Piękne słońce u mnie teraz może mi ktoś podesłał tzn podzielił się ,no to ja też tym co pochmurno mają lotem blyskawicy slę D3.?jade się smykać (to po śląsku)powłóczyc się polazikować??

Piękne słońce u mnie teraz może mi ktoś podesłał tzn podzielił się ,no to ja też tym co pochmurno mają lotem blyskawicy slę D3.?jade się smykać (to po śląsku)powłóczyc się polazikować??
U mnie od rana jest :) I ja już smigam. Miałam sobie najpierw rękę rozprostować, ale niech tam :oczko:
Odsuń fotel na maksa w autku,wtedy rozprostujesz ?dwie nawet
Mojego hrabiego kąpie dwa razy w tygodniu Pflegedienst, ja tylko toaleta przy umywalce, jak ostatnio w Gießen. Pięć razy w tygodniu, w dni robocze, o 14 przychodzą na zmianę dwie opiekunki, jedna Niemka, druga jakaś babka z Indii... Tę pierwszą wczoraj widziałem. Ja wówczas mam pauzę, a w weekendy córki przychodzą. Mam też, wtedy pauzy. Niestety, i tu nie ma pół dnia wolnego nawet. Nie wiem, jak agencje ustalają szczegóły kontraktu z rodzinami. Pierwszą córkę, dentystkę, widziałem wczoraj krótko. Jest i druga, dziennikarka. Ponoć sympatyczniejsza. Jest i dwóch synów, ale rzadko zaglądają, chociaż też mieszkają w Mainz. Jak na rodzinę z arystokracji, to żadne rewelację w domu. Najbardziej brakuje mi tutaj... mikrofali i suszarki na pranie... Są tylko sznury...Od dwóch lat kupują...:smiech3: Kuchenka bez drzwiczek.. Też mieli nową kupić
Może myślą, po co inwestować, jak papa niedługo umrze.... Mam jakąś demencję, chyba Parkinsona też... Muszę doczytać potem w papierach. Ale ogólnie jest luz.
A ja byczę się na słońcu i tylko mi brakuje szumu bałtyckich fal, zapachu jodu, zimnej lampy złocistego napoju, przesypującego się piasku pomiędzy paluniami, torbuta marynowanego, itd...
A główkę umościłbym jeszcze w takich okolicznościach na młodziutkim łonie żony. I wystarczy, bo przyjemności trzeba dozować ???????
Przyjeżdżaj do mnie, najlepiej swoim autem. To jeszcze zarobisz na paliwie...
Jest suszarka, jest mikrofala, załatwiłam weekendy wolne - całe popołudnia od obiadu do kolacji.
Dziś odwiedziłam koleżankę - 4 km ode mnie, zaliczyłam Kaufland, Netto i Edekę, a jutro ruszam na flohmarkt koło OBI.
No i Berlin blisko granicy.
Nie, tak nie :) Zawsze wystawiam łokieć za okno, aby sobie świat pooglądał :lol1:
Zaraz zaburzę ten stopięćdziesięcio minutowy, sielski spokój :pije_piwo_beczka:
Luk, pomyślność!
https://youtu.be/BZvQMgNi9C8