Jak minął dzień 12

25 lutego 2022 13:15 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Dusia przestań się w końcu tłumaczyć ze swoich poglądów ,każdy ma jakieś, swoje i tyle .
Tu nikt nikogo nie linczuje ?
Można kogoś podczytywać i nie komentować dla dobra sprawy jeśli miałoby to wywołać wojenkę albo dobrać odpowiednie słowa by nikogo nie urazić. ?

Ale mnie zlinczujecie  jak wam powiem co dzisiaj  zrobiłam....Umyłam okna w  salonie!!!!! Spaprałam sztelle???No nie było widać już  SANTIS , góry w Alpach
25 lutego 2022 13:18 / 6 osobom podoba się ten post
Tak jak napisała Dusia, każdy jest pełen niepokoju. To,co o trollach, dezinformacji w internecie, która jest komuś na rękę,o czym napisała Tina, to też prawda. I skutki tej dezinformacji  już widać, przynajmniej w moim mieście. Chciałam dzisiaj wybrać gotówkę (kosmetyczka tylko gotówkę przyjmuje),odwiedziłam po drodze  3 bankomaty i żaden nie miał pieniędzy. Dopiero w Żabce wypłaciłam potrzebną mi kwotę, bo jest taka możliwość. Na stacjach benzynowych kolejki.
Wracając do domu zaszłam do Netto, mam tam kila moich ulubionych produktów. Wczoraj w slepach ludzi niewiele, dzisiaj kolejki do wszystkich kas. Ludzie chyba robią zapasy, wózki zapakowane suchymi produktami, makarony, kasze, ryż, mąka, zgrzewki wody. Co prawda dzisiaj piątek, ale na weekend,normalnie,robią raczej takie bardziej delikatesowe zakupy.
Zrozumiały jest lęk przed tym, co się może wydarzyć. Jesteśmy blisko wschodniej granicy.
25 lutego 2022 13:21 / 5 osobom podoba się ten post
Damessa

Ale mnie zlinczujecie  jak wam powiem co dzisiaj  zrobiłam....Umyłam okna w  salonie!!!!! Spaprałam sztelle???:zawstydzony:No nie było widać już  SANTIS , góry w Alpach:-)

No co Ty,nic nie spaprałaś, to ktoś inny szyby zapaprał 
A widok na góry musi być czysty i przejrzysty ?
25 lutego 2022 13:25 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

No co Ty,nic nie spaprałaś, to ktoś inny szyby zapaprał :-)
A widok na góry musi być czysty i przejrzysty ?

No to ulżyło  mi Siedzę  w domu, nie chce mi się  wychodzić  na pauze.
25 lutego 2022 13:34 / 5 osobom podoba się ten post
Damessa

No to ulżyło  mi:-) Siedzę  w domu, nie chce mi się  wychodzić  na pauze.

Ja też siedzę a w zasadzie leżę.  Wieje tutaj strasznie wiec i że spaceru nici i okien myć nie będę. za kilka dni babcia idzie na operację wiec na miesiąc mieszkanie zamkną i okna czyste nie potrzebne. Jakbym została jak wstępnie miało być do końca marca to bym pewnie umyla bo 3 pokoje plus kuchnia po jednym oknie to nie wysiłek a tak to za zimno jeszcze dla mnie. 
25 lutego 2022 13:50 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Ja też siedzę a w zasadzie leżę. :-) Wieje tutaj strasznie wiec i że spaceru nici i okien myć nie będę. :-)za kilka dni babcia idzie na operację wiec na miesiąc mieszkanie zamkną i okna czyste nie potrzebne. Jakbym została jak wstępnie miało być do końca marca to bym pewnie umyla bo 3 pokoje plus kuchnia po jednym oknie to nie wysiłek a tak to za zimno jeszcze dla mnie. :-)

Dusiu, to był spontan...A że  kopertę, referencje  i czekoladki już  przedwczoraj  otrzymałam to  umyłam z ochotą 
25 lutego 2022 13:51 / 5 osobom podoba się ten post
Damessa

No to ulżyło  mi:-) Siedzę  w domu, nie chce mi się  wychodzić  na pauze.

No tak napracowałaś się i teraz nie chce Ci się wyjść ?do czego to dochodzi drodzy państwo, czy Wy słyszycie co Damessa mówi? To się dzieje na naszych oczach ???
25 lutego 2022 13:52 / 5 osobom podoba się ten post
Konwalia08

No tak napracowałaś się i teraz nie chce Ci się wyjść ?do czego to dochodzi drodzy państwo, czy Wy słyszycie co Damessa mówi? To się dzieje na naszych oczach ???

25 lutego 2022 13:54 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Dusiu, to był spontan...:-)A że  kopertę, referencje  i czekoladki już  przedwczoraj  otrzymałam to  umyłam z ochotą :-):upup:

No proszę drodzy państwo czekoladki i to przedwczoraj o kopercie nie wspomnę ?Co na to radny a co sąsiedzi ???
25 lutego 2022 13:58 / 5 osobom podoba się ten post
Konwalia08

No proszę drodzy państwo czekoladki i to przedwczoraj o kopercie nie wspomnę ?Co na to radny a co sąsiedzi ???

Szok i niedowierzanie!!!!
25 lutego 2022 13:58 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Szok i niedowierzanie!!!!:zaskoczenie1:

?
25 lutego 2022 14:01 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Ja też siedzę a w zasadzie leżę. :-) Wieje tutaj strasznie wiec i że spaceru nici i okien myć nie będę. :-)za kilka dni babcia idzie na operację wiec na miesiąc mieszkanie zamkną i okna czyste nie potrzebne. Jakbym została jak wstępnie miało być do końca marca to bym pewnie umyla bo 3 pokoje plus kuchnia po jednym oknie to nie wysiłek a tak to za zimno jeszcze dla mnie. :-)

U mnie to raz leję i wieje a teraz znów słońce i co tu robić, chyba się odważę na nogach na pół godziny, ale sama I wezmę mocny ,stary parasol bo tego w miskę żaden wiatr nie wywinie ?
25 lutego 2022 16:26 / 4 osobom podoba się ten post
Kupiłam  to ciasteczko  o którym  mowiła  Tina..no bardzo  dobre
25 lutego 2022 16:37 / 5 osobom podoba się ten post
Damessa

Kupiłam  to ciasteczko  o którym  mowiła  Tina..no bardzo  dobre:-)

Jak już roztworzysz ? to też fotkę wstaw. Wszak  nie ocenia się towaru po opakowaniu 
25 lutego 2022 16:42 / 2 osobom podoba się ten post
Damessa

Kupiłam  to ciasteczko  o którym  mowiła  Tina..no bardzo  dobre:-)

O kurcze.Zapomniałam o przepisie na amen. Nie piekłam teraz, ale kupiłam w piekarni, ale normalnie na blasze mozna upiec. Masę marcepanową mozna kupic przecież gotową, choć kiedyś ambitnie zrobilam :)
Nussschnitte tez spróbuj. Nie wiem czy mają w marketach, ja kupowłam w cukierni. Taka przekładanka z orzechami, ale one są specjalnie preparowane. Nie jest to krem, ale okresliłabym jako konfiturę orzechową-coś w ten deseń. Pycha.