Ekuz turystyczny możesz mieć tylko wtedy, kiedy NIE JEDZIESZ do pracy.
W sytuacji kiedy masz Ekuz turystyczny a firma złożyła dokumenty o Ekuz jako dla swojego pracownika karta turystyczna przestaje obowiązywać z automatu.
Ekuz turystyczny możesz mieć tylko wtedy, kiedy NIE JEDZIESZ do pracy.
W sytuacji kiedy masz Ekuz turystyczny a firma złożyła dokumenty o Ekuz jako dla swojego pracownika karta turystyczna przestaje obowiązywać z automatu.
ZUS wydaje A1 w dwa tygodnie , wg specjalisty z mojej firmy , EKUZ od ręki obecnie . Tak mnie poinformowała pani z działu EKUZ .
Od września moonitowalam w sprawie karty w firmie , złożono wniosek . W końcu zadzwoniłam teraz do NFZ. Coś się ruszyło . Dzisiaj otrzymałam skan karty .
Z tym, że EKUZ jest od ręki to się zgodzę - bo faktycznie tak jest.
Ale z A1 juz nie - chyba, że firma miesci się w takim mieście, że do oddziału ZUS spływa mała ilość wniosków o A1.
A1 wydaje ZUS w dwa tygodnie .
Witaj Elka40,czytałam twój wpisz 2018r,nie wiem czy jeszcze pracujesz,ale może powiesz mi o jakich 500€co miesiąc pisałaś,jeśli mieszka jeszcze jedna osoba,nigdy o tym nie slyszalam, ja opiekuje się panią, ale mieszka tu też mąż jej,czy o to chodziło tobie? Za co te 500€ i jaka firma to płaci,ja byłam już w kiku, bo sorry, ale dziadowskie, ta tez nie lepsza,i nigdy nie słyszałam, nie od firmy wiadomo🙃 ale od żadnej opiekunki.
Jeszcze zapytam ciebie,jeśli PR,dz miesiąc nie dostałam karty Ekuz upombialam się a powiedzieli ze sie zawieruszyla, myślę że nie byłam ubezpieczona przez ten czas,gdyż na karcie jest tylko data do kiedy,więc nie sprawdzę. Pozdrawiam ciebie serdecznie.
Te pliki cookie są niezbędne dla funkcjonowania strony internetowej i nie mogą być wyłączone w naszych systemach. Są one zazwyczaj ustawiane tylko w odpowiedzi na działania podejmowane przez użytkownika, które sprowadzają się do zapytania o usługi, takie jak ustawienie preferencji prywatności, logowanie lub wypełnianie formularzy. Można ustawić przeglądarkę tak, aby blokowała lub ostrzegała o tych plikach cookie, ale niektóre części witryny nie będą wtedy działały. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych osobowych. Zablokowanie tych plików cookie w przeglądarce może skutkować nieprawidłowym działaniem serwisu.
Te pliki cookie mogą być ustawiane przez naszych partnerów reklamowych za pośrednictwem naszej strony internetowej. Mogą one być wykorzystywane przez te firmy do budowania profilu zainteresowań użytkownika i wyświetlania odpowiednich reklam na innych stronach. Nie przechowują one bezpośrednio danych osobowych, lecz opierają się na jednoznacznej identyfikacji przeglądarki i sprzętu internetowego. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, doświadcza mniej ukierunkowanych reklam.
Te pliki cookie umożliwiają stronie internetowej zapewnienie większej funkcjonalności i personalizacji. Mogą być one ustawione przez nas lub przez zewnętrznych dostawców, których usługi zostały dodane do naszych stron internetowych. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, niektóre lub wszystkie te usługi mogą nie działać prawidłowo.
Te pliki cookie umożliwiają nam zliczanie wizyt i źródeł ruchu, dzięki czemu możemy mierzyć i poprawiać wydajność naszej witryny. Pomagają one ustalić, które strony są najbardziej i najmniej popularne i zobaczyć, jak odwiedzający poruszają się po stronie. Wszystkie informacje zbierane przez te pliki cookie są agregowane i tym samym anonimowe. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, nie będziemy wiedzieć, kiedy odwiedził naszą stronę internetową.