Ekuz turystyczny możesz mieć tylko wtedy, kiedy NIE JEDZIESZ do pracy.
W sytuacji kiedy masz Ekuz turystyczny a firma złożyła dokumenty o Ekuz jako dla swojego pracownika karta turystyczna przestaje obowiązywać z automatu.
Ekuz turystyczny możesz mieć tylko wtedy, kiedy NIE JEDZIESZ do pracy.
W sytuacji kiedy masz Ekuz turystyczny a firma złożyła dokumenty o Ekuz jako dla swojego pracownika karta turystyczna przestaje obowiązywać z automatu.
ZUS wydaje A1 w dwa tygodnie , wg specjalisty z mojej firmy , EKUZ od ręki obecnie . Tak mnie poinformowała pani z działu EKUZ .
Od września moonitowalam w sprawie karty w firmie , złożono wniosek . W końcu zadzwoniłam teraz do NFZ. Coś się ruszyło . Dzisiaj otrzymałam skan karty .
Z tym, że EKUZ jest od ręki to się zgodzę - bo faktycznie tak jest.
Ale z A1 juz nie - chyba, że firma miesci się w takim mieście, że do oddziału ZUS spływa mała ilość wniosków o A1.
A1 wydaje ZUS w dwa tygodnie .
Witaj Elka40,czytałam twój wpisz 2018r,nie wiem czy jeszcze pracujesz,ale może powiesz mi o jakich 500€co miesiąc pisałaś,jeśli mieszka jeszcze jedna osoba,nigdy o tym nie slyszalam, ja opiekuje się panią, ale mieszka tu też mąż jej,czy o to chodziło tobie? Za co te 500€ i jaka firma to płaci,ja byłam już w kiku, bo sorry, ale dziadowskie, ta tez nie lepsza,i nigdy nie słyszałam, nie od firmy wiadomo? ale od żadnej opiekunki.
Jeszcze zapytam ciebie,jeśli PR,dz miesiąc nie dostałam karty Ekuz upombialam się a powiedzieli ze sie zawieruszyla, myślę że nie byłam ubezpieczona przez ten czas,gdyż na karcie jest tylko data do kiedy,więc nie sprawdzę. Pozdrawiam ciebie serdecznie.