Powitajki przy kawie 65

24 maja 2021 13:58 / 6 osobom podoba się ten post
witajcie ludkowie w swiateczny poniedziałek 
24 maja 2021 13:59 / 5 osobom podoba się ten post
witajcie ludkowie w swiateczny poniedziałek 
24 maja 2021 15:54 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo popołudniem skąpanym 
24 maja 2021 16:33 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry popołudniu .Pogoda w Polsce też nie rozpieszcza .Dzisiaj bez deszczu ale w nocy ma padać .Pozdrawiam wszystkich i žyczę powodzenia na cały tydzień 
24 maja 2021 16:41 / 3 osobom podoba się ten post
Kamaa84

Ma ktoś orientację jak w przyszłości bedzie wyglądać praca za granicą w zw z covidem? Czy dojdzie do obowiązku posiadania szczepienia czy tak jak teraz, test lub szczepionka ? 
Lokale się otwierają ale tylko dla wyszczepionych lub 3 dni przed test, lub na wynos. Inne dobrodziejstwa chyba też tak działają..    w razie kontroli oczywiście,  ale jak często i czy w ogole są kontrole ? To samo tyczy sie przedsiebiorcow , nie mozna prowadzić dzialalnosci bez szczepionki. 
Wszedzie mówią o luzowaniu ale o zasadach funkcjonowania dalej to juz nie bardzo.  Wymijanie zeby wprost nie poweidziec o nakazie nieoficjalnym ?!    Jak wy to widzicie ? W koncu temat bezpośrednio się nas tyczy. ??❓

Obawiam się najgorszego ,że w niedługim czasie wprowadzą obowiązek posiadania paszportu covidowego dla wszystkich pracujących za graniçą .Dla opiekunów to w pierwszej kolejnošci 
Powiem szczerze ,że nie wiem co ja zrobię w takiej sytuacji .
24 maja 2021 17:05 / 7 osobom podoba się ten post
Kika67

Obawiam się najgorszego ,że w niedługim czasie wprowadzą obowiązek posiadania paszportu covidowego dla wszystkich pracujących za graniçą .Dla opiekunów to w pierwszej kolejnošci :bezradny:

A ja mam wrażenie, że opiekunki będą ostatnie w tej zamordystycznej kwalifikacji. Kto im będzie tych dziadków pilnować ?
24 maja 2021 20:56 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

A ja mam wrażenie, że opiekunki będą ostatnie w tej zamordystycznej kwalifikacji. Kto im będzie tych dziadków pilnować ?

Nie zakładają kwalifikacji wg zawodów, ale nie wiadomo czy ta apka w formie paszportu nie skonczy tak jak aplikacja wykrywająca potencjalnie zainfekowanym wirusem. Tyle szumu było koło tego i nic . Nie ma się co na zapas martwić.
Poza tym kraje pozaunijne chichrają sie, że UE, żeby nie wiem co , to nie ogarną tego w tym terminie co zapowiadają :)
Dobry wieczór Foremkom i Foremku temu 
24 maja 2021 21:02 / 4 osobom podoba się ten post
Kika67

Obawiam się najgorszego ,że w niedługim czasie wprowadzą obowiązek posiadania paszportu covidowego dla wszystkich pracujących za graniçą .Dla opiekunów to w pierwszej kolejnošci :bezradny:

Jaki obowiązek skoro szczepionka jest dobrowolna ? Nie jest nakazem . 
Tzn ze ty nie masz zamiaru się szczepić ? :)
Czy ktoś ma jakieś niemieckie informacje ze źródeł albo chociaż spekulacje na ten temat ? Slucham radia,  czasem tv , gazeta ale nigdzie nikt nie mówi o regulacjach względem opiekunów Czy innych pracowników przyjeżdżających.   O co tu chodzi ? ?

A co wasi pdp Czy ich rodziny mówią na ten temat ? Coś sugerują Czy dopytują ? W koncu to temat NO 1. 

Póki co można bazować na testach ale co dalej ?

Jest was tutaj tyle ale nikt za bardzo się nie udziela jeśli pada konkretne pytanie ....  ?
dziwne.

Sorki Kika ze cytując zwracam się przy okazji do innych ?
24 maja 2021 21:22 / 4 osobom podoba się ten post
Kamaa84

Jaki obowiązek skoro szczepionka jest dobrowolna ? Nie jest nakazem . 
Tzn ze ty nie masz zamiaru się szczepić ? :)
Czy ktoś ma jakieś niemieckie informacje ze źródeł albo chociaż spekulacje na ten temat ? Slucham radia,  czasem tv , gazeta ale nigdzie nikt nie mówi o regulacjach względem opiekunów Czy innych pracowników przyjeżdżających.   O co tu chodzi ? ?

A co wasi pdp Czy ich rodziny mówią na ten temat ? Coś sugerują Czy dopytują ? W koncu to temat NO 1. 

Póki co można bazować na testach ale co dalej ?

Jest was tutaj tyle ale nikt za bardzo się nie udziela jeśli pada konkretne pytanie ....  ?
dziwne.

Sorki Kika ze cytując zwracam się przy okazji do innych ?

Pdp z przedostatniej steli była przy mnie szczepiona .Przyjęła 2 dawki szczepionki .Rodzina zrywając umowę z agencją argumentowała to tym ,że podjęli decyzję o umieszczeniu mamy w heimie bo boją się,że opieknka może ją zarazić covidem .Pisałam juž o tym .Ani kupy ani d.... się to nie trzyma Bo po co te szczepienia ????
Były rozmowy o szczepieniach ale w tamtym okresie szczepili u nas  tylko starszych ludzi ,podobnie  jak w de .
Ostatnia pdp była po przebytym covidzie .Szepić się nie musi ,chyba ?
Córka i zięć się zaszczepili .Mnie pytali o szczepienie ale powiedziałam ,że dopiero jak wrócę do domu to będę miała możliwošč się zaszczepić o ile będę chciała .Nie wiem co będzie w sytuacji jak rodzina powie,że bez szczepienia nie zgodzą się na mój powrót Poszukam nowego zlecenia ?
Zastanawiam się co będzie jak coraz więcej rodzin będzie wymagało ,żeby opiekun był po szczepieniu ?
24 maja 2021 21:24 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Może właśnie o to chodzi ?
25 maja 2021 05:12 / 9 osobom podoba się ten post
No i dzieńdoberek przy mocnej czarnej.Niewyspana jestem,bo wpadłam wczoraj w ciąg filmowy.Pogoda zmieniła się znowu o 180 stopni,słońca brak.Spijcie dalej,ja troszkę polatam po necie.Milego i bezstresowego dnia Opiekunowo ☀️???☘️
25 maja 2021 06:14 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  Spokojnego dnia Opiekunkowo 
25 maja 2021 06:16 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  I kolejny dzień świstaka czas zacząć. Jeszcze leżę w łóżku  Wszystkim życzę dobrego dnia. 
25 maja 2021 07:06 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim! Dzisiaj kropi, pogoda taka sobie. Ale ok. Jak Dusia pisze, zaczynamy kolejny dzień świstaka...
25 maja 2021 07:06 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo

Pogodnie, ale wietrznie. Ptaszki dziś nie śpiewają... nie wiem "czamu"

Wyspałem się, więc czas coś popracować. Pdp jeszcze śpi, tradycyjnie do ósmej.

Życzę Wam miłego dnia