Co dzisiaj gotujesz na obiad? 15

06 maja 2020 11:58 / 7 osobom podoba się ten post
Udka smażone na patelni, bratkartofle, surówka
06 maja 2020 11:59 / 7 osobom podoba się ten post
U mnie też to co wczoraj makaron w sosie śmietanowym z warzywami i pulpecikami . Do tego zrobię sałatkę z sałaty lodowej z sosem koperkowa ziołowy. Na deser.????? Najwyżej kisiel bo drzwi będę musiała poszerzać po tej kwarannie. 
06 maja 2020 12:07 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia, to kisiel będzie bez cukru? Jak już tak być konsekwentnym
U nas frykadele, ziemniaki fasolka szparagowa.
06 maja 2020 13:45 / 5 osobom podoba się ten post
Luke

Udka smażone na patelni, bratkartofle, surówka

Luke, proszę uściślić jaka surówka, bo mnie się już pomysły kończą...? 
06 maja 2020 13:51 / 5 osobom podoba się ten post
Zupa cebulowa z serowymi grzankami 
06 maja 2020 14:27 / 6 osobom podoba się ten post
Maluda

Luke, proszę uściślić jaka surówka, bo mnie się już pomysły kończą...? 

Dziś w oparciu o przywiezione ogórki kiszone, z kalarepą.
(jedna kalarepa, mały kiszeniak, trochę natki pietruszki, do tego łyżeczka majonezu i dodać soli i pieprzu do smaku, wymieszać) 
06 maja 2020 14:50 / 7 osobom podoba się ten post
Młode ziemniaczki z koperkiem do tego jajka od wiejskiej kury i kalafior z masełkiem i bułka tarta oraz szpinak. Maslanka jak ktoś będzie chciał 
06 maja 2020 17:41 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Dziś w oparciu o przywiezione ogórki kiszone, z kalarepą.
(jedna kalarepa, mały kiszeniak, trochę natki pietruszki, do tego łyżeczka majonezu i dodać soli i pieprzu do smaku, wymieszać) 

Starte czy pokrojone ??
06 maja 2020 17:49 / 3 osobom podoba się ten post
Marilyn

Starte czy pokrojone ??

Starkowane
08 maja 2020 20:00 / 4 osobom podoba się ten post
Zrobiłam risotto ze szparagami, wg. przepisu podanego rok temu przez którąś z was. Mi smakowało, młody też brał dokładkę, podopiecznemu nie pasowało... To do tutejszego repertuaru ten przepis nie wejdzie A po kolacji partner przywiózł lody- podobno porcje dla dzieci! Ledwo wcisnęłam, ale pyszne były! Waniliowe polane sosem truskawkowym...
Na jutro zapowiedział grill, to się już robieniem posiłku nie interesuję- tylko zjem
08 maja 2020 21:34 / 4 osobom podoba się ten post
Pizza. Ale na suchych drożdzach i nw czy nie za mało i czy nie stare. Wyszedł zakalec . Ale smakowało.  Zjedzona cała. Duża blacha. 
08 maja 2020 22:08 / 3 osobom podoba się ten post
Wczorajszy krupnik, mielone, ziemniaki z koperkiem ,mizeria i pomidory ze śmietaną i cebulką. Bardzo ładnie i jedzeniowo pachniało, i było smakowite ,podsumował mój wnuk 
08 maja 2020 23:03 / 4 osobom podoba się ten post
Dziś były kluski śląskie z sosem pieczarkowym plus surówka z marchewki i jabłka. Jutro ogórkowa bo zupy mi się chce.
09 maja 2020 11:37 / 3 osobom podoba się ten post
Zielone szparagi smażone z boczkiem i makaronem, na wierzch przed podaniem posypane parmezanem. 
W Aldi kupiłem ostatnio także wiązkę zielonych szparagów... Dziś przeczytałem metkę... Pochodzą z Włoch

09 maja 2020 18:51 / 5 osobom podoba się ten post
Ja dziś  kupiłam  matjasy  i są  spod Kołobrzegu gdzie mieszkam.  Już chyba  znaki dostaję. 
Dziś przyszedł list do zmarłego od 14 lat  męża  i wysiadł  piec  a pdp  uwielbia zimno  i wszystko co zimne.   Nie zdziwię  się, gdy  dziś  nastąpi finał