Lekcja poglądowa bywa w pewnych przypadkach najlepszym rozwiązaniem.

Lekcja poglądowa bywa w pewnych przypadkach najlepszym rozwiązaniem.
Jak dotarło do mnie, że pdp robi sobie ze mnie ... hmmm ... no nie opiekunkę, to co miałam robić ?? Pozwolić żeby mi na głowę weszła ?? Myślę, że byłam "najgorszą" z opiekunek, jakie się jej trafiły. Ale to nie moja wina :lol2: Trudno. Będąc milutką pdp kompletnie się nie liczyła z moimi podstawowymi potrzebami.
Żeby zostać tą najgorszą - trzeba mieć charakter :lol2: Potem się zostaje tą najlepszą, a nawet frojndin :lol3:
Nie wyobrażasz sobie jaki cyrk był na szteli w DE :lol2: Emocje rosły lepiej niż krzywa wzrostowa przy koronawirusie :-)
Epicentrum babka- poszkodowani wszyscy dookoła , wszystko jedno w jakim języku mówili :-). W ten młyn przyjechała Margochna. Nastąpił wybuch. We dwie posprzątalysmy pole bitwy- dziadek w siódmym niebie i przytył- a teraz do tego doszło, że na Margoche mówią Mutti, a jeśli dziadek czegoś potrzebował, to babcia przychodziła i mowila- idź na górę , bo tata woła :lol3:Normalnie się zrobiło- może przez te przejścia własnie?
Myślę że przejścia swoje zrobiły. Pozytywnie dla wszystkich.
Jak dotarło do mnie, że pdp robi sobie ze mnie ... hmmm ... no nie opiekunkę, to co miałam robić ?? Pozwolić żeby mi na głowę weszła ?? Myślę, że byłam "najgorszą" z opiekunek, jakie się jej trafiły. Ale to nie moja wina :lol2: Trudno. Będąc milutką pdp kompletnie się nie liczyła z moimi podstawowymi potrzebami.
Masz rację, i we wcześniejszym wpisie- tym dłuższym też. Ale to męczące codziennie dyskutować o podstawowych rzeczach. Za 2 godziny wyjeżdżam. Kawę razem piłyśmy. I temat wrócił- ona tyle kasy płaci, a ja nic nie robię. Akurat przypadkiem się dowiedziałam, że ma dużą dopłatę, to chyba 600 euro płaci. Mówię, niech córka sprawdzi, co ma robić opiekunka. I ile czasu.
A o tym, żeby powiedzieć, że niech niemiecką opiekunkę zatrudni- nie pomyślałam:-)
Ona oczekiwała rzeczywiście, nie tyle 24 godzinnej, co 13 godzinnej pracy- w nocy nie potrzebuje pomocy, a pauzę z trudem, ale przełknęła. Resztę, wg. niej powinnam spędzać z nią i robić to, co każe. Trochę jej myślenie zmieniłam, ale teraz sporo zależy od następnej- której nie poznam. Na ile jej się da...
Masz rację, i we wcześniejszym wpisie- tym dłuższym też. Ale to męczące codziennie dyskutować o podstawowych rzeczach. Za 2 godziny wyjeżdżam. Kawę razem piłyśmy. I temat wrócił- ona tyle kasy płaci, a ja nic nie robię. Akurat przypadkiem się dowiedziałam, że ma dużą dopłatę, to chyba 600 euro płaci. Mówię, niech córka sprawdzi, co ma robić opiekunka. I ile czasu.
A o tym, żeby powiedzieć, że niech niemiecką opiekunkę zatrudni- nie pomyślałam:-)
Ona oczekiwała rzeczywiście, nie tyle 24 godzinnej, co 13 godzinnej pracy- w nocy nie potrzebuje pomocy, a pauzę z trudem, ale przełknęła. Resztę, wg. niej powinnam spędzać z nią i robić to, co każe. Trochę jej myślenie zmieniłam, ale teraz sporo zależy od następnej- której nie poznam. Na ile jej się da...
Bezpiecznej podróży , pamięta o maseczce od poniedziałku .
Czyli ja też?:-)Dziadkowi nie przegadam chyba że na kleju przed drzwiami wyjsciowymi :smiech3:
Powiedz dziadkowi , że będzie intrygująco wyglądał .:chaplin:
To mu maskę Zorro wykombinuję to dopiero będzie czad:-)
W DE też obowiązkowe maski ?
Nie wszędzie