Kamaa84Jaki obowiązek skoro szczepionka jest dobrowolna ? Nie jest nakazem .
Tzn ze ty nie masz zamiaru się szczepić ? :)
Czy ktoś ma jakieś niemieckie informacje ze źródeł albo chociaż spekulacje na ten temat ? Slucham radia, czasem tv , gazeta ale nigdzie nikt nie mówi o regulacjach względem opiekunów Czy innych pracowników przyjeżdżających. O co tu chodzi ? ?
A co wasi pdp Czy ich rodziny mówią na ten temat ? Coś sugerują Czy dopytują ? W koncu to temat NO 1.
Póki co można bazować na testach ale co dalej ?
Jest was tutaj tyle ale nikt za bardzo się nie udziela jeśli pada konkretne pytanie .... ?
dziwne.
Sorki Kika ze cytując zwracam się przy okazji do innych ?
Pdp z przedostatniej steli była przy mnie szczepiona .Przyjęła 2 dawki szczepionki .Rodzina zrywając umowę z agencją argumentowała to tym ,że podjęli decyzję o umieszczeniu mamy w heimie bo boją się,że opieknka może ją zarazić covidem .Pisałam juž o tym .Ani kupy ani d.... się to nie trzyma

Bo po co te szczepienia ????
Były rozmowy o szczepieniach ale w tamtym okresie szczepili u nas tylko starszych ludzi ,podobnie jak w de .
Ostatnia pdp była po przebytym covidzie .Szepić się nie musi ,chyba ?
Córka i zięć się zaszczepili .Mnie pytali o szczepienie ale powiedziałam ,że dopiero jak wrócę do domu to będę miała możliwošč się zaszczepić o ile będę chciała .Nie wiem co będzie w sytuacji jak rodzina powie,że bez szczepienia nie zgodzą się na mój powrót

Poszukam nowego zlecenia ?
Zastanawiam się co będzie jak coraz więcej rodzin będzie wymagało ,żeby opiekun był po szczepieniu ?