Powitajki przy kawie 61

01 czerwca 2020 12:24 / 13 osobom podoba się ten post
Dzien dobry popołudniu....już po pracyspacer zaplanowany....moze gdzies sie przycupnie z książkaMiłego dnia
01 czerwca 2020 12:41 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dołączam do powitań ,świątecznie i dzieckowo :balony2:
Przyjemnego dnia wszystkim życzę, ale z tego co czytam, wszystkim Wam od rana dobrze i radośnie. I niech tak zostanie. Słońce świeci, wiatr hula, u mnie na mojej 4 grzędzie (bo siedzę jak ta kwoka bezoroduktywnie,  jaja przecież nie zniosę :lol1:)pewnie mocniej, niż na dole. 
Kamaa, niech Twojej Mariance się polepsza, siądźcie sobie z Martenem przy niej, choćby i z browarkiem, to może łatwiej będzie ją do picia namówić, w towarzystwie przyjemniej :-)
Pięknego dnia Wam i sobie życzę 
:angel3:

Pflege przyjechała żeby ją zobaczyć, kazała żeby leżała dzisiaj w łóżku i popijała płyny , odwodnienia nie stwierdziła a jutro do kontroli z tymi tabsami. Bo być może są za silne , jak Tina już wspomniała, bo to 10mg. 
Marten jedzie na działkę , jak wróci to ja pójdę na spacerniak.  A tak to trzeba do niej zaglądać. 
No i tyle.  
Wszyscy musimy uzupełniać płyny . 
01 czerwca 2020 12:47 / 2 osobom podoba się ten post
Kamaa84

Pflege przyjechała żeby ją zobaczyć, kazała żeby leżała dzisiaj w łóżku i popijała płyny , odwodnienia nie stwierdziła a jutro do kontroli z tymi tabsami. Bo być może są za silne , jak Tina już wspomniała, bo to 10mg. 
Marten jedzie na działkę , jak wróci to ja pójdę na spacerniak.  A tak to trzeba do niej zaglądać. 
No i tyle.  
Wszyscy musimy uzupełniać płyny . :cola2:
:buziaki2:

10 mg to dużo. A Pflege mogła sama zarządzić redukcje dawki, jesli oczywiscie przyszła pielęgniarka, nie Pflegehilfskraft.
Potem tylko lekarza musi poinformować.
01 czerwca 2020 12:50 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Jak jedna moja babka z Al pić nie chciała to alternatywą byly zielone ogórki które uwielbiała ,melony i arbuzy. Zaznaczam to alternatywa :-)

Cokolwiek, aby nawilżyć wyschniętą babunie ,czy dziadunia. Na ogól chorzy nie chcą pic samej wody-ale juz dosmaczona jakmis soczkiem jest o wiele chętniej wypijana.
Nie ma sztywnych reguł.
01 czerwca 2020 12:56 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

10 mg to dużo. A Pflege mogła sama zarządzić redukcje dawki, jesli oczywiscie przyszła pielęgniarka, nie Pflegehilfskraft.
Potem tylko lekarza musi poinformować.

Nie wiem kto to był, szefowa Ambulancepflege, tyle wiem . W każdym razie nic z lekami nie zrobiła. Pytała tylko czy je i się załatwia. Nie je , mało pije więc i się nie załatwia . 
Moim zdaniem ona już jest udowodniona a te tabsy się do tego przyczyniły i wszystko zrujnowały.Na razie są odstawione.  Za późno.  Marten dal jej pół tabl dla sportowców z witaminami . I myśli że do jutra przejdzie.  Moim zdaniem nie. No chyba że coś ją wskrzesi.
Ja na jego miejscu w tym momencie pojechałabym do szpitala żeby ją nawodnili porządnie.  Ale jego sprawa, chce czekać niech czeka .    
01 czerwca 2020 13:07 / 5 osobom podoba się ten post
Kamaa84

Nie wiem kto to był, szefowa Ambulancepflege, tyle wiem . W każdym razie nic z lekami nie zrobiła. Pytała tylko czy je i się załatwia. Nie je , mało pije więc i się nie załatwia . 
Moim zdaniem ona już jest udowodniona a te tabsy się do tego przyczyniły i wszystko zrujnowały.Na razie są odstawione.  Za późno.  Marten dal jej pół tabl dla sportowców z witaminami . I myśli że do jutra przejdzie.  Moim zdaniem nie. No chyba że coś ją wskrzesi.
Ja na jego miejscu w tym momencie pojechałabym do szpitala żeby ją nawodnili porządnie.  Ale jego sprawa, chce czekać niech czeka .  :bezradny:  :zaskoczenie:

Pflegi mają to do siebie, że się nie angażują, bo na przykład tej, czy innej czynności nie maja zakontraktowanej.Mało jest normalnych dziewczyn w ich szeregach, które by w trudnych sytuacjach wyszły poza to co mają płacone, nawet jeśli koszt niewielki. 
Odwodniona jest . Potas tez pewnie poleciał, bo te tabletki tak działają. Na początku trzeba kontrolować ich działanie , a jak obrzeki zejdą , to zmniejszyć dawkę, po to aby nie dochodzilo do takich sytuacji.
Może tak być, że i kroplowka jest juz potrzebna. Może będziecie musieli pogotowie wzywać. Póki co wyczaj co Marianna lubi pić. Może woda z miodem? Glukoza i elektrolity w jednym.
01 czerwca 2020 13:16 / 12 osobom podoba się ten post
Witam się z Wami świątecznie, ale dla mnie zaraz roboczo, bo muszę lecieć do pracy.
01 czerwca 2020 13:30 / 5 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Aż 3 ?jesteś uroczy:buziaki1:

Wiem, wiem
Już mi mamusia mówiła w szpitalu, jak przyszedłem na świat... Taki mmmmniamuśny... 
01 czerwca 2020 13:42 / 6 osobom podoba się ten post
Kamaa84

No i tyle.  
Wszyscy musimy uzupełniać płyny . :cola2:
:buziaki2:

Zwróć uwagę na język pdp , biały , obłożony to odwodnienie . Też brzuch zdradza stan nawodnienia .
01 czerwca 2020 19:38 / 12 osobom podoba się ten post
Mam dobrą wiadomość. Moje dzieci dzisiaj wracają do pracy na nocna zmianę 
Czesi jednak chyba lepiej poradzili sobie z epidemia. Zobaczymy co będzie dalej bo sytuacja u nas na Śląsku jest nieciekawa 
02 czerwca 2020 06:42 / 12 osobom podoba się ten post
Witam wtorkowo.
Zaczynamy nowy dzień pracy.
Miłego dnia
02 czerwca 2020 06:51 / 11 osobom podoba się ten post
Witam wtorkowo.  Kolejny dzień przed nami. Myślę, że słoneczny i pogodny czego Wam i sobie życzę. Dziś w przerwie zaplanowałam opalanko  Rower sobie odpuszczę bo wczoraj nagięłam i dziś to czuję w kościach. Życzę Wam spokojnego i szybkiego dnia. 
02 czerwca 2020 06:58 / 12 osobom podoba się ten post
Witam we wtorek
Życzę Wam miłego dnia 
02 czerwca 2020 06:58 / 11 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  miłego dnia kochani 
02 czerwca 2020 07:05 / 12 osobom podoba się ten post
Dzień dobry spokojnego dnia