Risotto z brokułami ,mrożonym, bo duuużo ich jeszcze w zamrażarce :-)

Risotto z brokułami ,mrożonym, bo duuużo ich jeszcze w zamrażarce :-)
Miałam dziś zagwozdkę z obiadem...makaron z truskawkami be, zupa owocowa też be - szkoda tak maltretować te biedne truskawki. Ale nad dorszem już się poznęcałam. To znaczy polędwicę zamarynowałam, potem osuszyłam, posypałam żelatyną i zawinęłam w folię spozywczą. Tak do gara i się gotowała rybka , dopóki żelatyna się dobrze nie rozpuściła. Ostudziłam, potem do lodówki. Wyszły takie dorszowe roladki- ziiiiiimneeeee :oklaski:. Do tego marynowane pieczarki i orzeżwiająca surowka słodko-kwaśna zez papryki, winogron i truskawek. To można w upał zmęczyć.
Curry z kurczaka z mlekiem kokosowym i dużo świeżej kolendry. Dobrze, że Pdp też lubi :-)
Doprawione sokiem z limonki, żeby było gorące, a jednocześnie orzeźwiajace .
Do tego ryż
Czuję się jakbym menu w wykwintne restauracji czytała :-)
Bardzo jestem tego dorsza ciekawa. Mogłabyś, proszę, zamieścić przepis, tak od początku, z tą marynatą i jak porcjujesz, no wiesz,tak żeby byli wiadomo o co chodzi .
Już wiem,że mnie na pewno by smakował :-)
Miałam dziś zagwozdkę z obiadem...makaron z truskawkami be, zupa owocowa też be - szkoda tak maltretować te biedne truskawki. Ale nad dorszem już się poznęcałam. To znaczy polędwicę zamarynowałam, potem osuszyłam, posypałam żelatyną i zawinęłam w folię spozywczą. Tak do gara i się gotowała rybka , dopóki żelatyna się dobrze nie rozpuściła. Ostudziłam, potem do lodówki. Wyszły takie dorszowe roladki- ziiiiiimneeeee :oklaski:. Do tego marynowane pieczarki i orzeżwiająca surowka słodko-kwaśna zez papryki, winogron i truskawek. To można w upał zmęczyć.
przepis Twój poczytałam ale po co ta żelatyna ??? Żeby się ta ryba nie rozwaliła czy co ??:zaklopotanie:
Taka się warstwa galaretki dookoła ryby wytwarza. Polędwica dorszowa to nie filet, nie jest płaska- w tym wypadku sie sprawdza.
Jedz już do domu odpocznij od tych szparagów ,Luke też od 3 tyg na szparagach , od tego czytania już mi się przejadły :hihi: