Jak minął dzień 8

28 kwietnia 2020 20:46 / 8 osobom podoba się ten post
Uff, ale dzień
Okazało się, że zajmuję 2-piętrową kamienicę. Zmiennika nie było, ale za to syn i córka dziadka. Super się zapowiada, auto, kasa i rządzenie w kuchni i w ogóle Lodówka pełna, zakupy może pojutrze zrobię, 50 na początek. Dziadek szczupły, sam przesadza się na wózek. To jakaś bajka chyba.
Nic, jutro więcej popiszę
28 kwietnia 2020 20:52 / 7 osobom podoba się ten post
Jak tak czytam Malude albo jak Werska pisała o tej strasznej kobiecie to myślę sobie, że tu mam na prawdę spokój .Tam gdzie byłam poprzednio u,, grysikow"gdzie babcia dializowania była też było spokojnie .Dostałam niedawno info że babcia zmarła ....jakoś tak smutni mi sie zrobilo bo polubilysmy się byłam u niej 2 razy.Jedyny mankament tu to dłuższe oglądanie TV .Jednak i tak doszliśmy do kompromisu siedzimy krócej a i śpimy dłużej i mam pauzę ciut dłuższą Poza tym dziadek zawsze jest gotowy na wypady do miasta i pokazywanie mi okolicy .Mówi mi że ze mnie kaliber jest a ja nie zaprzeczam. 
28 kwietnia 2020 21:01 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Uff, ale dzień:smiech3:
Okazało się, że zajmuję 2-piętrową kamienicę. Zmiennika nie było, ale za to syn i córka dziadka. Super się zapowiada, auto, kasa i rządzenie w kuchni i w ogóle Lodówka pełna, zakupy może pojutrze zrobię, 50 na początek. Dziadek szczupły, sam przesadza się na wózek. To jakaś bajka chyba.
Nic, jutro więcej popiszę:-)

super
28 kwietnia 2020 21:31 / 6 osobom podoba się ten post
Teraz jeszcze bardziej doceniam to, co mam tutaj...
Jak piszecie- trafia się różnie, ale niekoniecznie trzeba w takim miejscu siedzieć
29 kwietnia 2020 19:27 / 9 osobom podoba się ten post
Dziadek po kolacji, po 8 pójdzie chyba do łóżka, więc mam labę. Odwiedziłem dziś Netto i Penny, wydałem sześć euro i gut. Wszyscy w maskach, ale nie w rękawiczkach. Poza tym spokój i ok
29 kwietnia 2020 19:44 / 3 osobom podoba się ten post
Werska

Teraz jeszcze bardziej doceniam to, co mam tutaj...
Jak piszecie- trafia się różnie, ale niekoniecznie trzeba w takim miejscu siedzieć:-)

29 kwietnia 2020 19:45 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Dziadek po kolacji, po 8 pójdzie chyba do łóżka, więc mam labę. Odwiedziłem dziś Netto i Penny, wydałem sześć euro i gut. Wszyscy w maskach, ale nie w rękawiczkach. Poza tym spokój i ok:-)

I ales gut 
29 kwietnia 2020 19:52 / 9 osobom podoba się ten post
I konczy sie moj i corki 3/14 dzien kwarantanny. Okna umyte, posciel poprana i zmieniona, wegiel i drzewo zniesione. Akurat zdazylysmy przed deszczem bo dzis u nas popadalo solidnie tak ze dwie godzinki. Kolezanka zakupy drobne mi dowiozla bo akurat wracala z pracy i ma po drodze . Panowie w niebieskich mundurach nas dzis odwiedzili. Pytali czy czegos nie potrzebujemy. ja im tylko, że pomoc by sie przydala do tego wegla i drzewa. No zaoferowali pomoc ale juz po kwarantannie. Akurat w tym czasie kolezanka wpadla z zakupami i okazalo sie, że to jej znajomi. Codziennie nas beda odwiedzac. tak obiecali. Czekam na nich z utesknieniem. W piecu juz napalone bo po tym deszczu zrobilo sie zimno a i od razu smiecie sie spali na ciepla wode co by bojlera nie wlaczac. Wedlug prognozy od jutra ma padac tak wiec jutro nudy. obiad mamy z dzis i z wczoraj wiec ne bedziemy gotowac. Jutro sie zajme powoli przegladaniem letnich rzeczy co by ich poprac i wysuszyc przed kolejnym wyjazdem. moze trzeba bedzie cis dokupic to zajrze na allegro bo raczej na galerie nie ma co liczyc. I to tyle na dzis.Spokojnego wieczoru Wam zycze. do jutra. 
30 kwietnia 2020 13:57 / 7 osobom podoba się ten post
Jeszcze nie minął a ja już jestem w kropce. Seniorka z badań nie wróciła, będzie operowana na tą nogę jutro albo pojutrze. Dałam znać firmie, odpowiedzieli, że czekamy na rozwój wypadków. Tylko co ja mam robić w razie gdybym miała tu jednak czekać? Chatę pucować, ogródek pielęgnować??? Normalnie ręce mi opadły. Oby tylko Pdp z tego się wylizała... 
30 kwietnia 2020 14:44 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Dziadek po kolacji, po 8 pójdzie chyba do łóżka, więc mam labę. Odwiedziłem dziś Netto i Penny, wydałem sześć euro i gut. Wszyscy w maskach, ale nie w rękawiczkach. Poza tym spokój i ok:-)

6 euro mówisz, no to zaszalałeś 
30 kwietnia 2020 14:46 / 5 osobom podoba się ten post
Maluda

Jeszcze nie minął a ja już jestem w kropce. Seniorka z badań nie wróciła, będzie operowana na tą nogę jutro albo pojutrze. Dałam znać firmie, odpowiedzieli, że czekamy na rozwój wypadków. Tylko co ja mam robić w razie gdybym miała tu jednak czekać? Chatę pucować, ogródek pielęgnować??? Normalnie ręce mi opadły. Oby tylko Pdp z tego się wylizała... 

Maluda wykorzystaj ten spokój, bo nie wiadomo co ci jeszcze pdp nawywija. Opalaj się albo co ???   Sił nabieraj. 
30 kwietnia 2020 16:06 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

6 euro mówisz, no to zaszalałeś :lol2:

To całe 25 zł 
30 kwietnia 2020 16:29 / 3 osobom podoba się ten post
Dla tych, co w Polsce

W czwartek 30 kwietnia w sklepach sieci Biedronka odbywa się akcja promocyjna, z której ucieszą się amatorzy piwa. Kupując 12 piw butelkowych następne 12 sztuk klienci dostaną w gratisie. Objętych promocją jest aż 31 piw butelkowych. Promocja Biedronki jest elastyczna - to znaczy, że klienci mogą dobrać dowolne 12 piw różnych marek spośród tych promocyjnych.
30 kwietnia 2020 16:32 / 4 osobom podoba się ten post
Mycha

6 euro mówisz, no to zaszalałeś :lol2:

Bardzo 
Trzeba pozjadać, to co jest w lodówce. Nie powiem, zmiennik dużo zostawił?
30 kwietnia 2020 16:44 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Bardzo :smiech3:
Trzeba pozjadać, to co jest w lodówce. Nie powiem, zmiennik dużo zostawił?

Pewnie myślał, że dłużej zostanie