Powitajki przy kawie 66

24 września 2021 10:32 / 1 osobie podoba się ten post
nincia

Dzień doberek u mnie też chłodno ale w południe będzie cieplej. dziś jedziemy z córką pdp na grubsze zakupy do dużego sklepu bo tu jest tylko mały Netto i piekarnia:strach na wroble: Zobaczymy co uda mi się kupić z listy bo ona to szybko,szybko a ja przecież nie znam sklepu byłam tam dopiero raz:-) muszę wcześniej zjeść śniadanie bo ma przyjechać rano ale nie wiem o której:modlmy sie:  Miłego spokojnego i zdrowego dnia wszystkim:slodki krolik:

Serwus Nincia ❤

Nadmień tej szybkiej a nie bystrej, że musisz logicznie dopasować produkty do potrzeb, diety i gustu Seniorki. Wszak to za jej rente dokonujesz zakupów i byle paszy nie zaserwujesz do jedzenia.
? ❤
24 września 2021 10:33 / 1 osobie podoba się ten post
Fiore

witam wszystkich :-) dzisiaj wpada syn z zona do dziadzi wiec ruszam na zakupy:agent: 2 kg ciasta mi potrzebne :lol1:
sa jak szarancza , wpadna wymiota i juz ich nie ma :lol1::lol2:
milego dzionka :modlmy sie:

Mówisz i masz! ??????❤
24 września 2021 10:35 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dzień dobry w ten piątek, łykendu początek :) Mła jak zwykle 6 rano Augen auf i :kawa1: , bo ja nie piję kawy aby się obudzić, ale budzę się po to aby się napić kawy :lol1:
Dobrego dnia :buziaki2:

I to jest TO!
Doskonała logika!
Ty to Ty???????
I nikt inny! ❤
24 września 2021 10:36 / 3 osobom podoba się ten post
JanOp1979

Odpuść, luuuzik...
Za takie psie dukaty, tak harować.
Czasu szkoda! ?` ?????

Nie grzesz oj nie grzesz myślą taką i słowem pisanym bo się pogoda zmieni i pioruny z nieba polecą w domu to samo za darmo robię ?
24 września 2021 10:38 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

I ja też dzis większe porzadki ostatnie robię. :pranie::mycie podlogi::odkurzanie::prasowanie: w poniedziałek reszta lekka poprawka i ewentualnie ostatnie pranko i koniec balu panno Lalu. :smiech3:

A walizka się domknie czy potrzebna Ci pomoc ??
24 września 2021 10:39 / 1 osobie podoba się ten post
Podjudzam "po prętach", by żwawo posty się sypały... . ????❤
24 września 2021 10:41 / 4 osobom podoba się ten post
Uciekam bo mnie praca wzywa ?Do startu gotowi siad ?
24 września 2021 10:42 / 2 osobom podoba się ten post
Fiore

witam wszystkich :-) dzisiaj wpada syn z zona do dziadzi wiec ruszam na zakupy:agent: 2 kg ciasta mi potrzebne :lol1:
sa jak szarancza , wpadna wymiota i juz ich nie ma :lol1::lol2:
milego dzionka :modlmy sie:

Pardą, nie wkleiło mi się w zał. ??
24 września 2021 10:46 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Nie grzesz oj nie grzesz myślą taką i słowem pisanym bo się pogoda zmieni i pioruny z nieba polecą :-)w domu to samo za darmo robię ?

Raczej nie, bo mój pies to dla mnie dukat, a nawet jest bezcenny. Może by mnie to okreslenie ubodło, ale moja uwaga skupia się teraz na tym, że już jest wiekowy i może juz mu niedługo na tym świecie, bo chyba się coś poważniejszego zaczyna.
A to jak kto się chce rozrywać to kwestia osobistych upodobań. Tylko i wyłącznie.
24 września 2021 10:46 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, witam pięknie i jesiennie. 
Przyjemnego dnia 
24 września 2021 11:10 / 5 osobom podoba się ten post
Pojechali z dziadkiem, pranie dziadkowe ładnie schnie, taras wymyłem... Wszak przeważnie sam na nim siedzę i czasami, z pdp. Ziemniaki obrać, rybę usmażyć, surówkę zrobić i fertig. Teraz  bo jest bardzo ciepło?
24 września 2021 11:10 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry, witam pięknie i jesiennie. 
Przyjemnego dnia 

Ale paradnica a jakie lica ♥️
24 września 2021 11:15 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

Raczej nie, bo mój pies to dla mnie dukat, a nawet jest bezcenny. Może by mnie to okreslenie ubodło, ale moja uwaga skupia się teraz na tym, że już jest wiekowy i może juz mu niedługo na tym świecie, bo chyba się coś poważniejszego zaczyna.
A to jak kto się chce rozrywać to kwestia osobistych upodobań. Tylko i wyłącznie.

Nawet nie wspomnę ile kasy wydaliśmy na leczenie naszej wiekowej suczki .Nie będę się powtarzać, że to członek rodziny bo tak traktujemy zwierzaki .Już 4 lata bez psiaka ,ale kocica nie zaakceptuje nowego domownika byłaby walka o wszystko jest b.bojiwa i zazdrosna nawet o psa córki .Może później zobaczymy .Pisałaś czasem o swoim psiaku chyba z nerkami miał problemy albo się mylę ???
24 września 2021 11:24 / 5 osobom podoba się ten post
Kika67

Byłam dzisiaj u kolejnego lekarza na badaniach profilaktycznych i okazuję się ,że kolejny narząd funkcjonuje u mnie bez zarzutu :radosc1:(jakiej specjaności był lekarz nie powiem ):zawstydzony::-)
Zawsze bardzo namawiam do tego żeby się badać i nie docierają do mnie tłumaczenia ,że długie terminy ,že czasu nie ma bo nie daj bože przyjdzie choroba i wtedy dopiero trzeba odłožyć wszystko na bok .:-(

Ja też raz w roku robię robię sobie badania, jak dotąd wszystko ok. Jedynie na kolonoskopię jeszcze się nie odważyłam, wstyd, bo ze strachu .
Jeśli nie slyszeliście ,to podpowiem, że jest od lipca tego roku ,program rządowy 40+. Obejmuje osoby od 40 do 65 lat. Mnie poinformowała o nim moja lekarka rodzinna. Na koncie  e-pacjent, w zakładce profilaktyka . Trzeba wypełnić ankietę, dość długa i szczegółowa. Dobrze jest mieć przed sobą jakieś wyniki badań z ostatniego roku. Jak nie mamy, to pomijamy niektóre pytania, zaznaczając nie pamiętam. Na koniec wystawiamy elektroniczne skierowanie, drukujemy, zabieramy pojemniczki z siusiu i kupką i idziemy do labolatorium. Pakiet jest dość duży i darmowy. Lekarz rodzinny powie, albo znajdziemy w internecie adresy placówek, które takim programem są objęte. 
Jak się nie ma konta e-pacjent, można telefonicznie wypełnić taką ankietę. Ale nie wiem jak tam dalej się postępuje. 
Warto dokładnie i szczerze odpowiadać na pytania. Od tego,jak również od wieku, płci, zależy, jakie badania zostaną nam zalecone. 
Dbajmy o zdrowie, badajmy się,nie bądźmy egoistami ,żyjemy przecież nie tylko dla siebie 
24 września 2021 11:31 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Nawet nie wspomnę ile kasy wydaliśmy na leczenie naszej wiekowej suczki .Nie będę się powtarzać, że to członek rodziny bo tak traktujemy zwierzaki .Już 4 lata bez psiaka ,ale kocica nie zaakceptuje nowego domownika byłaby walka o wszystko jest b.bojiwa i zazdrosna nawet o psa córki .Może później zobaczymy .Pisałaś czasem o swoim psiaku chyba z nerkami miał problemy albo się mylę ???

Nie patrzy się na kasę w tych wypadkach-aby starczyło . Nerki ma ok, ale pęcherz moczowy , to zdaje się nie tylko nawracające zapalenia. Weterynarz podejrzewa nowotwór. Skierował do psiego urologa. Jutro mąż jedzie.