Powitajki przy kawie 67

23 października 2021 23:38 / 6 osobom podoba się ten post
Luke

No właśnie, na jaki ... uj:smiech3:
Mikrofali też nie potrzebuję, brak drzwiczek nie przeszkadza aż tak w pieczeniu... Nawet nie wiem, czy coś będę piekł (ciasta nie), a sznury też dobre, są klamerki i gut.
Była dziś na godzinę córka dziennikarka, jutro z ciachem przybędzie dentystka i jeden jej brat... Więc powoli poznaję rodzinę:smiech3:
Nie narzekam, do wielu spraw podchodzę, nazwijmy to tak,  elastycznie. Nie jestem aż tak roszczeniowy. 

Zapewniam Cię że drzwiczki od piekarnika powinny być jednak  Co do sznurow i klamerek nie ma problemu jeden moj podopieczny miał świra miedzy innymi na punkcue wieszania prania i samego prania w środkach specjalnych ?a plyn do mycia ciala i wlosów robilam w domu sama wg.specjalnej receptury ze skladnikow zamawianych przez niego osobiście.I jak tu normalnie żyć????
24 października 2021 06:55 / 12 osobom podoba się ten post
Wszystkim bezstresowej niedzieli.Ciemno jeszcze,ale nie wieje i nie pada.Za tydzień będę na cały głos śpiewać"Ta ostatnia niedziela...."A dzisiaj póki co,przedostatnia niedziela.Powoli i do przodu.
24 października 2021 07:02 / 11 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 

24 października 2021 07:32 / 12 osobom podoba się ten post
Witam i ja niedzielnie
O 6 stwierdziłam, że za wcześnie w niedzielę wstawać i mi się przysnęło
Miłego dnia wszystkim
24 października 2021 07:53 / 11 osobom podoba się ten post
Dziendoberek w niedziele  w kosciele obok juz tak dzwony bija ze budzika nie potrzebuje 
milej niedzieli 
24 października 2021 08:13 / 11 osobom podoba się ten post
Jeszcze z wyrka dzień dobry ?
Mnie tu dzwony nie biją na ostatnim zleceniu i owszem ?Nawet sąsiada złosliwego z trąbką nie mam ani z kogutem .Zostaje mi wiec zegar biologiczny albo alarm w Srajtku.Jak bedze dzis słonko to pognamy z Opą  na spacer bede go pchać z wiatrem a on niech mnie pod wiat?Milej niedzieli ?
24 października 2021 08:30 / 10 osobom podoba się ten post
Dzień dobry u mnie też słońce do okien zagląda, życzę wszystkim przyjemnej niedzieli 
24 października 2021 08:58 / 9 osobom podoba się ten post
Witam Was serdecznie. Mam wyjechać dopiero 13 listopada i to w moje urodziny. Na szczęście bez świąt, wreszcie spędzę je w domu. Zresztą nic nie planuję, bo Piotr w środę idzie do szpitala. Życzę spokojnej, pogodnej niedzieli 
24 października 2021 09:18 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w niedzielęBrrrr....zimno ,ale słonecznie.Pdp zaraz wstaje,wiec trzeba sie zbierać.Spacer dopołudnia zaplanowany ,więc do pracy i na świeże powietrze.Miłego dnia
24 października 2021 09:21 / 6 osobom podoba się ten post
Maluda

Witam Was serdecznie. Mam wyjechać dopiero 13 listopada i to w moje urodziny. Na szczęście bez świąt, wreszcie spędzę je w domu. Zresztą nic nie planuję, bo Piotr w środę idzie do szpitala. Życzę spokojnej, pogodnej niedzieli :misiu:

Fajnie że wpadłaś do nas?
24 października 2021 09:26 / 7 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Zapewniam Cię że drzwiczki od piekarnika powinny być jednak :smiech2: :aniolki:Co do sznurow i klamerek nie ma problemu jeden moj podopieczny miał świra miedzy innymi na punkcue wieszania prania i samego prania w środkach specjalnych ?a plyn do mycia ciala i wlosów robilam w domu sama wg.specjalnej receptury ze skladnikow zamawianych przez niego osobiście.I jak tu normalnie żyć????

To miałaś też przeboje. 
Tu jest fajnie, tylko o tych sprzętach mówię dlatego, że... Gdyby to była jakaś biedniejsza rodzinka, to ok, ale od hrabiowskiej rodziny można oczekiwać "lepszej" kuchni i wyposażenia. Spatynowane sztućce, jedna patelnia, 3 garnki... Widać, że córki olewają już chyba to wszystko... Ja sobie poradzę zawsze... Jeszcze tylko tłuczek do ziemniaków kupię i fertig Poniekąd dziwię się poprzednikom... Ale ok.
Czytałem dziś kartkę z jakiejś tam podróży córki... W adresie dziadka było... Friedrich August Graf von P.
Hrabia to jednak brzmi dumnie, nieprawdaż? 
24 października 2021 09:30 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień doby Opiekunkowo  Ostatnia niedziela..ale w domku.Milego  dnia życzę 
24 października 2021 09:31 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Dzień doby Opiekunkowo :-) Ostatnia niedziela..ale w domku.Milego  dnia życzę :kwiatek dla ciebie1:

Witaj, no i wybywasz 
24 października 2021 09:33 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Witaj, no i wybywasz :-)

Tak..5 tygodni w domku  jestem
24 października 2021 09:36 / 2 osobom podoba się ten post
Miłośnikom Szwajcarii polecam tę stronkę...

https://issuu.com/stnet/docs/szwajcaria_miasta?fr=sOTZhMDM3NzI0Mzk