Zapiekanka makaronowa z warzywami i wurstem szynkowym, ,może jeszcze sałata jeśli babcia będzie chciała, na deser jogurt grecki z miodem. Zapiekanka właśnie się przygotowuje

Zapiekanka makaronowa z warzywami i wurstem szynkowym, ,może jeszcze sałata jeśli babcia będzie chciała, na deser jogurt grecki z miodem. Zapiekanka właśnie się przygotowuje

Mniam!!! u mnie też zapieksa, ale ziemniaczana z gruszkami i serem pleśniowym. Moje dziadulki nie jedzą mięska przez cały tydzień, tylko w niedzielę i codziennie po 2 plastereczki szynki na kolację. Muszę się trochę przestawić, ale wyjdzie mi na dobre.
Ciekawa jestem tej jarzynkę z włoskiej kapusty, wszak moja pedepcia bardzo warzywna że wskazaniem na potrawy kapuściane :-)
Opowiedz, proszę, jak ją robisz
A u mnie pedepcia ciągle mówi o sauerkraut i kartoffelpuree,to chyba zrobię. Tylko że oni jakoś tak nieciekawe tę kapustę robią i zrobię po swojemu,choć nie jestem pewna czy to będzie ta sauerkraut o której babcia marzy. Jak Wy ją robicie, tak po niemiecku?
Gusiu ja robie po swojemu i dziadek wcina. Może zapytaj babci jak ona to robiła ?? Na bank będzie zadowolona że ja pytasz i takie tam. No chyba że demencyjna ale wtedy to możesz robic po swojemu :lol2:
A u mnie pedepcia ciągle mówi o sauerkraut i kartoffelpuree,to chyba zrobię. Tylko że oni jakoś tak nieciekawe tę kapustę robią i zrobię po swojemu,choć nie jestem pewna czy to będzie ta sauerkraut o której babcia marzy. Jak Wy ją robicie, tak po niemiecku?