Literatura piękna i mniej piękna

02 maja 2016 23:57 / 2 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Jakby ktos chcial sobie poczytac Cobena Harlana - Nieznajomy, to mam w pdf. Mam tez taka kobieca literaturke Glines Abbi - Oddychaj mną, oraz Krzesłowska Natalia - Na krawędzi widelca. Spowiedź bulimiczki,i rowniez Lang Joachim Hans - Kobiety z bloku 10,ta ostatnia ksiazka to o eksperymentach medycznych w Auschwitz.
To sobie dorwalam w tamtym tygodniu,nie czytalam jeszcze wszystkiego,zaczelam od Kobiet z bloku 10.

Myszko,proszę wszystko co masz w pdf, moze być spakowane,może być inny format, mam Calibre do przekonwertowania.Ja łykam wszystko. Mogę się zrewańżować innymi, tylko napisz co lubisz, mam z różnych dziedzin, ale wszystko w pdfach.
03 maja 2016 07:48
Benita

Teraz mam sezon na trillery. Współczesna literatura skandynawska. Czytałaś coś ciekawego ?

Ze skandynawskiej literatury to ja tylko kryminalki polykam. Stiega Larssona lubie...Holt Anne, Asse Larsona...co tam jeszcze? Lackberg Camille ( nie wiem czy poprawnie napisalam;) ),Henninga Mannkela, Jo Nesba, Nessera, i diabli wiedza co jeszcze?...Duzo tego. Ostatnio wole literature faktu, biografie,takie tam...Kobieca literature tez lubie ,na odprezenie. Ale nie romansidla!! Takie obyczajowki w stylu jak pisze,a raczej pisala Monika Szwaja ;)
03 maja 2016 07:51 / 2 osobom podoba się ten post
scarlet

Myszko,proszę wszystko co masz w pdf, moze być spakowane,może być inny format, mam Calibre do przekonwertowania.Ja łykam wszystko. Mogę się zrewańżować innymi, tylko napisz co lubisz, mam z różnych dziedzin, ale wszystko w pdfach.:-)

O nie,nie  Mam kilka tysiecy ebookow,nie dam rady tego wyslac,nawet jak spakuje, bo internet ze styka to chyba tydzien by wysylal:)) Jak czegos poszukujesz,albo chcesz przeczytac to tytuly podaj,tak bedzies prosciej  Moze akurat posiadam? 
03 maja 2016 09:30 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Ze skandynawskiej literatury to ja tylko kryminalki polykam. Stiega Larssona lubie...Holt Anne, Asse Larsona...co tam jeszcze? Lackberg Camille ( nie wiem czy poprawnie napisalam;) ),Henninga Mannkela, Jo Nesba, Nessera, i diabli wiedza co jeszcze?...Duzo tego. Ostatnio wole literature faktu, biografie,takie tam...Kobieca literature tez lubie ,na odprezenie. Ale nie romansidla!! Takie obyczajowki w stylu jak pisze,a raczej pisala Monika Szwaja ;)

Nie czytam Szwai, ani temu podobnych. Nie i już, nie na moich falach.
Larssona, Lackberg, Mannkela. Nesbo znam i przeczytałam wszystko, co znalazłam.
Nie czytałam Anne Holt, Asse Larsona, Nessera ... dzięki, poszukam.
03 maja 2016 09:31 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Nie czytam Szwai, ani temu podobnych. Nie i już, nie na moich falach.
Larssona, Lackberg, Mannkela. Nesbo znam i przeczytałam wszystko, co znalazłam.
Nie czytałam Anne Holt, Asse Larsona, Nessera ... dzięki, poszukam.

Nie szukaj,ja wieczorem Tobie wysle,albo jutro rano. Przerobic juz umiesz ;)
03 maja 2016 09:33 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Anne Holt już mam - w międzyczasie wyszukałam .
Te inne poproszę.
03 maja 2016 09:35 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Anne Holt już mam - w międzyczasie wyszukałam .Te inne poproszę. Nessera i Asse Larsona.
03 maja 2016 09:40 / 1 osobie podoba się ten post
Dobra, zalatwione. A Holt co odkopalas? ;))
03 maja 2016 09:43 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Dobra, zalatwione. A Holt co odkopalas? ;))

"To, co moje", "Śmierć demona", "Materialista", "Arytmia", "Ósme przykazanie",
03 maja 2016 09:45 / 1 osobie podoba się ten post
"Błogosławieni, którzy pragną"
03 maja 2016 10:12 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

"Błogosławieni, którzy pragną"

Pojedynczo wysylam, przepraszam ale inaczej neta mi rozlacza ;) Edit: wyslalam z 10 ebookow,nie wiem czy jakis nie poszedl podwojnie bo  sie troche zamotalam ;)) Udanej lektury zycze ;)

03 maja 2016 12:25 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj myślałam, że mój Kindle się popsuł - otwieram jak zawsze, czekam na Wyborczą, a tu nic. Sprawdzam sieć - niby działa - już myślałam, że coś może z prenumeratą się stało. Ale nie - dzisiaj przecież w Polsce święto i gazety nie wychodzą.
03 maja 2016 17:14 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Pojedynczo wysylam, przepraszam ale inaczej neta mi rozlacza ;) Edit: wyslalam z 10 ebookow,nie wiem czy jakis nie poszedl podwojnie bo  sie troche zamotalam ;)) Udanej lektury zycze ;)

Dwa poszły podwójnie, ale za to 8 nowych książek mam. Jesteś Wielka. Dziękuję !
03 maja 2016 17:35 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Dwa poszły podwójnie, ale za to 8 nowych książek mam. Jesteś Wielka. Dziękuję !

Benita,daj spokoj ;) Jak Tobie przybraknie to jakies inne kryminaly i thrillery tez posiadam:)) Bedziesz miala co czytac :)
03 maja 2016 19:49 / 1 osobie podoba się ten post
Moze ktos sie spotkał,czytal z ksiazka opowiadajaca o amerykanskich oddzialach specjalnych podczas wojny w Wietnamie,ktora jest relacja uczestnika tych wydarzen.Ksiazka opowiada o dzialaniach wojennych w tunelach jakie kopali wietnamczycy.Jest dosc dosadna w opisach i brutalna.Nie moge sobie przypomniec autora.Ksiazka chyba nosi tytuł "byłem szczurem"