Co dzisiaj gotujesz na obiad? 14

01 czerwca 2019 15:12 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Ach nawigacja:-) sam sobie sterem ,żeglarzem , no okrętem 
A nos niech prowadzi:-)

Ahoj kapitaniejak duży ten okret to może nas wszystkich pomiesci Na jeden rejsRejs opiekunów. Uwielbiam Piratów z Karaibów
01 czerwca 2019 15:28 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Ahoj kapitanie:-)jak duży ten okret to może nas wszystkich pomiesci:-) Na jeden rejs:-)Rejs opiekunów. Uwielbiam Piratów z Karaibów

To dajemy! Ja mam wolną chate no pdp mieszka obok
01 czerwca 2019 15:50 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

To dajemy! Ja mam wolną chate:wiezienie: no pdp mieszka obok:-)

Miałaś napisać że masz wolne kajuty a bosman albo bosmanka  zajmuje jedną z wielu 
01 czerwca 2019 18:43 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Miałaś napisać że masz wolne kajuty :-)a bosman albo bosmanka  zajmuje jedną z wielu :-)

Edit
Kajuty wolne , kapitan śpi obok, ale ma mocny sen ,stary wilk , no wilczyca
01 czerwca 2019 19:17 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Edit:-)
Kajuty wolne , kapitan śpi obok, ale ma mocny sen ,stary wilk , no wilczyca:buu:

Widzisz Dorotee-3 gdybyś była blisko to już mnie masz na pokładzie nawet jako majtek albo majtkowa raczej 
01 czerwca 2019 19:28 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Widzisz Dorotee-3 gdybyś była blisko to już mnie masz na pokładzie nawet jako majtek :hihi:albo majtkowa raczej :hihi:

Większość aplikuje na oficera niczym w Chłopcach z placu broni , tylko Nemecek był szeregowym  chyba , chwalić skromność Kolezanki
01 czerwca 2019 19:42 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Większość aplikuje na oficera:-) niczym w Chłopcach z placu broni , tylko Nemecek był szeregowym  chyba , chwalić skromność Kolezanki:szampan:

Dorotee po nitce do kłębka  powoli, ale skutecznie piąć się coraz wyżej po drabinie hierarchii i cieszyć się z każdego zdobytego szczebelka to jest frajda zdobywania Oficera też zdobendę cokolwiek to znaczy 
02 czerwca 2019 12:33 / 3 osobom podoba się ten post
Chłodnik, młode ziemniaczki z koperkiem . Dzisiaj deser, niedziela przecierz - lody waniljowe z polewą  truskawkową  .
02 czerwca 2019 14:32 / 2 osobom podoba się ten post
Ente kross gegrillt mit verschidenem Gemueze po 13,80, a ja Barbecue, czyli szwedzki stół po naszemu,za 15,80. Oni tylko danie z karty, lody osobne płatne. A ja miałem zupę, różne mięsa, krewetki smażone, ryż, ziemniaki, sernik, lody, sushi i to w tej cenie. To nasz obiad dzisiejszy. Do czego zmierzam... naprawdę warto korzystać z oferty mittags lub Barbecue, w wielu miastach są azjatyckie restauranty i można się najeść do syta i popróbować wszystkiego
02 czerwca 2019 16:04 / 3 osobom podoba się ten post
Niedzielna klasyka w sezonie szparagowymszparagi , ziemniaki w mundurkach , sos , szczypiorek , borówki
02 czerwca 2019 16:53 / 3 osobom podoba się ten post
A ja nie klasyka i nawet nie niedzielny klopsiki mielone ale w sosie pieczarkowym i buraczki + kartofelki a na podwieczorek lody 
02 czerwca 2019 17:53 / 1 osobie podoba się ten post
Konwalia08

A ja nie klasyka i nawet nie niedzielny :hihi:klopsiki mielone ale w sosie pieczarkowym i buraczki + kartofelki a na podwieczorek lody 

Majtku kochany , niedziela zonowiazuje
02 czerwca 2019 18:52 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Majtku kochany , niedziela zonowiazuje:gotowanie:

No wiem to przecież ładnie podałam i odświętnie się ubrałam jak na niedziele przystało nie ważne co jesz ale z kim jesz
03 czerwca 2019 10:39 / 1 osobie podoba się ten post
A dziś na deser może coś takiego ???
03 czerwca 2019 10:41 / 1 osobie podoba się ten post
Makaron z podsmażoną cebulą, pieczarkami, papryką, kiełbasą i keczupem. Posypany tartym serem. To jedna z dwóch potraw, do których używam keczup. Ale w domu idzie go dużo- bo chłopaki lubią.