Blutwurst, a także Grützwurst to kaszanka... A to drugie to może salceson, znam wszak i inne określenie. Mniejsza z tym:-)

Blutwurst, a także Grützwurst to kaszanka... A to drugie to może salceson, znam wszak i inne określenie. Mniejsza z tym:-)
To pierwsze to kaszanka, drugie też, tylko występuje jako krupniok. A różnicę między tym chyba znasz ?
Takie coś dziś jedliśmy.
Przecież się nie denerwuję, bo o co?
Jeszcze tylko mały link "krupniokowokaszankowy".
I faktem jest,, że nasza jest najlepsza... Ale.. i u polskich producentów też smak nierówny smakowi. Kaszanka jednak to jest to:smiech3:
https://dobrakielbasa.pl/krupniok/
To pierwsze to kaszanka, drugie też, tylko występuje jako krupniok. A różnicę między tym chyba znasz ?
Takie coś dziś jedliśmy.
Lo matko to takie rzeczy się je:zaskoczenie1: :bezradny: z pudełek kartonów itd. To ja już wolę chleb z nutella:lol3: a niby tacy do przodu i eko a jedzenia pełno, zakonsrewowanych gotowych z dl data blee odechciewa się
Nie z kartonu, tylko ze słoika:-)
Nie przekonasz tym Clio, bo ona jest tak ekstremalnie eko, że Nutellę je tylko z kiszki. Palcem. Jednym słowem zajrzy wszędzie...:-)
Niech poczyta gdzieś tu u... Nutelli. Pisałem ostatnio, o tym oleju palmowym. Ale co nas ma zabić, to i zabije, czy to rak, czy wirus :-)
Niech poczyta gdzieś tu u... Nutelli. Pisałem ostatnio, o tym oleju palmowym. Ale co nas ma zabić, to i zabije, czy to rak, czy wirus :-)
Czy w.......a żona patelnia żeliwną:hihi:
Nie przekonasz tym Clio, bo ona jest tak ekstremalnie eko, że Nutellę je tylko z kiszki. Palcem. Jednym słowem zajrzy wszędzie...:-)
O tej opcji nie pomyślałem :smiech3:7