Co dzisiaj gotujesz na obiad? 12

26 grudnia 2017 15:57 / 5 osobom podoba się ten post
Dziś była restauracja,tym razem u Włochów,powiem jednak szczerze że zdecydowanie wolę poskie restauracje. Tu niby wszytsko elegancko podane ,a jakieś niedoprawione albo nieopieczone,mnie nie smakuje jedzenie w niemieckich lokalach i już.
Deser na szczęście był juz w domu,własne ciasto i kawa rozpuszczalna z mlikiem.
26 grudnia 2017 17:43 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Żadnego gotowania w święta nie ma:)Tylko odgrzewanie.My to walnięci jesteśmy,mówione było mało,mało róbmy bo nas tylko dwoje a zapasy kuźwa jak na wypadek wojny jakiej:)Do Sylwka będziemy jeść:)Ha ha ha.Pozamrażałam większość.Ciasta upiekłam dwa i wyszły mi zajefajne-przepisy w Wypiekach wrzucę:)Naprawdę,jak będę w domu za rok to przysięgam ,1/3 z tego tylko zrobię:):):):)

Tak jak ja chciałam zrobic tylko trochę sałatki jarzynowej zamiast kartoffelsalat , a wyszła mi miska... Będę jadła jeszcze jutro, a dla pdp mam upiecząną pierś to obiadek prawie mam...
26 grudnia 2017 19:18 / 6 osobom podoba się ten post
Tutaj córka zostawiła wczorajszą obiadową zupę gulaszową w ilości ogromnej. Pomroziłam, bo przecież nie będziemy tego jeść trzy razy dziennie przez kilka dni. I to będzie obiad na jutro- nic więcej nie robię.
26 grudnia 2017 20:57 / 6 osobom podoba się ten post
Dzisiaj robilam poledwice wieprzowa podana ze spaetzlami oraz sosem z lesnych grzybow( mrozonych ;))). Do tego salata. Na deser taka wariacja owocow w kisielu z twarogami i prazonymi migdalami. I wszystko bedzie jutro na bis oprocz nachtischu bo sie skonczyl
28 grudnia 2017 12:39 / 2 osobom podoba się ten post
Kama84

Centra ! ja zawsze w robocie :) tylko że tu bardziej stacjonarna jestem a tam lotom. Tu większy spokój a tam młyn. Tylko piniędzy coś ni ma z tego :smiech3:  i tej figury :smiech3:
a ty co ? obijasz się ? ;)

No cos o tym wiem,co sie zarobi to idzie jak woda ale przyoszczedzic tez idzie. Obijam sie a i porzadki po swietach zaczynam robic. Tylem nagotowala,ze dzisiaj bedziemy jesc podsmazane pierogi. Jutro rosol na lekko bo trza zrobic miejsce na sylwestra
28 grudnia 2017 12:46 / 1 osobie podoba się ten post
Jajko sadzone, szpinak i ziemniaki. Pudding na deser. Na mieso, i ja i podopieczna, jakos nie mozemy patrzec ;)))
28 grudnia 2017 13:53 / 3 osobom podoba się ten post
Placki ziemniaczane pieczone na blaszce w piekarniku,wyszły pyszne,chrupiące i prawie bez oleju, do tego ser ziołowy,sama doprawiam drobno pokrojonym selerem naciowym i rzodkiewkami + pieprzem + miseczka Bio musu jabłkowego.
28 grudnia 2017 14:07 / 1 osobie podoba się ten post
Salata, surowka, indyk z pieczarkami w sosie z mlekiem kokosowym, makaron wstazki.
28 grudnia 2017 15:41
Dzisiaj był żurek Winiary z jajem a na drugie male knedliki i kalafior. Z tymże drugiego nikt juz nie zjadł
Na deser kawka , ciastka -pd, ja - budyń . I koniec dnia . Dla mnie .
28 grudnia 2017 16:12 / 3 osobom podoba się ten post
Zupa pomidorowa z pomidorami, żywymi i suszonymi, pdp catering plus budyń
28 grudnia 2017 16:22 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Zupa pomidorowa z pomidorami, żywymi i suszonymi, pdp catering plus budyń

Zywe kultury bakterii?
28 grudnia 2017 16:33 / 2 osobom podoba się ten post
hawana

Zywe kultury bakterii?

No też, skoro pomidory świeże
28 grudnia 2017 16:39 / 4 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Dzisiaj robilam poledwice wieprzowa podana ze spaetzlami oraz sosem z lesnych grzybow( mrozonych ;))). Do tego salata. Na deser taka wariacja owocow w kisielu z twarogami i prazonymi migdalami. I wszystko bedzie jutro na bis oprocz nachtischu bo sie skonczyl:-)

Ty nie mów że się skończy, poprostu wyjadłaś do cna
28 grudnia 2017 16:54 / 4 osobom podoba się ten post
Geronimo

Ty nie mów że się skończy, poprostu wyjadłaś do cna:-)

Cicho badz! Nie mogles poudawac wraz ze mna,ze to podopieczna taka lapczywa? Od razu mnie musiales zdemskowac? Pff! Taki z Ciebie wredny kolega ;)))
28 grudnia 2017 21:02 / 2 osobom podoba się ten post
ania37

Placki ziemniaczane pieczone na blaszce w piekarniku,wyszły pyszne,chrupiące i prawie bez oleju, do tego ser ziołowy,sama doprawiam drobno pokrojonym selerem naciowym i rzodkiewkami + pieprzem + miseczka Bio musu jabłkowego.

Hej, super!!