Co dzisiaj gotujesz na obiad? 14

06 listopada 2019 19:15 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Z ususzonych :mniam: Mam tez rydze moge zrobic w smietanie .A co :gotuje:

Lubisz człowieka podrażnić  Przed wyjazdem kupowałam rydze, niestety. Bo w lesie nie znalazłam. 
06 listopada 2019 19:18 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

Lubisz człowieka podrażnić :smiech: Przed wyjazdem kupowałam rydze, niestety. Bo w lesie nie znalazłam. 

Pierwszy raz zbieralam tylko male .Taki byl wybor .A zdrowe byly jak na rydze przystało. 
06 listopada 2019 19:20 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Pierwszy raz zbieralam tylko male .Taki byl wybor .A zdrowe byly jak na rydze przystało. 

A kisiłaś kiedykolwiek rydze ?
06 listopada 2019 19:22 / 1 osobie podoba się ten post
Ja nie .Moja siostra kisi .Jadlam, mnie nie smakuja . 
06 listopada 2019 19:25 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Ja nie .Moja siostra kisi .Jadlam, mnie nie smakuja . 

Ja nie jadłam. Nie mam możliwości ukiszenia, bo jak kupię to zjem 
06 listopada 2019 19:28 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

Ja nie jadłam. Nie mam możliwości ukiszenia, bo jak kupię to zjem :mniam:

Ja lubie takie z suchej patelni  , posypane tylko sola . Powinny byc cale wtedy sok z nich nie ucieka .
06 listopada 2019 19:32 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Ja lubie takie z suchej patelni  , posypane tylko sola . Powinny byc cale wtedy sok z nich nie ucieka .

Poddaję się, zakończmy ten temat 
06 listopada 2019 21:17 / 3 osobom podoba się ten post
A ja robię rydze we własnym sosie na masełku lub margarynie ale zrobię kiedyś te suche na patelni,może też mi zasmakują
06 listopada 2019 21:35 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

I do tego macana !

Czyli Grabowcowa, bo towar macany, do macanta należy 
06 listopada 2019 22:06 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Ja lubie takie z suchej patelni  , posypane tylko sola . Powinny byc cale wtedy sok z nich nie ucieka .

Oj,ślinotoku dostałam 
Dawno, dawno temu, jeździłam do dziadków na wieś i jadłam takie rydze, tyle że nie na suchej patelni ,a bezpośrednio na płycie kuchennej ,takiej z fajerkami ,pod którymi ogień buzował ,pieczone. Do dzisiaj pamiętam jak smakowały 
08 listopada 2019 12:02 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Oj,ślinotoku dostałam :-)
Dawno, dawno temu, jeździłam do dziadków na wieś i jadłam takie rydze, tyle że nie na suchej patelni ,a bezpośrednio na płycie kuchennej ,takiej z fajerkami ,pod którymi ogień buzował ,pieczone. Do dzisiaj pamiętam jak smakowały :mniam:

Moje wspomnienie z dzieciństwa 
10 listopada 2019 08:18 / 3 osobom podoba się ten post
Dzisiaj zupa z suszonymi grzybami . ( grzyby zamoczone wczoraj wieczorem )
Na masełku w garnku, w którym gotuję zupę smażę cebulkę, 2-3 listki laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego i marchewkę . Jak już sie cebula przysmaży na złoto a listki i ziele wydadzą zapach zalewam to wodą, dodaję ziemniaki w kostkę pokrojone i jakąś kostkę miesną ( np. małe żeberko )  . Grzyby kroję w kostkę i smażę na patelni i pod koniec gotowania wkładam do gotującej sie zupy . Na talerzu, kleks śmietany i sporo zielonej pietruszki . Już nie będę pisała jak smakuje . Aha, sól i pieprz do smaku .
10 listopada 2019 09:53 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Dzisiaj zupa z suszonymi grzybami . ( grzyby zamoczone wczoraj wieczorem )
Na masełku w garnku, w którym gotuję zupę smażę cebulkę, 2-3 listki laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego i marchewkę . Jak już sie cebula przysmaży na złoto a listki i ziele wydadzą zapach zalewam to wodą, dodaję ziemniaki w kostkę pokrojone i jakąś kostkę miesną ( np. małe żeberko )  . Grzyby kroję w kostkę i smażę na patelni i pod koniec gotowania wkładam do gotującej sie zupy . Na talerzu, kleks śmietany i sporo zielonej pietruszki . Już nie będę pisała jak smakuje:mniam: . Aha, sól i pieprz do smaku .

Inny sposób niż ja, ale spróbuję także  Twojej wersji Wierzę, że pycha
10 listopada 2019 11:11 / 1 osobie podoba się ten post
Dziś ciekawy zestaw...hmm...Steakhouse Pfanne z filecikami z piersi kurczaka, do tego sałatka
10 listopada 2019 14:57 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Dziś ciekawy zestaw...hmm...Steakhouse Pfanne z filecikami z piersi kurczaka, do tego sałatka

A ja gotowałam dziś gulasz z mięsa jelenia bo brat pdp przywiózł i kazał zrobić,nie wiedziałam jak to się przygotowuje ale internet wszystko wie no i udało się, do tego kluski śląskie z gotowego ciasta i czerwoną kapustą,a ja jeszcze grzyby suszone do tego gulaszu,dobre było prawie jak normalny gulasz:
); ?>
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies. Wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zapoznaj się z polityką prywatności.