agama Mój wpis nie jest zwiazany z powyższym watkiem.Przeczytałam temat o ''kobiecie z broda na Eurowizji''
Odnosnie powoływania sie na Biblię i towarzyszacym wypowiedziom polecam ''Kod Leonarda da Vinci''Dana Browna
Chodzi o źródła historyczne,na których autor sie opierał piszac ksiazke.
Mnie to dało do myślenia.Dodam tylko,że to moja osobista opinia.Od wielu lat nie mogę jednoznacznie odpowiedziec na pytania dotyczace wiary.Byłoby dobrze wiedzieć i wierzyć,czuć tę Moc.Szukam,czekam i na razie nie znalazłam.
Czytałam Kod Leonardo da Vinci - fajna książka nawet (tym bardziej, że raczej nie lubię takich książek).
Jednak co do źródeł historycznych na których niby autor się opierał, to byłabym bardzo ostrożna. Uważam, ze to jednak fantastyka - może jakieś bardzo drobne szczegóły się zgadzają, ale później zostały obudowane w wyobraźnię autora i całości na pewno nie można jako prawdy odczytywać.
Powiedzcie mi - czytała któraś z Was "Imię róży" Umberto Eco?
Ja właśnie się z tym męczę, ale to jakiś horror normalnie jest.
Nuda, nuda przeplatana niewieloma ciekawymi urywkami.
Pytam, bo niby to takie znane dzieło, ludzie się zachwycają, a u mnie klops:)
Czytam też o wiele ciekawszą książkę - poradnik właściwie - "Wiem, co kupuję" Kasi Bosackiej.
Jak tytuł wskazuje, autorka doradza na co zwracać uwagę przy kupowaniu różnych rzeczy. Od sprzętów gospodarstwa domowego, przez kosmetyki, ciuchy, a nawet choinkę:) Dużo rzeczy już wiedziałam, ale parę porad na pewno z niej wyniosę. Był też rozdział o proszkach i porównanie polskich z niemieckimi. Ogólnie działanie mają niby takie same, tylko że niemieckie bardziej wydajne. Obliczono, że jedno pranie w proszku polskim kosztuje 1zł, a w niemieckim 63gr. I to brano pod uwagę proszek niemiecki w cenie regularnej, a wiadomo, że te proszki są czesto w promocjach i można je wtedy o kilka euro taniej kupić.