Gusia29JanieOp ,słyszałeś o tym,że co za dużo to niezdrowo ?
Albo to- żarło żarło i zdechło?
No i wczoraj wieczorem chyba trochę Ci się ulało?
Było miło, żartobliwie, wesoło. Tego chyba wszyscy potrzebujemy po długim, dla jednych lekkim, dla innych ciężkim dniu. I wchodzisz Ty, na początku wpasowany w ogólny nastrój, a z czasem coraz bardziej uszczypliwy, czyhajacy na czyjąś pomyłkę, błąd i z radością wytykający, czy bezlitośnie je obnażający. Może i masz z tego ubaw, może nie wydaje Ci się to złośliwe, może masz takie poczucie humoru. Jeśli tak, to ja mam zupełnie inne.
Tak, jak napisał Luke, to jest Forum dla opiekunów. Wybacz, a właściwie nie musisz mi wybaczać, Twoje wpisy, według mnie, niewiele mają wspólnego z pracą w opiece. Może z wiekiem pamięć mi szwankuje, ale nie mogę przypomnieć sobie żadnego z Twoich postów, w którym wspomnialbyś chociaż o swojej pracy jako opiekun osób starszych.
Wiemy już, że umiesz poprawnie posługiwać się językiem polskim ,wiemy ze lubisz spacery przy księżycu, ze dużo gotujesz i potrafisz ładnie skomponować serwowane przez siebie dania, między innymi też pewnie po to, żeby ładnie wyglądały na zdjęciach, które nam tutaj prezentujesz. Czy smacznie gotujesz, tego nie wiem, nie próbowałam, "po okietki" nic mi nie mówi, a wiemy przecież, że nie wszystko złoto...
Nie jesteśmy szefami kuchni w renomowanych restauracjach, gotujemy to,co chętnie jedzą nasi podopieczni, z tego co możemy kupić z przydzielanych nam funduszy, które często różnią się bardzo u każdego z nas.
Jesteśmy opiekunami, a o Tobie, jako opiekunie nie wiemy nic.
Nie będę chyba odosobniona w zdziwieniu tym,że znajdujesz czas na gotowanie, pieczenie, często czasochłonnych dań, fotografię i ,prawie jak nauczyciel sprawdzający prace maturalne, wnikliwie analizujesz nasze wpisy. Czemu ma to służyć?
Żeby być dobrym, empatycznym opiekunem, nie trzeba być filologiem, polonistą ,jeśli już się doksztalcać, to fachowe kursy dla opiekunów osób starszych są bardziej przydatne.
Ktoś z nas będzie chciał wziąć podopiecznego na spacer, a ktoś inny zechce go wziąść,co za różnica, wiemy o co chodzi ,czy trzeba to zaraz wytykać?
Myślę, że często osoby dużo mówiące na tematy odbiegające od tematu głównego, a tym jest tutaj opieka, to w tym, w czym powinni być dobrzy, najlepsi chyba nie są. Pokazują więc to, w czym, ich własnym zdaniem, są lepsi od innych. Załóż może bloga kulinarnego, na pewno znajdą się tacy, którzy będą do niego zaglądać.
To zadałam Ci pracę domową ?,takie wypracowanie, którego samej nie chce mi się sprawdzać. Pewna jestem, że wszyscy zrozumieją o czym mówię, a że kropka, przecinek, nie tam gdzie trzeba, szyk zdań przestawny,to nie ma dla nikogo większego znaczenia ?
Ok.
Załatwione.