Powitajki przy kawie 66

10 września 2021 11:41 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Ja z innej beczki piękna ta biżuteria weszłam na ich stronkę Bardzo oryginalna:brawo1:

Tak ,bardzo oryginalna, nie kupisz takiej u jubilera. Dodatkowo każda sztuka coś symbolizuje, o czym ciekawie opowiada jej wykonawca czy jego prawa ręka, żona Jola. Ja nie jestem z tych, co to kobiecość biżuterią podkreślają, trochę jej  mam, ale rzadko noszę. Na innych kobietach bardzo mi się podoba. Wydaje mi się, że trochę jestem za mała  na obwieszanie się. Może jakiś wisiorek sobie u nich zamówię. Ale to też nie tak hop siup . Jurek to taki nawiedzony artysta. Ma za sobą nawet pobyt w Tybecie wśród mnichów. Klient, chcąc coś u niego zamówić, nawet dokladając własny materiał, nie może sobie sam czegoś wymyśleć i powiedzieć chcę to i to. To czy tamto można wybrać sobie w galerii. Jak robi coś na zamówienie, rozmawia długo z klientem, chce go  lepiej poznać, medytuje, rozmyśla i wtedy dopiero przychodzi mu do głowy pomysł, coś właściwego dla zamawiającego. Czy to się każdemu spodoba ? Nie wiem. Znam jednak kilka osób, które zamówiły taką niespodziankę i są zachwycone. Dla kogoś kto go nie zna ,może wydawać się to trochę jak czary -mary czy konszachty z diabłem. Znam Jurka długo, jeśli ma jakieś konszachty ,to raczej z Aniołami. 
Dlatego chcę sobie coś zamówić. Po pierwsze nigdy nic u nich nie kupiłam, po drugie wiem, że jeśli coś specjalnie dla mnie zrobi, to będę to nosiła. 
Tacy to dziwni czasem są moi znajomi 
10 września 2021 11:44 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Witam i pozdrawiam serdecznie piątkowo :chaplin::kawa1:
Wieczorem zanosiło się na deszcz, jednak nie padało. Dziś jednak ma coś tam popadać.
Moje kolano ma się lepiej, niemniej po śniadaniu będę jednak działał... Mam sobie coś potem zarzucać, że zbagatelizowałem... więc chcę mieć sto procent pewności.
Życzę Wam spokojnego i miłego dnia :przyjaciele:

Trzymaj się Luke i tylko dobrych wieści od doktorów 
10 września 2021 11:53 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Luke w moim ubezpieczeniu ja mogę podać om gdzie chce iść do lekarza , ubezpieczenie umawia mi wizytę . 

U mnie też... Rano dzwoniłem do Generali, powiedziano mi, że zadzwoni pani z Bonn, z niemieckiego G. i ustalimy termin. Zadzwoniła... Pierwszy termin na poniedziałek.... Bo dziś Arzty już od 11ej mają łykend ? Ech... cały Deutschland, jak skomentowała wnuczka dziadka, przypadkowo będąca w tym momencie w domu.Jeszcze tylko ta Frau z Bonn ma zadzwonić, o której godzinie i gdzie w ten poniedziałek. 
Rundkę rowerową zaliczyłem, chociaż boli mnie kolano przy zginaniu.
Chodzę normalnie, tylko lekko kuśtykam na prawą nogę. Zastanawia mnie jedna rzecz... Z reguły po stłuczeniu skóra w miejscu urazu na drugi dzień zmienia trochę barwę, a tu nic. Pożyjemy, zobaczymy... Qrcze, a od 9go chcę jechać w góry i na grzyby połazić. 
10 września 2021 12:08 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Trzymaj się Luke i tylko dobrych wieści od doktorów :przytula:

Dzięki Gusiu
Teraz mam znów plasterek na kolanie, ale na drugim 
Ja to mam pecha z tymi kolanami... 
10 września 2021 12:59 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

A jak czuje się Twoja podopieczna?
Wspominałaś, że któregoś  dnia trochę osłabiona była...

PDP bardzo źle się czuję..woda w  płucach, bardzo  słabe serce..Świadomie  odchodzi..wizyta u lekarza  odwołana, szpital też. Wszyscy  przychodzą  tak naprawdę  się  pożegnać..Po telefonie znajomych  powiedziała..,, przyjdźcie, ostatnia  szansa na spotkanie..,,Cudowna osobę  spotkalam,pogodzona z losem , uśmiechniętą. Mam  szczęście Nie wychodzę  na pauzy 2 godz. zapisuję, na prośbę  rodziny..ale jutro cały dzień w Zurich
10 września 2021 13:22 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

PDP bardzo źle się czuję..woda w  płucach, bardzo  słabe serce..:-(Świadomie  odchodzi..wizyta u lekarza  odwołana, szpital też. Wszyscy  przychodzą  tak naprawdę  się  pożegnać..Po telefonie znajomych  powiedziała..,, przyjdźcie, ostatnia  szansa na spotkanie..,,Cudowna osobę  spotkalam,pogodzona z losem , uśmiechniętą. Mam  szczęście :modlmy sie:Nie wychodzę  na pauzy 2 godz. zapisuję, na prośbę  rodziny..ale jutro cały dzień w Zurich:-)

Damessa, piszesz, że masz szczęście. To nie szczęście, to jaką osobą jesteś Ty sprawiło, że to Ty właśnie znalazłaś się w tym miejscu. Ono na Ciebie właśnie czekało. Pierwsze podejście w Szwajcarii i od razu głębokie doświadczenie. Smutne ale też dające spokój i nadzieję. To że na taką podopieczną trafiłaś to wyróżnienie. Pewnie bardziej wzruszona i poruszona niż smutna i przestraszona towarzyszysz jej w tym krótkim czasie, jaki jej pozostał. A ona musiała być dobrym człowiekiem, tylko tacy odchodzą w ten sposób-bez żalu, bez złorzeczenia, spokojna i pogodzona z tym, że jej czas dobiega końca. Jakiś Anioł maczał pewnie w tym palce żebyście zdążyły się spotkać i poznać
Trzymaj się i zrób jutro coś radosnego, co pozwoli Ci, choćby na krótko oderwać od codzienności 
10 września 2021 13:38 / 5 osobom podoba się ten post
witam w piatek piątunio piateczek spokojnego popołudnia wszystkim
10 września 2021 13:39 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Ja z innej beczki piękna ta biżuteria weszłam na ich stronkę Bardzo oryginalna:brawo1:

Jak ona się nazywa ?
W Augsburgu kupiłam sobie naszyjnik firmy Morellato (nowiutki w pudełeczku )
Spodobał mi się i kupiłam ,dopiero po zakupie poczytałam i przejrzałam wyroby tej firmy .Przyznam się bez bicia ,że wcześniej nie wiedziałam o istnieniu tej włoskiej firmy 
Podobno intwresuję się i trochę znam na biżuteri ??
10 września 2021 13:42 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Dzień doby :-) Szaro  za oknem , kawa podana:pije kawe:   Dzisiaj  wydarzenie tygodnia..odwiedziny  starych znajomych  PDP....Spokojnego dnia życzę nam wszystkim :najlepszego3:

Teraz już wiem, po przeczytaniu  odpowiedzi o stanie zdrowia Twojej podopiecznej ,co to będzie za spotkanie. Może ostatnie ,ale na pewno bardzo wzruszające. Napisałaś trochę jaką osobą jest pdp ,myślę, że śmiechu, choćby i przez łzy ,na pewno nie zabraknie .
Wszystkiego dobrego dla Was obu 
10 września 2021 13:44 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

U mnie też... Rano dzwoniłem do Generali, powiedziano mi, że zadzwoni pani z Bonn, z niemieckiego G. i ustalimy termin. Zadzwoniła... Pierwszy termin na poniedziałek.... Bo dziś Arzty już od 11ej mają łykend ? Ech... cały Deutschland, jak skomentowała wnuczka dziadka, przypadkowo będąca w tym momencie w domu.Jeszcze tylko ta Frau z Bonn ma zadzwonić, o której godzinie i gdzie w ten poniedziałek. 
Rundkę rowerową zaliczyłem, chociaż boli mnie kolano przy zginaniu.
Chodzę normalnie, tylko lekko kuśtykam na prawą nogę. Zastanawia mnie jedna rzecz... Z reguły po stłuczeniu skóra w miejscu urazu na drugi dzień zmienia trochę barwę, a tu nic. Pożyjemy, zobaczymy... Qrcze, a od 9go chcę jechać w góry:gwizdanie: i na grzyby połazić. 

Nie zawsze zmienia barwę ale boli to zawsze 
Przewróciłeś się ?
10 września 2021 15:00 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Damessa, piszesz, że masz szczęście. To nie szczęście, to jaką osobą jesteś Ty sprawiło, że to Ty właśnie znalazłaś się w tym miejscu. Ono na Ciebie właśnie czekało. Pierwsze podejście w Szwajcarii i od razu głębokie doświadczenie. Smutne ale też dające spokój i nadzieję. To że na taką podopieczną trafiłaś to wyróżnienie. Pewnie bardziej wzruszona i poruszona niż smutna i przestraszona towarzyszysz jej w tym krótkim czasie, jaki jej pozostał. A ona musiała być dobrym człowiekiem, tylko tacy odchodzą w ten sposób-bez żalu, bez złorzeczenia, spokojna i pogodzona z tym, że jej czas dobiega końca. Jakiś Anioł maczał pewnie w tym palce żebyście zdążyły się spotkać i poznać:oczko:
Trzymaj się i zrób jutro coś radosnego, co pozwoli Ci, choćby na krótko oderwać od codzienności :aniolki:

Dziękuję...dam z siebie  wszystko żeby  uśmiechała się  jak najdłużej .

10 września 2021 15:10 / 2 osobom podoba się ten post
Damessa

Dziękuję...dam z siebie  wszystko żeby  uśmiechała się  jak najdłużej .

Nawet bez Twojego zapewnienia jestem o tym głęboko przekonana 
10 września 2021 15:13 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Nawet bez Twojego zapewnienia jestem o tym głęboko przekonana :serce:

10 września 2021 15:53 / 4 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich popołudniowo,jakoś wcześniej nie dało rady się przywitać,postaram się to nadrobić. Wszystkim życzę miłego popołudnia i wieczory,ja idę zaraz z pdp na spacerek nad wodę zaczerpnąć świeżego powietrza
10 września 2021 16:47 / 5 osobom podoba się ten post
Dawno mnie nie było, ale parę perturbacji wyłaczyło mnie na jakiś czas. Witam się i przepraszam za nieobecność bez wyjaśnień