Muzyka, która dodaje Ci sił 7

20 marca 2022 19:01 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Co do popowych , nastrojowych ballad trudno mi było znaleźć coś, co by mi leżało, gdyz popu słucham sporadycznie.
To może coś z lżejszego rocka- nie pojawiał się tu INXS -przypomnę .

Nareszcie coś dla mnie 
20 marca 2022 19:04
A ja to chłonę dziś ale już koniec bo noc idzie 
20 marca 2022 19:20 / 1 osobie podoba się ten post
Konwalia08

Nareszcie coś dla mnie :oklaski:

Nie wiedziałam, że lubisz INXS- słuchaj na zdrowie :)
20 marca 2022 19:21 / 1 osobie podoba się ten post
A  ja sobie dziergam  i cały album leci. Bardzo lubię.
20 marca 2022 20:36
Konwalia08

A ja to chłonę dziś :zespol muzyczny:ale już koniec bo noc idzie :slucha muzyki:

Dużo się nie zmienilo od czasów Iron Maiden, nie jestem znawcą ani specjalnym fanem wspominanej - hałas i dużo wszzyyyystkiego. Zawsze mnie jakoś odpychało. Nie mniej jednak...  i w tych rytmach znajduję czasem coś co mnie przyciąga,

.  

Mam troche ulubionych metalowych kawałków gdzieś pochowanych w rekawie:)

ps. z tych cięższych gatunków lubię ....jak to pięknie kiedyś w trójce powiedział Piotr Kaczkowski o Led Zeppelin gdy zapowiadał ten utwór : "a teraz folklorystyczno- hardrockowe "stairway to heaven"  
20 marca 2022 20:49
tina 100%

Rosjanie pewnie tak-tylko co zrobią z przywódcą ? 

Nie chce wiedzieć. Niech zniknie dyktator - mają tam takie "COŚ" na syberii gdzie chętnie wysyłał. Nie zamówią CI "oligarchowie" stosowną limuzynę i na emeryture go! Napracował się człowiek już w swoim życiu. Agent KGB, agent FSB, Premier Prezydent itp... Jak wszystkie te emki pozbiera to może Nowa Rasija na Syberii powstanie. Przecież ma tam wielu "znajomych"    

Dobra, koniec politycznie ma być - muzycznie : R&B

20 marca 2022 20:58
Tajen

Dużo się nie zmienilo od czasów Iron Maiden, nie jestem znawcą ani specjalnym fanem wspominanej - hałas i dużo wszzyyyystkiego. Zawsze mnie jakoś odpychało. Nie mniej jednak...  i w tych rytmach znajduję czasem coś co mnie przyciąga,

.  

Mam troche ulubionych metalowych kawałków gdzieś pochowanych w rekawie:)

ps. z tych cięższych gatunków lubię ....jak to pięknie kiedyś w trójce powiedział Piotr Kaczkowski o Led Zeppelin gdy zapowiadał ten utwór : "a teraz folklorystyczno- hardrockowe "stairway to heaven"  

Owszem-lubię posłuchac dobrej metalowej muzyki, choć nie cięgiem, ale mam w tym rozeznanie. Ten konwaliowy Jani-to juz mało autentyczne jak na metal. Podobnie jak Metaliica "Unforgiven" . To już były czasy gdy Metallica poszła w komercję.
Zresztą jest kilka zespołów, które straciy swoją esencję np . po smierci frontmana. Alice in Chains jest tego przykładem, wczesniej słuchałam tego co grali-dziś , podobnie jak Metaliiki, się nie da. 
Iron Maden ok, Slayer, Megadeth. 
Wrzucę coś Slayera-klasyka

I dawny Alice in Chains -tez coś ze sztandarowych utworów. 

20 marca 2022 20:59
Tajen

Nie chce wiedzieć. Niech zniknie dyktator - mają tam takie "COŚ" na syberii gdzie chętnie wysyłał. Nie zamówią CI "oligarchowie" stosowną limuzynę i na emeryture go! Napracował się człowiek już w swoim życiu. Agent KGB, agent FSB, Premier Prezydent itp... Jak wszystkie te emki pozbiera to może Nowa Rasija na Syberii powstanie. Przecież ma tam wielu "znajomych"    

Dobra, koniec politycznie ma być - muzycznie : R&B

Beyonce-nie moja bajka-zdecydowanie. 
20 marca 2022 21:04
Jeszcze coś od Alice-świetnie się słucha.
20 marca 2022 21:23 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Nie wiedziałam, że lubisz INXS- słuchaj na zdrowie :)

Bo ja takiego ,,grzmocenia "nie często już słucham, chociaż znam takich że oj lubią ?Dla mnie to raczej przerywnik a INXS lubię i U2 też .
20 marca 2022 21:41 / 1 osobie podoba się ten post
Konwalia08

Bo ja takiego ,,grzmocenia "nie często już słucham, chociaż znam takich że oj lubią ?Dla mnie to raczej przerywnik a INXS lubię i U2 też .

To juz subkultury metalowe, czyli metalowe kółka różancowe lubią grzmocenie Non stop 
20 marca 2022 21:42
O! Go go Power Rangers- pewnie pamietacie ten serial :)
W wykonaniu Megadeth.

20 marca 2022 22:09
tina 100%

Co do popowych , nastrojowych ballad trudno mi było znaleźć coś, co by mi leżało, gdyz popu słucham sporadycznie.
To może coś z lżejszego rocka- nie pojawiał się tu INXS -przypomnę .

Owszem, w rewanżu może :

20 marca 2022 22:11 / 2 osobom podoba się ten post
dobrej nocy 

tuląc czule zmysły ( młoteczek i kowadełko)
20 marca 2022 22:12
Tajen

dobrej nocy 

tuląc czule zmysły ( młoteczek i kowadełko)

Łysy