Powitajki przy kawie 67

09 listopada 2021 18:24 / 5 osobom podoba się ten post
dorotee

Nic prawie nie zakupiłam:chaplin: średnio się rano czułam a jak dojechałam do centrum to ledwo ledwo . Wypiłam gorąca herbata i wróciłam . Kocyk , termiforek i drzemka.  
Zakupy prezentów mam jakby ogarnięte tylko muszę dokonać zakupu. 
Min mucha dla 18latka  , parę drobiazgów w perfumerii, klasyczne nieklasyczne skarpety , parę ozdób świątecznych.  Jeszcze mam trzy tygodnie. 

Dzisiaj serduszkowcy mieli dużo problemów. 
Wysokie ciśnienie i ogólne osłabienie.
Zdrówka i trzymaj się tam ❤??

09 listopada 2021 18:57 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wieczór wszystkim bardzo 
Trzeci dzień mija, spokojnie i miło ale jak ja czekam na wyjazd do "normalnej "pracy...
Tutaj ciągle jakbym z wizytą, nie do rodziny czy przyjaciół, ale do dobrych znajomych wpadła. 
Tylko śniadania i kolacje przygotowuję seniorowi, my jemy kiedy chcemy, kolację wczoraj przed telewizorem, dzisiaj  ja już po, zrobiłam sobie to samo co podopiecznemu, a szefowa się odchudza ?,tzn nie je dzisiaj kolacji, ale czekoladę jakąś na pewno przed snem zaliczy ?
Nadal jestem tak trochę do pomocy ,no to pomagam-a to do kominka drewna dorzucę, to kwiatki przed domem z przekwitłych oskubię, a dzisiaj nawet odkurzacz zdążyłam przed szefową złapać i jeszcze podłogę w kuchni mopem  przetrzeć. Uff..
A jutro daje szefowej wychodne, niech sobie z koleżankami poplotkuje ?
Przyjemnego wieczoru Wam życzę 
09 listopada 2021 19:01 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry wieczór wszystkim bardzo :-)
Trzeci dzień mija, spokojnie i miło ale jak ja czekam na wyjazd do "normalnej "pracy...
Tutaj ciągle jakbym z wizytą, nie do rodziny czy przyjaciół, ale do dobrych znajomych wpadła. 
Tylko śniadania i kolacje przygotowuję seniorowi, my jemy kiedy chcemy, kolację wczoraj przed telewizorem, dzisiaj  ja już po, zrobiłam sobie to samo co podopiecznemu, a szefowa się odchudza ?,tzn nie je dzisiaj kolacji, ale czekoladę jakąś na pewno przed snem zaliczy ?
Nadal jestem tak trochę do pomocy ,no to pomagam-a to do kominka drewna dorzucę, to kwiatki przed domem z przekwitłych oskubię, a dzisiaj nawet odkurzacz zdążyłam przed szefową złapać i jeszcze podłogę w kuchni mopem  przetrzeć. Uff..
Przyjemnego wieczoru Wam życzę :angel3:

?❤
09 listopada 2021 19:57 / 6 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry wieczór wszystkim bardzo :-)
Przyjemnego wieczoru Wam życzę :angel3:

O mam czekoladę kupiłam 2 tyg temu może zjem pół??
09 listopada 2021 20:59 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

O mam czekoladę kupiłam 2 tyg temu może zjem pół??

Mówię Ci, nie rozmieniaj się na drobne! ?????
10 listopada 2021 06:35 / 8 osobom podoba się ten post
Witam środowo
Środa minie - tydzień zginie.
Miłego dnia wszystkim
10 listopada 2021 06:42 / 4 osobom podoba się ten post
Malgi

Witam środowo:chaplin:
Środa minie - tydzień zginie.
Miłego dnia wszystkim :wstajemy:

Serwus Malgi!
Powitać Słoneczka i do pracy.
Dobrego dnia na luzie ?❤

https://youtu.be/Mmml7GlWa9Q

10 listopada 2021 06:52 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry u mnie jeszcze szarawo,obudziłam się o 06,15 i już nie mogłam zasnąć więc jeszcze z pod kołderki witam się z wami. Herbatkę już się popija bo ja nie kawoszka zrobiłam i dla was co kto woli kawa   lub herbatka  a może woda? Miłego ,ciepłego i spokojnego dzionka życzę 
10 listopada 2021 07:13 / 8 osobom podoba się ten post
Witam.  Środa przeleci tydzień obleci. Za oknem jeszcze szaro i buro z lekkim przymrozkiem bo na trawnikach i autach szaro. Wszystkim życzę spokojnego dnia i oby do przodu. 
10 listopada 2021 07:24 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Ochłodziło się o pięć stopni względem wczorajszego dnia. Mimo wszystko nie ma opadów.
Życzę Wam miłego i fajnego dnia 
10 listopada 2021 07:34 / 5 osobom podoba się ten post
JanOp1979

Serwus Malgi!
Powitać Słoneczka i do pracy.
Dobrego dnia na luzie ?❤

https://youtu.be/Mmml7GlWa9Q

Człowieku jesteś strasznie irytujący wręcz wkurzający. 
10 listopada 2021 07:49
Dusia1978

Człowieku jesteś strasznie irytujący wręcz wkurzający. :nerwowa::do bani:

Czym się tak wkurzasz?
10 listopada 2021 07:57 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, witam w środę, a jak środa minie, to...wiadomo co  .
Dzisiaj w końcu poczułam że jestem w pracy 
O 5:15 szefowa zadzwoniła do mnie i zapytała czy mogę już przejąć seniora. Normalnie 5 rano to dla mnie jeszcze noc, ale dzisiaj szybko wyskoczyłam z łóżka. Poddopieczny prawie nie spał
 w nocy, co chwilę wstawał do toalety, tym samym żona jego też nie spała. 
Sprawnie pana umyłam,  ubrałam, śniadanie, leki, toaleta poranna łącznie z goleniem itd .
Nieważne  czy chce wstać o 3 czy o 5 ,lub normalnie o 7 ,wszystkie poranne czynności od razu muszą być wykonane w stałej kolejności  żeby nie czuł się zdezorientowany. I tak siedzimy sobie w salonie ,ja oglądam MOMA czyli naszą telewizyjną śniadaniówkę w niemieckim wydaniu ,a senior śpi w swoim fotelu. I będzie tak spał przez większość dnia z przerwami na jedzenie ,siku czy krótki spacer. Nie można więc się dziwić, że w nocy nie śpi. Jak żona seniora wstanie,to ja się jeszcze położę. A może i nie, bo już dwie kawki zaliczyłam, tutaj też "Deląg" serwuje, zaraz chyba poproszę o podwójne espresso 
Przyjemnego dnia 
10 listopada 2021 08:04 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry bezstresowego dnia życzę i dużo słoneczka 
10 listopada 2021 08:21 / 6 osobom podoba się ten post
witam opiekonkowo  kawusia jest  w nocy 0 stopni bylo wiec chlodnawo , przede mna dzien zakupowy , nie lubie zakupow  ale pociesza mnie to ze jeszcze kilka dni i do domku na urlopek 
milego dnia dla was