Co dzisiaj gotujesz na obiad? 17

14 listopada 2021 09:07 / 4 osobom podoba się ten post
Kotlety mielone w sosie, ziemniaki i marchewka z groszkiem.  
Na deser babcia ciasto ?? ja jogurcik bo skali na wadze będzie brakować. 
14 listopada 2021 10:14 / 2 osobom podoba się ten post
Zarte Schweinefilets in Camembertsosse.
150°C/60min.
14 listopada 2021 10:18 / 5 osobom podoba się ten post
Kotlety z kością , ziemniaki , marchewka ? na maśle , może uda mi się ja tak fajnie skarmelizowac
14 listopada 2021 10:26 / 7 osobom podoba się ten post
Kupiłam medaliony wieprzowe póki co patrzę na nie i......myślę,może jak zjem łychę miodu to mi się rozjaśni    ?
14 listopada 2021 10:35 / 5 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Kupiłam medaliony wieprzowe póki co patrzę na nie i......myślę,może jak zjem łychę miodu to mi się rozjaśni    :eureka:?

Moc będzie z Tobą
14 listopada 2021 13:05 / 5 osobom podoba się ten post
dorotee

Moc będzie z Tobą:gotowanie:

Dziękuję Doti moc przyszła i pomysłowość Polak potrafi ?
14 listopada 2021 13:15 / 7 osobom podoba się ten post
Podsmażone  w garnku medaliony z cebulką a w środku w mięsku  plaster czosnku ,więc aromatycznie. A że zachciało mi się je w sosie grzybowym zrobić a grzybów niet( ani ogonka jednego ani kapelusika) ,to poszperałam w przyprawach i znalazłam zupę z borowików w proszku. Rozpuściłam  w niewielkiej ilości wody ,dodałam trochę mąki pietruszki i sos jak ta lala zabielony z lekka śmietaną słodką  30%.Do tego ziemniaki i buraczki z jabłkiem No to tyle ?
14 listopada 2021 14:14 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Podsmażone  w garnku medaliony z cebulką a w środku w mięsku  plaster czosnku ,więc aromatycznie. A że zachciało mi się je w sosie grzybowym zrobić a grzybów niet( ani ogonka jednego ani kapelusika) ,to poszperałam w przyprawach i znalazłam zupę z borowików w proszku. Rozpuściłam  w niewielkiej ilości wody ,dodałam trochę mąki pietruszki i sos jak ta lala zabielony z lekka śmietaną słodką  30%.:yahoo:Do tego ziemniaki i buraczki z jabłkiem :glodny:No to tyle ?

A ja tyle grzybów mam  bym użyczyła .
Jak buraczki z jabłkiem? Ja przyrządzam z cukrem , pieprzem i solą , i sokiem z cytryny.
Albo jak wyżej plus chrzan.
Z jabłkami niet
14 listopada 2021 14:22 / 6 osobom podoba się ten post
Zaraz mnie trafi coś z tym netem ..piszę poszło w luft wszystko
Spróbuj zetrzeć pół jabłka  do tych buraków, wtedy ja używam mniej cytryny ,dodaje też parę kropel dobrej oliwy  .
14 listopada 2021 14:44 / 3 osobom podoba się ten post
A mój nie jadł obiadu, nie chciał. Zjadł tylko jogurt z malinami. A ja, szpecle z sosem bolognese, tym fajnym, ze słoiczka.
Jutro pdp zje dzisiejszy obiad, szpecle z podsmażonymi krewetkami i w sosie jasnym. 
14 listopada 2021 16:22 / 3 osobom podoba się ten post
Nie gotowałam, ale obiad zjadłam 
Byłyśmy z córką pdp w restauracji. Trochę zawiedziona, bo to czas jedzenia gęsi, a ja nie chcę . Ona wzięła sobie pierś z gęsi a ja prawdziwy sznycel wiedeński z cielęciny,mini krokiety ziemniaczane i mix sałat.   Do gęsiny fajne dodatki-klasycznie czerwona kapusta ,pieczone jabłko z rodzynkami w środku, karmelizowane kasztany jadalne ,jeden wielki knedel ziemniaczany nadziany kostkami z bułki. Osobno podają sosy w mini sosjerkach-ja miałam z grzybów leśnych a do gęsi nie wiem jaki, wyglądał na pieczeniowy. Spróbowałam jednego karmelizowanego marona ,ok ale żadna rewelacja ,można zjeść ale niekoniecznie samemu kupować i przyrządzać.Jeszcze kawka i strudel jabłkowy z sosem waniliowym na ciepło. Objadłam się ,ten deser mogłam sobie darować...?
14 listopada 2021 16:57 / 2 osobom podoba się ten post
Rosołku bym zjadł... . ?
Może jakiś przepis macie, który leczy nocne rozterki dojrzałego mężczyzny w sile możliwości? ???????

14 listopada 2021 17:31 / 3 osobom podoba się ten post
JanOp1979

Rosołku bym zjadł... . ?
Może jakiś przepis macie, który leczy nocne rozterki dojrzałego mężczyzny w sile możliwości? ???????

Cierp ciało jak się chciało.?Znasz to?
14 listopada 2021 17:35 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Cierp ciało jak się chciało.?Znasz to?

??
A rosołku może sobie ugotować ?
Kto jak kto, Jan potrafi, takiego co to "po okietki..."
14 listopada 2021 17:43 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

??
A rosołku może sobie ugotować ?
Kto jak kto, Jan potrafi, takiego co to "po okietki...":lol2: