Powitajki przy kawie 61

01 czerwca 2020 09:20 / 13 osobom podoba się ten post
Dzień dobry i wszystkiego najlepszego opiekunkowe dzieci  a raczej dzieci opiekunkowa  Jakoś leniwie mi się dzisiaj wstawało, z oporami. Schodzę cichutko na dół, żeby dziadka nie zbudzić, a ten wyszykowany po ogródeczku lata i podlewa warzywka. Noż ranny ptaszek  Teraz zapakował się w auto i pojechał na łąki coś tam z modelami wypróbowywać. No to się poopalam trochę. Miłego dnia wam życzę  
01 czerwca 2020 09:21 / 10 osobom podoba się ten post
Kamaa84

Saluto mandżorno karabiniero interwencjo! 
:na zgode:  naszym powitaniem z ojcem. Jeszcze mu chyba po wojsku zostało :lol1:

Z okazji Dnia dzieckowego życzę wszystkim  i sobie extra placów zabaw !!!!   :hustawka:
I słodyczy dużo! 

Nam się pogorszyło.  Od tyg Marianne bierze tabsy na wodę Torasemid Al. Nie wiem co to za dziadostwo ale strasznie ją osłabiło. W zasadzie nie istnieje. No ok, waga poszła w dół, duszności nie ma, ale jest prawie nieprzytomna. Marten wyczytał ze mogą być takie skutki ale niech bierze dalej.   Lekarz rodzinny zalecił bo któregos dnia miała duszności więc pflege zrobiła alarm żeby to skontrolować.  Po rentgenie wyszło że ma troszkę wody w płucach.  
Nie wiem ja nie jestem nadgorliwa i unikam medykamentow stricte silnych . Doktorem nie jestem ale widzę że te leki skitrały ją. Mocno. 
Po cholerę z powodu chwilowej duszności robić zadymę??!  
No i teraz się posypała.  
Ok ciśnienie trochę niższe ale za to puls wysoki. 
:goraczka:    Niech se robią co chcą , ale mądre to to nie jest .
Marten mówi trudno. Najwyżej pójdzie do heimu albo do szpitala. 

Poza tym pogoda się wyrobiła, jest extra .Miesiączek urodzinowy , najlepszy, będę se robić prezenty. :radosc1:
Uwielbiam ten czas wiosenno wakacyjno upalny .
Najlepiej. :moje_wakacje:

Nawet niewielka ilość wody w płucach świadczy o rozkręcającej się niewydolności krążeniowej i Pflege słusznie to lekarzowi zgłosiła.Torasemid nie jest silnym lekiem i może na ten moment już dawka jest za duża, co trzeba komuś chyba zgłosić . Zrozumiałym też jest, że przy podawaniu diuretyków, trzeba zwiększyć podaż plynów choremu, bo wam się Marianna wkrótce odwodni na amen i  w wyniku encefalopatii urządzi wam taki plac zabaw z powodu jakichś omamów , że nie będziecie wiedzieć gdzie góra , a gdzie dół.
No to najlepszego z okazji dnia dziecka
A to kolejny z moich placow zabaw.
Widok z wieży widokowej Ueterlingen koło Zurychu- Alpy na horyzoncie.
I dzień dobry ludzie .
01 czerwca 2020 09:42 / 10 osobom podoba się ten post
Witajcie, dobrego dnia każdemu życzę.

p.s. nie zapomnijcie dzisiaj złożyć życzeń swoim dzeciom :) 
01 czerwca 2020 09:47 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

Nawet niewielka ilość wody w płucach świadczy o rozkręcającej się niewydolności krążeniowej i Pflege słusznie to lekarzowi zgłosiła.Torasemid nie jest silnym lekiem i może na ten moment już dawka jest za duża, co trzeba komuś chyba zgłosić . Zrozumiałym też jest, że przy podawaniu diuretyków, trzeba zwiększyć podaż plynów choremu, bo wam się Marianna wkrótce odwodni na amen i  w wyniku encefalopatii urządzi wam taki plac zabaw z powodu jakichś omamów , że nie będziecie wiedzieć gdzie góra , a gdzie dół.
No to najlepszego z okazji dnia dziecka
A to kolejny z moich placow zabaw.
Widok z wieży widokowej Ueterlingen koło Zurychu- Alpy na horyzoncie.
I dzień dobry ludzie .

Wiedziałam że na Ciebie zawsze można liczyć:) dzięki Tina .  Wiemy zw trzeba ją poić ale z tym to wiadomo jak jest.  Na siłę???   Jak jej wszystko stoi w gardle.  
Jutro jadą to skontrolować do lekarza być może zmniejsza dawkę albo tydzień na tydzień.  Zobaczymy.  
Ok że być może ma jakaś niewydolność oddechową ale ter jest gorzej niż było.  Było ok. A jest słabo więc na mój rozum leki pogorszyły stan .wiec po co je brać? 
Po co to było? 
Na razie omamów nie ma, jest po prostu słabiutka, śpi i nie ma apetytu w ogóle . 
01 czerwca 2020 09:50 / 11 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Witam serdecznie wszystkie, duże dzieci "hm a może raczej dorosłe dzieci powinno być? 
Tak czy siak wszystkiego dobrego Wam życzę i zazdroszczę tym co mają jeszcze rodziców 
Piosenka mi od rana gdzieś w uszach dzwoni a tytuł jej to, Dorosłe dzieci" 
Bawcie się dobrze i miłego dnia 
01 czerwca 2020 09:54 / 4 osobom podoba się ten post
nincia

Werska a może masz tam złotą rybkę co spełnia 3 życzenia :smiech3: możesz wypowiedzieć te życzenia zobaczysz jak się spełnią to będziesz szczęśliwa :zaskoczenie1:. mnie by 3 wystarczyły :hihi:

Zanim byś się zdecydowała jakie te 3 życzenia wybrać to czas by minął i ryba by chlupnela spowrotem do wody

01 czerwca 2020 09:55 / 9 osobom podoba się ten post
Kamaa84

Wiedziałam że na Ciebie zawsze można liczyć:) dzięki Tina .  Wiemy zw trzeba ją poić ale z tym to wiadomo jak jest.  Na siłę???   Jak jej wszystko stoi w gardle.  
Jutro jadą to skontrolować do lekarza być może zmniejsza dawkę albo tydzień na tydzień.  Zobaczymy.  
Ok że być może ma jakaś niewydolność oddechową ale ter jest gorzej niż było.  Było ok. A jest słabo więc na mój rozum leki pogorszyły stan .wiec po co je brać? :bezradny:
Po co to było? 
Na razie omamów nie ma, jest po prostu słabiutka, śpi i nie ma apetytu w ogóle . 
:bezradny:

Musisz stać nad nią z kubeczkiem jak kat nad niewinną duszyczką i zachęcać do picia , a nawet i poić.Trudno.  Nie zawsze jest różowo. Seniorzy mają to do siebie, że są chorzy nie tylko na demencję, a serducho często jest osłabione. Taki ich urok.
Niewydolność krążeniową ma na bank i to nie jakąś jeśli, jak piszesz waga zeszła, to znaczy, że miala obrzęki.
Lek jest po to, żeby nie zasilila za wcześnie grona aniołków. Bo taka niewydolność jak się rozkręci, to czlowiek po prostu umiera.
Jest odwodniona, dlatego śpi. A i potas pewnie w dól poleciał.Niby przy Torasemidzie jest zmniejszone ryzyko ucieczki potasu, ale jak już dawka jest dla niej za duża i mało pije, to cudów nie ma.
Moze też zaangazuj Martena w pojenie mamy.

01 czerwca 2020 09:58 / 12 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim  i miłego dnia, ja już złożyłam życzenia swojemu najstarszemu dziecku czyli mężowi życzenia bo dziś ma urodziny  potem tym młodszym czyli moim wnukom,a wam i sobie też życzę wszystkiego najlepszego,bo każdy jest czyimś dzieckiem   
01 czerwca 2020 10:20 / 7 osobom podoba się ten post
Wyjątkowo w tym wątku
01 czerwca 2020 10:21 / 12 osobom podoba się ten post
Dzień dobry kochani! Dyżur  przyjęłam, kawa z koleżanką  wypita ,babcia  uśmiechnięta, słońce  jest i będzie   ....nosz  jak mi tu dobrze Miłego dnia i pogody ducha życzę  wszystkim
01 czerwca 2020 12:00 / 11 osobom podoba się ten post
Dołączam do powitań ,świątecznie i dzieckowo 
Przyjemnego dnia wszystkim życzę, ale z tego co czytam, wszystkim Wam od rana dobrze i radośnie. I niech tak zostanie. Słońce świeci, wiatr hula, u mnie na mojej 4 grzędzie (bo siedzę jak ta kwoka bezoroduktywnie,  jaja przecież nie zniosę )pewnie mocniej, niż na dole. 
Kamaa, niech Twojej Mariance się polepsza, siądźcie sobie z Martenem przy niej, choćby i z browarkiem, to może łatwiej będzie ją do picia namówić, w towarzystwie przyjemniej 
Pięknego dnia Wam i sobie życzę 
01 czerwca 2020 12:09 / 8 osobom podoba się ten post
Może jakieś cukiereczki z likierem z okazji ....?Dwa na głowę albo każdy na jedną nogę
01 czerwca 2020 12:12 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Może jakieś cukiereczki z likierem z okazji ....?Dwa na głowę albo każdy na jedną nogę:oklaski1::hihi:

???
01 czerwca 2020 12:13 / 6 osobom podoba się ten post
Jak jedna moja babka z Al pić nie chciała to alternatywą byly zielone ogórki które uwielbiała ,melony i arbuzy. Zaznaczam to alternatywa 
01 czerwca 2020 12:14 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

???
:smiech3:

Aż 3 ?jesteś uroczy