Powitajki przy kawie 65

25 maja 2021 13:31 / 4 osobom podoba się ten post
Mycha

Bo Szwajcaria to jedyny kraj w Europie, który ma pojęcie o demokracji. 

pełna zgoda.
Kurczę, chciałabym tam kiedyś zamieszkać, tak na stałe ;]
25 maja 2021 13:51 / 2 osobom podoba się ten post
mzap88

pełna zgoda.
Kurczę, chciałabym tam kiedyś zamieszkać, tak na stałe ;]

To rozglądaj się tam za pracą.Teraz już po 5 latach można tam się starac o pozwolenie na stały podbyt. 
25 maja 2021 13:59 / 4 osobom podoba się ten post
Mycha

Bo Szwajcaria to jedyny kraj w Europie, który ma pojęcie o demokracji. 

Przed siedzibą rządu spokojnie-to im się udaje. Fota jeszcze z czasów jak pedepcie mieszkali w Bernie. Z racji usytuowania mogłam sobie na pauzę pod budynek rządu chodzić 
25 maja 2021 14:01 / 3 osobom podoba się ten post
Magdalenka

Witam serdecznie całą grupę forum. Ja nie zaszczepiłam się z powodu mojej historii chorób. A czy nasze być albo nie być będzie zależeć od szczepień, podobnie jak teraz od negatywnych testów? Tego nie wiem ale rodziny i agencje nie powinny od nas tego wymagać. Stan zdrowia jest kwestią prywatną każdej z nas i nie wyobrażam sobie żeby moja pdp miała o tym decydować.

Jestem takiego samego zdania. Wolę umrzeć sama i mam tyle przypisane co TEN na górze mi podarował.  dopiero co pochowaliśmy mojego wuja 82 lata. Źle się poczuł po drugiej dawce szczepienia, plus wysoka temperatura i trzeci zawał i chłopa nie ma. A mogłby pewnie jeszcze żyć. 
25 maja 2021 14:42 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Jakbym mogła, do bym Cię opatuliła nie za małą i puchatą kołderką i zrobiła pysznej herbatki z bławatkiem. Jakbyś się opierała to bym dorzuciła drożdżowca z jabłkami, albo serem.
A tak to podrzucam doładowanie kilku tysiecy miliamperów. Myśle, że są potrzebne. I odgromnik.

Dzieki kofana Tinóś. Ten drożdżowiec brzmi groźnie  Kurde coś błysnęło, mokro sie zrobiło. Ledwo z garażu do drzwi dobiegłam. Ale  plus tego jest taki, że pdpcia padła na łoże i śpi. Chociaz kłopotliwa nie jest ale .....
25 maja 2021 14:51 / 6 osobom podoba się ten post
Zapraszam na popołudniową kawę 

25 maja 2021 15:31 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Zapraszam na popołudniową kawę :-)

A test kolega wykona? I wypije kawę w kawiarni? Byłam się dzisiaj zapytać czy tzw Schnelltest wykonają mi odpłatnie Wykonają i to bezpłatnie . Idę w sobotę jeść na mieście.

25 maja 2021 16:12 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

A test kolega wykona? I wypije kawę w kawiarni? Byłam się dzisiaj zapytać czy tzw Schnelltest wykonają mi odpłatnie Wykonają i to bezpłatnie . Idę w sobotę jeść na mieście.:wspolny posilek:

Nie robiłem... Nikt z obslugi nie zwracał nam uwagi ani się nie pytał o test.... Sam już nie wiem 
25 maja 2021 16:43 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Nie robiłem... Nikt z obslugi nie zwracał nam uwagi ani się nie pytał o test.... Sam już nie wiem :-)

Ja jestem w NRW , Ty chyba Badenia . Może już zniesione więcej zaostrzeń.
25 maja 2021 17:18 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

Ja jestem w NRW , Ty chyba Badenia . Może już zniesione więcej zaostrzeń.

Możliwe... Ja nie mam jak śledzić na bieżąco, bo babcia nie czyta gazet i syn nie zamawia. A na portale prasowe nie wchodzę. Ale zorientuję się, tak z ciekawości. U nas stoliki przy lokalach, sporo ludzi, więc nie wiem, czy wymagają testów czy nie. Aha, zrobię inaczej... W piątek mam dużo wolnego, to zasięgnę informacji u źródła... W konkretnej kawiarni. Dzięki, że zwróciłaś na to uwagę
25 maja 2021 17:32 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Nie robiłem... Nikt z obslugi nie zwracał nam uwagi ani się nie pytał o test.... Sam już nie wiem :-)

Na Bawari też było bez zbędnych pytań .Siadasz ,zamawiasz ,jesz ,pijesz 
Przypomniałam sobie kelner (przystojny bardzo )pytał jak byłam z przyjaciółką i jej mężem na lodach czy my razem mieszkamy (z jednego domu jestešmy )
Oczywiście przytakneliśmy 
Kartkę z danymi ja wypełniłam ,oni nie ?
25 maja 2021 17:34 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Zapraszam na popołudniową kawę :-)

Widzę tylko pusty kubeczek poi kawie .Spóźniłam się ??
25 maja 2021 18:44 / 2 osobom podoba się ten post
To zapraszam do Freiburga/u

25 maja 2021 18:50 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

To zapraszam do Freiburga/u :super1::niesmialy::smiech3:
:super:

Na kawę ?????
25 maja 2021 19:04 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Dzieki kofana Tinóś. Ten drożdżowiec brzmi groźnie :je babeczke: Kurde coś błysnęło, mokro sie zrobiło. Ledwo z garażu do drzwi dobiegłam. Ale  plus tego jest taki, że pdpcia padła na łoże i śpi. Chociaz kłopotliwa nie jest ale .....

...ale może klepadło, gada na opiekunkę za jej plecami  Stąd ta reakcja. Troche przesadziłam bo posłałam dawkę z hologramem, ale to nic. Dasz jej coś na kieł i dojdzie do siebie. Jeszcze ze dwa elektrowstrząsy i będzie ok. Mogę jutro około 10 rano, ale pamiętaj-babcia musi być na czczo