15 listopada 2021 11:39 / 5 osobom podoba się ten post
A mnie się nie chce dla siebie nic gotować. Albo jajecznicę sobie zrobię, albo na kanapkach dzień minie, a może zjem coś po drodze bo zaraz wybywam.
Najwyżej będę trochę głodna, jak to mówią-z głodu jeszcze nikt się nie ze...ł ?
JanOp1979 (Usunięty)
15 listopada 2021 16:34 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj namiastka domu. Barszcz kapuściany na moim zakwasie. ???❤
16 listopada 2021 11:01 / 2 osobom podoba się ten post
Mielone selbstgemacht usmażone i podduszone w sosie myśliwskim, ziemniaki ugotowane i potem zapieczone oraz polskie buraczki starkowane z Rewe. Sobie dorzucę jeszcze kiszoną prosto z woreczka. Okraszę to świeżym koperkiem.
W tv mówili, że święta w Niemczech z Truthahn-em aus Polen
Brawo my
16 listopada 2021 11:36 / 4 osobom podoba się ten post
Przez pomyłkę do odliczajek dzisiejszy obiad wpakowałam ,ale zdążyłam usunąć ☺
U mnie dziś rosołek a na drugie schnell und einfach
BLÄTTERTEIG
Zawinę w nie kiełbaski i ser~ na 15 min do piekarnika 200°
16 listopada 2021 12:28 / 4 osobom podoba się ten post
To ja odbieram dzisiaj bardzo od Waszych kulinarnych popisów?
Właśnie zjadłam Metzger Fleischsałat,do tego świeża, chrupiąca bułeczka,wszystko zakupione w Edece do której po ciasto pobiegłam ? Popijam herbatą w nowym kubku, który to również w Edece sobie kupiłam . Ma mnie motywować jak niechcemisię się przyplącze ?
16 listopada 2021 12:32 / 4 osobom podoba się ten post
To ja odbieram dzisiaj bardzo od Waszych kulinarnych popisów?
Właśnie zjadłam Metzger Fleischsałat,do tego świeża, chrupiąca bułeczka,wszystko zakupione w Edece do której po ciasto pobiegłam ? Popijam herbatą w nowym kubku, który to również w Edece sobie kupiłam . Ma mnie motywować jak niechcemisię się przyplącze ?
16 listopada 2021 12:49 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie obiadokolacja-tak między 18 stą a 19 stą. Makaron z sosem z kurek z kurczakiem zapodam. Sałatka paprykowo-ogórkowa już się "przegryziwuje " w lodówce
16 listopada 2021 12:51 / 5 osobom podoba się ten post
Kurcze każdy z Was tak wykwintne gotuje. Tutaj gdzie jestem z kasa problemów nie ma ale gotuje prosto. Dziś tylko zupa kartoflana na boczku z dużą ilością majeranku. Chce żeby babcia jadła trochę zup bo to dobre przy jej dużej ilości spożywanych leków. Ale jej smakowała, wychwalila. Po jutrze dojemy zupe a na jutro jakiś makaron z sosem.