Bo Bridget jest dla nas zbyt angielska do czytania:)Film ogląda sie dobrze,jak śmieszną komedię a książka w czytaniu jest taka sobie:(
Bo Bridget jest dla nas zbyt angielska do czytania:)Film ogląda sie dobrze,jak śmieszną komedię a książka w czytaniu jest taka sobie:(
Książka w cztaniu "taka sobie" to chyba i tak jest dla niej komplement, chociaż być może nie. Język jako taki nie jest najgorszy ale bohaterka, jej sposób patrzenia na świat, rozwiązywanie problemów poprzez studiowanie różnego rodzaju poradników są infantylne jak u nastolatki, a przecież jest kobietą po trzydziestce. Ma już za sobą jakieś doświadczenia życiowe, a zachowuje się tak jakby jej mózg był nie większy niż łepek od szpilki. A fakt, że nie wiedziała gdzie leżą Niemcy będąc mieszkanką Europy i absolwentką uczelni wyższej powalił mnie na łopatki.
Podpisuje się po Mysiunią !!! Papier to papier, tego szelestu i zapachu nic nie zastapi, ...ale w mojej sytuacji 3-4 m-ce w DE tylko czytnik...na moim mam ponad 1300 książek, najrozmitsza tematyka..jak mnie nie zainteresuje po pierwszych 20 stronach , otwieram inną..mój czytnik ma 7 cali, ma format prawie normalnej książki..i tylko 60 euro 2 lata temu kosztował..
:tanczy:
Bo Ty za poważnie do tej ksiązki podeszłas,ot co:)Takich "dziewczątek" nawet i 40-letnich jest na tony:):):):) Eeeee,a Niemcy to wiedzą cos wiecej o świecie?A nawet i pokolenie dzisiejszych 20-30 latków-ich geografii na podstawie mapy nie uczą tak jak nas.Nie masz takiego czegoś,że jak myslisz o jakims miescie czy państwie to masz w głowie"chmurkę" a na niejumiejscowienie tego miasta?Ja tak mam,bo nas "pilowano"wręcz ze znajomosci mapy a potem to jakos nie wiedziec czemu zarzucono i młodsi nie potrafią z niej korzystac ,nie pamietaja,nie wiedzą.Po co jak jest nawigacja i wujek Google?Ale czy sa dzięki tym nowinkom technicznym madrzejsi o tę wiedzę ,która została w nas???Wątpię:( Tak więc, jak znów trafisz na podobny klimat w książce,zwłaszcza angielskiego autora to pełen luz:):):)To nie książka,to taki grubszy harleqiun:):):):)
Harleqiun to harlequin,niczego nie udaje. Ta trylogia aspiruje do bycia przynajmniej bestsellerem. Tragedia. Ale masz rację, że chyba podeszłam do tego zbyt serio. Nigdy nie rozumiałam angielskiego poczucia humoru i już pewnie nie zrozumiem. Gdy moi synowie zaśmiewali się z "Monty Pythona" albo z " Co ludzie powiedzą" ja siedziałam z grobową miną wszystkich wkurzając bo nie rozumiałam z czego się śmieją.
Mam pytanko :) Czy ma może ktoś w jakimś pliku "Pamiętniki Adama i Ewy" Marka Twaina?
Ja mam w pdf. Moge podesłać na maila ale uprzedzam z góry,że nie wiem jaka jakość bo dopiero czeka w kolejce na przeczytanie.
wcześniej ,chyba w grudniu,ktoś pytał o Remigiusza Mroza. Mam też...
Mroz Remigiusz - Przewieszenie
Mroz Remigiusz - Glebia osobliwosci
Mroz Remigiusz - Zaginiecie
Mroz Remigiusz - Ekspozycja
Mróż Remigiusz - Kasacja
Mróz Remigiusz - Wieża milczenia
Wszystko pdf.
O fajnie :) . No to wysyłam Ci zaproszonko do znajomych, co byś mojego meila ujrzeć mogła :)
Proszę bardzo, poooszło :-) Trochę to trwało ale mój net strasznie ślamazarny jest.