Powitajki przy kawie 66

24 września 2021 11:34 / 2 osobom podoba się ten post
JanOp1979

I to jest TO!
Doskonała logika!
Ty to Ty???????
I nikt inny! ❤

Dokładnie...:)
24 września 2021 11:44 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Nie patrzy się na kasę w tych wypadkach-aby starczyło . Nerki ma ok, ale pęcherz moczowy , to zdaje się nie tylko nawracające zapalenia. Weterynarz podejrzewa nowotwór. Skierował do psiego urologa. Jutro mąż jedzie.

24 września 2021 11:53 / 3 osobom podoba się ten post
Wróciłam ok 10,30 z większych zakupów w dużym sklepie Familia, tam jest wszystko i ciuchy i spożywcze ,elektronika idd itp,ale nie znalazłam chałwy co tak bardzo lubię  w jakich sklepach można kupić chałwę? Może ktoś mi podpowie 
24 września 2021 11:54 / 5 osobom podoba się ten post
Teraz szybko robię obiad od wczoraj naszpolski żurek przywiozłam z domu,czekam tylko aż ugotują się kartoteki 
24 września 2021 11:58 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

:-(

Niestety, problem mimo kastracji i leczenia się powtórzył. Jakas nadzieja się tli, bo piesio reaguje na srodki zakwaszające mocz, ale badania wykazały nabłonki metaplastyczne . Coś się dzieje i to trzeba sprawdzić. Mogą to byc tez torbiele na prostacie, ale wet ma tylko USG do dyspozycji i nic w tym wypadku tym nie stwierdzi . Potrzebny spec. No i nasz pupil ma juz 11 lat....
24 września 2021 12:57 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

A walizka się domknie czy potrzebna Ci pomoc ??

Walizka tak.  Gorzej jak ja zabiorę resztę tobołków między innymi dostałam karton 6 sztuk wina od sąsiadów bo syn produkuje winko.  Kierowca spoko więc nie powinno być problemu. Tylko kto to z poddasza zniesie na dol do parteru. Chyba koleżanka jak przyjedzie mi, pomoże. Odwdzięczy się za poprzedni raz.. 
24 września 2021 13:07 / 4 osobom podoba się ten post
nincia

Wróciłam ok 10,30 z większych zakupów w dużym sklepie Familia, tam jest wszystko i ciuchy i spożywcze ,elektronika idd itp,ale nie znalazłam chałwy co tak bardzo lubię :-( w jakich sklepach można kupić chałwę? Może ktoś mi podpowie :-)

tez lubie czasem kupilem w edeka, lidl, ale nie w kazdym sa. 
Najszybciej kupilem w Real,  Kaufland , Globus 
24 września 2021 13:22 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Ja też raz w roku robię robię sobie badania, jak dotąd wszystko ok. Jedynie na kolonoskopię jeszcze się nie odważyłam, wstyd, bo ze strachu .
Jeśli nie slyszeliście ,to podpowiem, że jest od lipca tego roku ,program rządowy 40+. Obejmuje osoby od 40 do 65 lat. Mnie poinformowała o nim moja lekarka rodzinna. Na koncie  e-pacjent, w zakładce profilaktyka . Trzeba wypełnić ankietę, dość długa i szczegółowa. Dobrze jest mieć przed sobą jakieś wyniki badań z ostatniego roku. Jak nie mamy, to pomijamy niektóre pytania, zaznaczając nie pamiętam. Na koniec wystawiamy elektroniczne skierowanie, drukujemy, zabieramy pojemniczki z siusiu i kupką i idziemy do labolatorium. Pakiet jest dość duży i darmowy. Lekarz rodzinny powie, albo znajdziemy w internecie adresy placówek, które takim programem są objęte. 
Jak się nie ma konta e-pacjent, można telefonicznie wypełnić taką ankietę. Ale nie wiem jak tam dalej się postępuje. 
Warto dokładnie i szczerze odpowiadać na pytania. Od tego,jak również od wieku, płci, zależy, jakie badania zostaną nam zalecone. 
Dbajmy o zdrowie, badajmy się,nie bądźmy egoistami ,żyjemy przecież nie tylko dla siebie 

Kolonoskopii nie miałam a warto by było zrobić ,ale bez spania mowy nie ma Był u nas program w szpitalu, ale jakoś zawsze coś mi wypadło.Rektoskopie miałam i to jeszcze w miejscu gdzie mnie z pracy pamiętają, na styk mi termin klapnąl ,dobrze że nie ten lekarz mi robił z którym spinę kiedyś miałam bo bym się przy badaniu spinać  musiała ?a nawet nie powinnam ?.Krępujące trochę jest ,ale zdrowie najważniejsze ,byle by był to dobry lekarz i dobry sprzęt.A badający tyle się już napatrzyli ,że dla nich to chleb powszedni .Urodziłaś dzieciaki ,badania wszelakie były ,więc się nie wstydź ??
24 września 2021 13:23 / 3 osobom podoba się ten post
Fiore

tez lubie :-) czasem kupilem w edeka, lidl, ale nie w kazdym sa. 
Najszybciej kupilem w Real,  Kaufland , Globus 

No i co teraz jak mi smaka narobiłyscie ??
24 września 2021 13:32 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Walizka tak. :-) Gorzej jak ja zabiorę resztę tobołków między innymi dostałam karton 6 sztuk wina od sąsiadów bo syn produkuje winko. :wino2: Kierowca spoko więc nie powinno być problemu. Tylko kto to z poddasza zniesie na dol do parteru. :bezradny:Chyba koleżanka jak przyjedzie mi, pomoże. Odwdzięczy się za poprzedni raz.. 

Wiesz co te znoszenie z tych pięter to jest dopiero jazda ?Różne są style ja też czekałam na zmienniczkę ,raz mnie starsza pani zmieniała to nie miałam odwagi ,więc zsuwałam by kółek nie pourywać a jeden dziadek lift mi chciał odstąpić ,ale wsadź ją tam ? zresztą tak też zwozilismy do piwnicy skrzynki z wodą ?Już teraz tak nie szaleje ,ale wcześniej i owszem .
24 września 2021 13:35 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Nie patrzy się na kasę w tych wypadkach-aby starczyło . Nerki ma ok, ale pęcherz moczowy , to zdaje się nie tylko nawracające zapalenia. Weterynarz podejrzewa nowotwór. Skierował do psiego urologa. Jutro mąż jedzie.

Hmmm?
24 września 2021 13:41 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Kolonoskopii nie miałam a warto by było zrobić ,ale bez spania mowy nie ma :strach przed noca:Był u nas program w szpitalu, ale jakoś zawsze coś mi wypadło.Rektoskopie miałam i to jeszcze w miejscu gdzie mnie z pracy pamiętają, na styk mi termin klapnąl ,dobrze że nie ten lekarz mi robił z którym spinę kiedyś miałam bo bym się przy badaniu spinać  musiała ?a nawet nie powinnam ?.Krępujące trochę jest ,ale zdrowie najważniejsze ,byle by był to dobry lekarz i dobry sprzęt.A badający tyle się już napatrzyli ,że dla nich to chleb powszedni .Urodziłaś dzieciaki ,badania wszelakie były ,więc się nie wstydź ??

Ale ja nie doktorów się wstydzę. Jeden musi zajrzeć nam w  zęby, drugi gdzie indziej . Taki mechanik od ludziów 
Ja się wstydzę, że się boję 
24 września 2021 14:16 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Kolonoskopii nie miałam a warto by było zrobić ,ale bez spania mowy nie ma :strach przed noca:Był u nas program w szpitalu, ale jakoś zawsze coś mi wypadło.Rektoskopie miałam i to jeszcze w miejscu gdzie mnie z pracy pamiętają, na styk mi termin klapnąl ,dobrze że nie ten lekarz mi robił z którym spinę kiedyś miałam bo bym się przy badaniu spinać  musiała ?a nawet nie powinnam ?.Krępujące trochę jest ,ale zdrowie najważniejsze ,byle by był to dobry lekarz i dobry sprzęt.A badający tyle się już napatrzyli ,że dla nich to chleb powszedni .Urodziłaś dzieciaki ,badania wszelakie były ,więc się nie wstydź ??

Czemu bez spania mowy nie ma? Przy kolonoskopi diagnostycznej, nie terapeutycznej-jest możliwość jej wykonania bez sedacji.
Tylko musi być dobry operator "endoskopista " , który będzie przeprowadzał badanie nie powodując zbytnich napięć i uważając na skręty( jelit ) . Takiego szukaj :). Trzeba się tylko dobrze przygotowac do badania i przy odpowiednim ułożeniu-pójdzie :) 
24 września 2021 14:22 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Podpowiem że robiłam kolonoskopię na fundusz zdrowia ale znalazłam szpital gdzie za 200 zł robią na uśpienie,bo ja się strasznie bałam i też wyszło dobrze ,jeszcze muszę zrobić gastroskopię ale mam stracha i nie znalazłam w znieczuleniu,ani uśpieniu 
24 września 2021 14:26 / 2 osobom podoba się ten post
JanOp1979

Serwus Nincia ❤

Nadmień tej szybkiej a nie bystrej, że musisz logicznie dopasować produkty do potrzeb, diety i gustu Seniorki. Wszak to za jej rente dokonujesz zakupów i byle paszy nie zaserwujesz do jedzenia.
? ❤

Witam Jan.....za długo mi jest pisać nik,moja pdp nie ma diety,je prawie wszystko jak narazie, zakupy się udały ale i tak wolę sama je robić na spokojnie