pojechał w pistuuu. Na razie spokój ...cisza jak makiem zasiał . Oby nie przechwalić ...odpukam trzy razy .
12 grudnia 2017 15:28 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Kto używa? Truc się?:gotowanie:

Moja pd ma 93 lata,pływa gra w golfa,prowadzi auto,i uwielbia zupki z torebki Maggi,chciałabym w takiej kondycji dożyć tego wieku.
12 grudnia 2017 15:34 / 2 osobom podoba się ten post
ewa59

Łatwizna lepiej brzmi......:smiech3:

Trudno Ci Ewcia racji nie przyznać 
12 grudnia 2017 15:51
Malina

Moja pd ma 93 lata,pływa gra w golfa,prowadzi auto,i uwielbia zupki z torebki Maggi,chciałabym w takiej kondycji dożyć tego wieku.

Wyjątek potwierdza regułę aczkolwiek nie, jej dzieciństwo, młodość, wiek dojrzały to okres bez zupek Maggi  nie pamiętam juz od kiedy mamy Maggi? Ok, od 130 lat, ale skład się zmienił, zc lubczyka niewiele zostało, w dobrych domach nie jadano zupek z torebek, pomylilo mi się z warzywami z puszek
12 grudnia 2017 16:34 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Wyjątek potwierdza regułę:dwa piwa: aczkolwiek nie, jej dzieciństwo, młodość, wiek dojrzały to okres bez zupek Maggi:niech zyje:  nie pamiętam juz od kiedy mamy Maggi? Ok, od 130 lat, ale skład się zmienił, zc lubczyka niewiele zostało, w dobrych domach nie jadano zupek z torebek, pomylilo mi się z warzywami z puszek

http://www.fakt.pl/pieniadze/zakupy/przyprawa-maggi-historia-najpopularniejszej-przyprawy-na-swiecie-julius-maggi/df9cr1f

http://www.hurtidetal.pl/article/art_id,10480-/175-lat-minelo%E2%80%A6-o-historii-marki-knorr/

12 grudnia 2017 17:10 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

http://www.fakt.pl/pieniadze/zakupy/przyprawa-maggi-historia-najpopularniejszej-przyprawy-na-swiecie-julius-maggi/df9cr1f

http://www.hurtidetal.pl/article/art_id,10480-/175-lat-minelo%E2%80%A6-o-historii-marki-knorr/

Przeczytałam artykuł z pierwszego linku i nie dziwię się, że nikt się pod nim nie podpisał. W ostatnim akapicie ortograf, że aż oczy bolą patrzeć, wrrr :(.
12 grudnia 2017 17:16 / 3 osobom podoba się ten post
salazar

Przeczytałam artykuł z pierwszego linku i nie dziwię się, że nikt się pod nim nie podpisał. W ostatnim akapicie ortograf, że aż oczy bolą patrzeć, wrrr :(.

Podpisał się jakiś MR:)Pszetsiembiorca:):):)hi hi hi
12 grudnia 2017 19:08
A ja mam pytanie- jak się nazywa galaretka w proszku? Piszę Gelee, bo tak mi słownik podaje. Pyta, co to. No to pokazuję torebkę z czymś innym i tłumaczę, że takie do rozrabiania. Kiwa głową. I już chyba po raz piąty- nic. Im bardziej nie ma, tym bardziej mi się chce... Może z jogurtem zrobię? Dziadek robi zakupy, piszę na kartce i większość rzeczy kupuje. Mam wrażenie, że jednorazowo nie chce przekraczać swojej kwoty. Ale może co drugi dzień jeździć. I płatki chciałam- owsiane, czy jakiekolwiek. I jak na razie nic...