Jak minął dzień 8

22 kwietnia 2020 14:42 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

Lekcja poglądowa bywa w pewnych przypadkach najlepszym rozwiązaniem.

Jak dotarło do mnie, że pdp robi sobie ze mnie ... hmmm ... no nie opiekunkę, to co miałam robić ?? Pozwolić żeby mi na głowę weszła ?? Myślę, że byłam "najgorszą" z opiekunek, jakie się jej trafiły. Ale to nie moja wina  Trudno. Będąc milutką pdp  kompletnie się nie liczyła z moimi podstawowymi potrzebami. 
22 kwietnia 2020 15:02 / 5 osobom podoba się ten post
Mycha

Jak dotarło do mnie, że pdp robi sobie ze mnie ... hmmm ... no nie opiekunkę, to co miałam robić ?? Pozwolić żeby mi na głowę weszła ?? Myślę, że byłam "najgorszą" z opiekunek, jakie się jej trafiły. Ale to nie moja wina :lol2: Trudno. Będąc milutką pdp  kompletnie się nie liczyła z moimi podstawowymi potrzebami. 

Żeby zostać tą najgorszą - trzeba mieć charakter  Potem się zostaje tą najlepszą, a nawet frojndin 
Nie wyobrażasz sobie jaki cyrk był na szteli w DE  Emocje rosły lepiej niż krzywa wzrostowa przy koronawirusie 
Epicentrum babka- poszkodowani wszyscy dookoła , wszystko jedno w jakim języku mówili . W ten młyn przyjechała Margochna. Nastąpił wybuch. We dwie posprzątalysmy pole bitwy- dziadek w siódmym niebie i przytył- a teraz do tego doszło, że na Margoche mówią Mutti, a jeśli dziadek czegoś potrzebował, to babcia przychodziła i mowila- idź na górę , bo tata woła Normalnie się zrobiło- może przez te przejścia własnie? 
22 kwietnia 2020 15:12 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Żeby zostać tą najgorszą - trzeba mieć charakter :lol2: Potem się zostaje tą najlepszą, a nawet frojndin :lol3:
Nie wyobrażasz sobie jaki cyrk był na szteli w DE :lol2: Emocje rosły lepiej niż krzywa wzrostowa przy koronawirusie :-)
Epicentrum babka- poszkodowani wszyscy dookoła , wszystko jedno w jakim języku mówili :-). W ten młyn przyjechała Margochna. Nastąpił wybuch. We dwie posprzątalysmy pole bitwy- dziadek w siódmym niebie i przytył- a teraz do tego doszło, że na Margoche mówią Mutti, a jeśli dziadek czegoś potrzebował, to babcia przychodziła i mowila- idź na górę , bo tata woła :lol3:Normalnie się zrobiło- może przez te przejścia własnie? 

Myślę że przejścia swoje zrobiły. Pozytywnie dla wszystkich. 
22 kwietnia 2020 15:21 / 5 osobom podoba się ten post
Mycha

Myślę że przejścia swoje zrobiły. Pozytywnie dla wszystkich. 

Jest co opowiadać- bardzo barwne miejsce i ludzie niekonwencjonalni- każdy na swój sposób.
Jak pisałam- dziadek odżył i fizycznie i emocjonalnie, jego syn co zawiaduje tym wszystkim ( a jest czym) - jest wdzięczny bo ma spokój i dba nalezycie o ten swoisty przytułek i jego mieszkanców 
22 kwietnia 2020 16:21 / 7 osobom podoba się ten post
Mycha

Jak dotarło do mnie, że pdp robi sobie ze mnie ... hmmm ... no nie opiekunkę, to co miałam robić ?? Pozwolić żeby mi na głowę weszła ?? Myślę, że byłam "najgorszą" z opiekunek, jakie się jej trafiły. Ale to nie moja wina :lol2: Trudno. Będąc milutką pdp  kompletnie się nie liczyła z moimi podstawowymi potrzebami. 

Masz rację, i we wcześniejszym wpisie- tym dłuższym też. Ale to męczące codziennie dyskutować o podstawowych rzeczach. Za 2 godziny wyjeżdżam. Kawę razem piłyśmy. I temat wrócił- ona tyle kasy płaci, a ja nic nie robię. Akurat przypadkiem się dowiedziałam, że ma dużą dopłatę, to chyba 600 euro płaci. Mówię, niech córka sprawdzi, co ma robić opiekunka. I ile czasu.
A o tym, żeby powiedzieć, że niech niemiecką opiekunkę zatrudni- nie pomyślałam
Ona oczekiwała rzeczywiście, nie tyle 24 godzinnej, co 13 godzinnej pracy- w nocy nie potrzebuje pomocy, a pauzę z trudem, ale przełknęła. Resztę, wg. niej powinnam spędzać z nią i robić to, co każe. Trochę jej myślenie zmieniłam, ale teraz sporo zależy od następnej- której nie poznam. Na ile jej się da...
22 kwietnia 2020 18:06 / 6 osobom podoba się ten post
Werska

Masz rację, i we wcześniejszym wpisie- tym dłuższym też. Ale to męczące codziennie dyskutować o podstawowych rzeczach. Za 2 godziny wyjeżdżam. Kawę razem piłyśmy. I temat wrócił- ona tyle kasy płaci, a ja nic nie robię. Akurat przypadkiem się dowiedziałam, że ma dużą dopłatę, to chyba 600 euro płaci. Mówię, niech córka sprawdzi, co ma robić opiekunka. I ile czasu.
A o tym, żeby powiedzieć, że niech niemiecką opiekunkę zatrudni- nie pomyślałam:-)
Ona oczekiwała rzeczywiście, nie tyle 24 godzinnej, co 13 godzinnej pracy- w nocy nie potrzebuje pomocy, a pauzę z trudem, ale przełknęła. Resztę, wg. niej powinnam spędzać z nią i robić to, co każe. Trochę jej myślenie zmieniłam, ale teraz sporo zależy od następnej- której nie poznam. Na ile jej się da...

Bezpiecznej podróży , pamięta o maseczce od poniedziałku .
22 kwietnia 2020 19:41 / 2 osobom podoba się ten post
Werska

A o tym, żeby powiedzieć, że niech niemiecką opiekunkę zatrudni- nie pomyślałam:-)

Dojedź szczęsliwie, ale Ty już pewnie niedługo się będziesz witać z dziadeczkiem.
22 kwietnia 2020 19:51 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Bezpiecznej podróży , pamięta o maseczce od poniedziałku .

Czyli ja też?Dziadkowi nie przegadam chyba że na kleju przed drzwiami wyjsciowymi
22 kwietnia 2020 19:54 / 4 osobom podoba się ten post
Werska

Pacz co za kobieta niewdzięczna, do końca walkę toczyć chciała chociaż już ,,flinta"zardzewiała lekkoBiegnij Werska z podmuchem cieplego wiatru ku rodzinie życzliwej
22 kwietnia 2020 19:58 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Czyli ja też?:-)Dziadkowi nie przegadam chyba że na kleju przed drzwiami wyjsciowymi :smiech3:

Powiedz dziadkowi , że będzie intrygująco wyglądał .
22 kwietnia 2020 20:08 / 4 osobom podoba się ten post
U mnie masakra 2.5 godz z dziadkiem w aucie bo mu się zachciało rodzinę dalszą odwiedzać .I po co  pytam .Wszyscy się wypięli 2 nie otworzyło wcale trzeci z odległości 5 m kilka słów wymienił i na posesję nie wpuścił .Ale gadalam ,prosiłam .Potem się mu trasy pomieszały i dobrze że ja w snartku mapy bo byśmy chyba we Frankfurcie wylądowali O mamo! A jak jedziemy to bardzo się prawej trzyma i nam wrażenie, że się o krawężnik dobijemy .Ostatnio to go kierowca autobu opie....ł inteligentnie, pominął na szczęście pukanie w czoło.Po mojemu czas by prawko oddał Chyba mi siwych włosów bo przybywa choc dziadek mnie uspokaja mówiąc...  Marisien(tak mnie nazywa)..nie hamuj dziecko ze mną bo mi dziurę w podłodze zrobisz a to drogie auto.
22 kwietnia 2020 20:11 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Powiedz dziadkowi , że będzie intrygująco wyglądał .:chaplin:

To mu maskę Zorro wykombinuję to dopiero będzie czad
22 kwietnia 2020 20:15 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

To mu maskę Zorro wykombinuję to dopiero będzie czad:-)

W DE też obowiązkowe maski ?
22 kwietnia 2020 20:17 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

W DE też obowiązkowe maski ?

Nie wszędzie
22 kwietnia 2020 20:23 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Nie wszędzie

No właśnie już doczytałam 
Dopiero do Was zajrzałam i zaczęłam czytać od końca