I to jest TO!
Doskonała logika!
Ty to Ty???????
I nikt inny! ❤
I to jest TO!
Doskonała logika!
Ty to Ty???????
I nikt inny! ❤
Nie patrzy się na kasę w tych wypadkach-aby starczyło . Nerki ma ok, ale pęcherz moczowy , to zdaje się nie tylko nawracające zapalenia. Weterynarz podejrzewa nowotwór. Skierował do psiego urologa. Jutro mąż jedzie.
:-(
A walizka się domknie czy potrzebna Ci pomoc ??
Wróciłam ok 10,30 z większych zakupów w dużym sklepie Familia, tam jest wszystko i ciuchy i spożywcze ,elektronika idd itp,ale nie znalazłam chałwy co tak bardzo lubię :-( w jakich sklepach można kupić chałwę? Może ktoś mi podpowie :-)
Ja też raz w roku robię robię sobie badania, jak dotąd wszystko ok. Jedynie na kolonoskopię jeszcze się nie odważyłam, wstyd, bo ze strachu .
Jeśli nie slyszeliście ,to podpowiem, że jest od lipca tego roku ,program rządowy 40+. Obejmuje osoby od 40 do 65 lat. Mnie poinformowała o nim moja lekarka rodzinna. Na koncie e-pacjent, w zakładce profilaktyka . Trzeba wypełnić ankietę, dość długa i szczegółowa. Dobrze jest mieć przed sobą jakieś wyniki badań z ostatniego roku. Jak nie mamy, to pomijamy niektóre pytania, zaznaczając nie pamiętam. Na koniec wystawiamy elektroniczne skierowanie, drukujemy, zabieramy pojemniczki z siusiu i kupką i idziemy do labolatorium. Pakiet jest dość duży i darmowy. Lekarz rodzinny powie, albo znajdziemy w internecie adresy placówek, które takim programem są objęte.
Jak się nie ma konta e-pacjent, można telefonicznie wypełnić taką ankietę. Ale nie wiem jak tam dalej się postępuje.
Warto dokładnie i szczerze odpowiadać na pytania. Od tego,jak również od wieku, płci, zależy, jakie badania zostaną nam zalecone.
Dbajmy o zdrowie, badajmy się,nie bądźmy egoistami ,żyjemy przecież nie tylko dla siebie
tez lubie :-) czasem kupilem w edeka, lidl, ale nie w kazdym sa.
Najszybciej kupilem w Real, Kaufland , Globus
Walizka tak. :-) Gorzej jak ja zabiorę resztę tobołków między innymi dostałam karton 6 sztuk wina od sąsiadów bo syn produkuje winko. :wino2: Kierowca spoko więc nie powinno być problemu. Tylko kto to z poddasza zniesie na dol do parteru. :bezradny:Chyba koleżanka jak przyjedzie mi, pomoże. Odwdzięczy się za poprzedni raz..
Nie patrzy się na kasę w tych wypadkach-aby starczyło . Nerki ma ok, ale pęcherz moczowy , to zdaje się nie tylko nawracające zapalenia. Weterynarz podejrzewa nowotwór. Skierował do psiego urologa. Jutro mąż jedzie.
Kolonoskopii nie miałam a warto by było zrobić ,ale bez spania mowy nie ma :strach przed noca:Był u nas program w szpitalu, ale jakoś zawsze coś mi wypadło.Rektoskopie miałam i to jeszcze w miejscu gdzie mnie z pracy pamiętają, na styk mi termin klapnąl ,dobrze że nie ten lekarz mi robił z którym spinę kiedyś miałam bo bym się przy badaniu spinać musiała ?a nawet nie powinnam ?.Krępujące trochę jest ,ale zdrowie najważniejsze ,byle by był to dobry lekarz i dobry sprzęt.A badający tyle się już napatrzyli ,że dla nich to chleb powszedni .Urodziłaś dzieciaki ,badania wszelakie były ,więc się nie wstydź ??
Kolonoskopii nie miałam a warto by było zrobić ,ale bez spania mowy nie ma :strach przed noca:Był u nas program w szpitalu, ale jakoś zawsze coś mi wypadło.Rektoskopie miałam i to jeszcze w miejscu gdzie mnie z pracy pamiętają, na styk mi termin klapnąl ,dobrze że nie ten lekarz mi robił z którym spinę kiedyś miałam bo bym się przy badaniu spinać musiała ?a nawet nie powinnam ?.Krępujące trochę jest ,ale zdrowie najważniejsze ,byle by był to dobry lekarz i dobry sprzęt.A badający tyle się już napatrzyli ,że dla nich to chleb powszedni .Urodziłaś dzieciaki ,badania wszelakie były ,więc się nie wstydź ??
Serwus Nincia ❤
Nadmień tej szybkiej a nie bystrej, że musisz logicznie dopasować produkty do potrzeb, diety i gustu Seniorki. Wszak to za jej rente dokonujesz zakupów i byle paszy nie zaserwujesz do jedzenia.
? ❤