Co dzisiaj gotujesz na obiad? 12

29 grudnia 2017 07:57 / 6 osobom podoba się ten post
Mam do opieki Babcie ale Dziadka muszę uwzględnić , czyli chodzi o posiłki.
Dziadek bardzo dba o swoje zdrowie i tak Śniadanie;; tosty, kawa, śmietanka, masło, marmelada ,sok z pomarańczy , jedno jajko, plasterek szynki, trochę serka, dwa małe pomidorki, ananas lub inne coś,,
Babcia bułeczkę, lub tost marmelada inna Francuska , kawa, bez soku i bez jajka, bez szyneczki, oraz pomidorka.
Wszystko to na tackach podać muszę, każdemu osobno, widelczyk, łyżeczka, nóż na serwetkach,,filiżanki na podstawkach i takie tam detale, które pochłaniają dużo czasu ,,,
29 grudnia 2017 09:07 / 3 osobom podoba się ten post
Nie wiemszpinak, ryba, jajo, sałata?
29 grudnia 2017 09:21 / 4 osobom podoba się ten post
Ja też nie wiem, ale jest w lodówce łosoś - to już przyszedł czas na niego, szpinak i ziemniaki.
Babci też dam, nie jestem taka
29 grudnia 2017 09:27 / 3 osobom podoba się ten post
Ja babci nie dam bo dzisiaj ma catering, tak odrzuci moje jedzenie, tylko budyń
29 grudnia 2017 09:40 / 4 osobom podoba się ten post
Dostaliśmy z dziadkiem kosz różnych kiełbas i serów. Niestety muszę się teraz z tym bujać i część z nich ,tych najszybciej psujących ugotować. Tak więc na pozbycie się kiełbasy dobra jest zupa z soczewicy,którą to dzis zamierzam ugotować.
29 grudnia 2017 14:16 / 1 osobie podoba się ten post
Wg życzenia pdp _ ziemniaki gotowane w mundurkach, ciepłe rozpuszczone masło, reszta serka ziołowego , zielona sałata rzymska i do tego śledzie z cebulą i śmietaną_wszystko pięknie zjedzone....Na kolację jakaś psiapsiółka podrzuci kartoffeln-salat i frikadele_bardzo dobrze, żaden problem, moja pdp zjada wszystko co jej doniosą,a potem,że żołądek nie pracuje :D.
29 grudnia 2017 14:39
Dzisiaj był obiad z wczoraj plus mieszanka sałat z sosem winegret. Ale za to jutro bedzie świeży rosołek . Tylko nie wiem czy to nie za cienko ..... raz tak raz nie nastroje mojej złośnicy trudno przewidzieć
29 grudnia 2017 17:24 / 2 osobom podoba się ten post
Szybkie łazanki czyli bigos wymieszany z makaronem kokardki,na deser ostatnie ochłapki swiątecznego ciasta i kompotu:)
29 grudnia 2017 17:27 / 3 osobom podoba się ten post
Całe smażone śledzie ( no bez głowy),frytki,surówka z kiszonej kapusty.
To u mnie.
U Darka jakaś zapiekanka (?)
29 grudnia 2017 17:28 / 2 osobom podoba się ten post
Ryz, gyros z mrozonki oraz salata z duperelkami. Podopieczna jeszcze pudding przetracila ale chyba malo jej bylo,bo kilka czekoladowych bombek diabel ogonem nakryl ;)))
29 grudnia 2017 18:24 / 1 osobie podoba się ten post
Pomidorowa z ryżem, na wczorajszym rosołku z indyka. Na drugie ryba "barszcz" z dodatekiem biało-czerwono-zielonym (ziemniaki, marchewka i brokuł)- takie to, tylko ugotowane w wodzie.
29 grudnia 2017 20:14 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Ryz, gyros z mrozonki oraz salata z duperelkami. Podopieczna jeszcze pudding przetracila ale chyba malo jej bylo,bo kilka czekoladowych bombek diabel ogonem nakryl ;)))

Fajne Menu.
29 grudnia 2017 20:15 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

Fajne Menu. :lol3:

Szybkie. Bo pudding byl z chlodziarki w Tee Gut ;))
29 grudnia 2017 20:17 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Szybkie. Bo pudding byl z chlodziarki w Tee Gut ;))

Fioletko kochana fajnie opisałaś ''sałatka z duperelkami' itd....
29 grudnia 2017 20:19 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

Fioletko kochana fajnie opisałaś ''sałatka z duperelkami' itd....:aniolki:

No wiem, wiem. Duperelki to szczypiorek,papryka,ogorek,pomidor i kukurydza. I chyba oliwki i feta. Juz zapomnialam co tam nawrzucalam;)