Powitajki przy kawie 65

25 maja 2021 07:44 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry zaczynamy kolejny dzień i tydzień spokojnego poniedziałku wszystkim
25 maja 2021 07:51 / 5 osobom podoba się ten post
marta74

Dzień dobry :kawa1::kawa1:zaczynamy kolejny dzień i tydzień :kwiatek dla ciebie2:spokojnego poniedziałku wszystkim:buziaki2:

komuś się kalendarz przesunął...dziś wtorek
25 maja 2021 07:53 / 6 osobom podoba się ten post
marta74

Dzień dobry :kawa1::kawa1:zaczynamy kolejny dzień i tydzień :kwiatek dla ciebie2:spokojnego poniedziałku wszystkim:buziaki2:

Marta błagam  nie cofaj dni bo ja do domu już chce. A no chyba, że to jest już następny poniedziałek to ok jestem na TAK. 
25 maja 2021 07:54 / 8 osobom podoba się ten post
Dzien dobryZ rana popoadało,teraz słońce wdziera sie przez oknoMoże do popołudnia się utrzyma,to ostarnie zakupy na podróż poczynię.Miłego dnia
25 maja 2021 08:30 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Marta błagam :-) nie cofaj dni bo ja do domu już chce. :placze1:A no chyba, że to jest już następny poniedziałek to ok jestem na TAK. :-)

O faktycznie,sorki, przez ten wolny poniedziałek wczoraj dni mi się pomyliły jasne że mamy dziś wtorek 
25 maja 2021 09:39 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

...jeszcze trwa :-):moje_wakacje:

O proszę, też bym tak chciała :) 
25 maja 2021 10:06 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. 
Zimny maj dalej się ciągnie. Leje, wieje a z psem obowiązkowo muszę wyjść. Poza tym rutyna i świstakowo. Czyli dzień do dnia podobny.
Miłego dnia wsiem. 
25 maja 2021 10:20 / 5 osobom podoba się ten post
Kika67

Może właśnie o to chodzi ?

W sprawie szczepień na zleceniach.Od początku roku ten temat wałkowany jest przez wszystkich odwiedzających moją Pdp.Znajomi, pflege , terapeutka itp.I tylko kto kiedy się szczepił, jaką szczepionką i jak się czuł.Gdybym na doopie siedziała w Polsce nie szczepiłabym się w ogóle. Do De latam samolotem.Problem z testami po angielsku , który muszę zrobić w innym mieście, bo mój powiatowy grajdół takich nie robi.Tu w De sklepy raczej nie dostępne bez testu czy szczepienia.Czyli już nie ma spontana żeby pójść na schoping.Spożywcze , apteki itp. wiadomo .Poza tym dużo osób z rodziny i przyjaciół zmarło na covid. 
I tu też pytanie czy zmienniczka przyjedzie już zaszczepiona.Ja tego nie wiem .

25 maja 2021 10:41 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo ja a za oknem
25 maja 2021 10:42 / 7 osobom podoba się ten post
Zimno się zrobiło. Dzień dobry. 
25 maja 2021 11:34 / 7 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie całą grupę forum. Ja nie zaszczepiłam się z powodu mojej historii chorób. A czy nasze być albo nie być będzie zależeć od szczepień, podobnie jak teraz od negatywnych testów? Tego nie wiem ale rodziny i agencje nie powinny od nas tego wymagać. Stan zdrowia jest kwestią prywatną każdej z nas i nie wyobrażam sobie żeby moja pdp miała o tym decydować.
25 maja 2021 11:51 / 4 osobom podoba się ten post
Póki co niejasna jest sytuacja w UE. Zawarli jakiś kompromis. Aby nie dyskryminować ludzi, którzy się szczepić nie chcą, lub nie mogą, to chcą wprowadzić dotacje do testów PCR, bo taka informacja ma tez być w tym paszporcie zawarta. Ale sami jeszcze nie mogą zdecydowac w jakich miejscach ma ten paszport bezwzględnie obowiązywać. Poza UE sprawa jest jasna i juz ustalona. W CH paszport nie obowiązuje , a nawet jest wykluczony w miejscach gdzie się często przebywa-czyli na spotkaniach prywatnych, miejscu pracy , sklepach. Warunkowo, w razie zwiększenia się liczby zakażen będzie niezbędny w restauracjach czy klubach fitness. Bezwarunkowo lotniska i dyskoteki , no i przy wjeżdzie z obszaru ryzyka. Od początku czerwca rusza i to jest pewniak. Unia coś tam kleci, Polska chce podobne rozwiązania wprowadzić. Co z tego wyjdzie? Nie wiadomo. Trzeba na bieżąco śledzić , bo urodzić może się jeszcze wiele 
Oraz dzień dobry wszystkim.
25 maja 2021 11:53 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry .Witam wszystkich serdecznie i życzę miłego dnia 
25 maja 2021 12:04 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Zimno się zrobiło. Dzień dobry. 

Jakbym mogła, do bym Cię opatuliła nie za małą i puchatą kołderką i zrobiła pysznej herbatki z bławatkiem. Jakbyś się opierała to bym dorzuciła drożdżowca z jabłkami, albo serem.
A tak to podrzucam doładowanie kilku tysiecy miliamperów. Myśle, że są potrzebne. I odgromnik.
25 maja 2021 12:55 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Póki co niejasna jest sytuacja w UE. Zawarli jakiś kompromis. Aby nie dyskryminować ludzi, którzy się szczepić nie chcą, lub nie mogą, to chcą wprowadzić dotacje do testów PCR, bo taka informacja ma tez być w tym paszporcie zawarta. Ale sami jeszcze nie mogą zdecydowac w jakich miejscach ma ten paszport bezwzględnie obowiązywać. Poza UE sprawa jest jasna i juz ustalona. W CH paszport nie obowiązuje , a nawet jest wykluczony w miejscach gdzie się często przebywa-czyli na spotkaniach prywatnych, miejscu pracy , sklepach. Warunkowo, w razie zwiększenia się liczby zakażen będzie niezbędny w restauracjach czy klubach fitness. Bezwarunkowo lotniska i dyskoteki , no i przy wjeżdzie z obszaru ryzyka. Od początku czerwca rusza i to jest pewniak. Unia coś tam kleci, Polska chce podobne rozwiązania wprowadzić. Co z tego wyjdzie? Nie wiadomo. Trzeba na bieżąco śledzić , bo urodzić może się jeszcze wiele :-)
Oraz dzień dobry wszystkim.

Bo Szwajcaria to jedyny kraj w Europie, który ma pojęcie o demokracji.