Powitajki przy kawie 68

20 stycznia 2022 13:32 / 7 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich popołudniowo  ja jeszcze w domku ,dobrze mi tu ale pomału muszę myśleć o jakimś wyjeździe,bo na ostatnie miejsce wskoczyła pani z lepszym niemieckim i ma tam urzędować do końca marca a ja marzeć i kwiecień myślę trochę popracować.U nas dziś zawieje i zamiecie a nawet i słonko wyszło na jakiś czas. Wszystkim pracującym i urlopującym spokojnego popołudnia 
20 stycznia 2022 14:04 / 7 osobom podoba się ten post
witam wszystkich popoludniowo 
dopiero po wielkich zakupach do domku dotarlem , babunie poznalem dzisiaj z corka ja odwiedzilismy , babunia demencyjna , smieszka, niezwykle milusia wiec zapowiada sie mily i spokojny pobyt w pracy u niej 
milego dzionka wszystkim 
20 stycznia 2022 20:42 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Witam już że szteli. :chaplin: Babka zadowolona, że jestem.. Parę rzeczy muszę znowu po swojemu ustawić ale to mały problem. :-) wszystkim spokojnego dnia. :angel1:

I jak minął pierwszy dzień w pracy?
Na stare, dobre miejsca chętnie się wraca ?
21 stycznia 2022 04:11 / 8 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich w nocy,nie mogę spać  więc patrzę czy może jeszcze ktoś nie śpi.Wszyscy śpią to miłego spania   i zmykam może jeszcze usnę a muszę jutro o 7 wstać?
21 stycznia 2022 07:05 / 5 osobom podoba się ten post
Wszystkim bezstresowego piątku.Zaśnieżyło trochę.ale pewnie w dzień wszystko się stopi.Moja Pdp uwielbia samotne przejążdżki swoim autem,mówi,że to dla niej wolność.Jak leży śnieg to siedzi w domu-więc niech sie topi.Nie przemęczajcie się.
21 stycznia 2022 07:16 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

I jak minął pierwszy dzień w pracy?
Na stare, dobre miejsca chętnie się wraca ?

Nawet ok. Obiad był zrobiony tylko kasy nie było a parę rzeczy muszę dokupić bo niestety tamta nie wolała bo się wstydziła  i robiła zakupy w ostatnim tygodniu za swoje.   i weź sie nie wkur... Jak oni tutaj kasy nie żałują ani na babcie ani sobie nie kazali żałować. Wczoraj dzwonił syn i będzie w weekend ( mieszkają daleko) i odda mi a dziś co najpilniejsze kupie za swoje i on mi odda. Ach jak one do opieki jeżdżą jak nie umieją załatwić podstawowej sprawy..  Poza tym niestety nie za czysto i prania pół kosza bo w sobotę prała. A to nie można było dzień przed wyjazdem ogarnąć chałupę plus włączyć pralkę. ? No chyba za ciężko. ? 
21 stycznia 2022 07:19 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Życzę wszystkim miłego i pogodnego dzionka 
21 stycznia 2022 07:23 / 6 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich. Piątek weekendu początek. Po tej podróży długiej niby byłam zmęczona ale jakoś dziwnie spałam. Wszystko mnie bolało. O północy wstałam, wzielam polopirynke i dopiero usnęłam.  Babcia wstaje o 8.15 więc i ja jeszcze leżę. Dzis dzień zakupów i może uda mi się ja namówić na Wszystkim zycze spokojnego i bezstresowego dnia. 
21 stycznia 2022 08:20 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, miłego dnia  życzę  .
21 stycznia 2022 09:52 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w zaśnieżony poranek. Sypie i wieje nadal, "nie chcem ale muszem "wyjść dzisiaj z domu ?
Rano zobaczyłam że nie wylogowałam się wczoraj, do późna siedziałam na Forum. Nie wiem jak, ale otworzył mi się topik Domek Baby Jagi, blog Magdy z 2016roku. Ktoś niedawno wspominał, że jedna z opiekunek o tym imieniu, odeszła na zawsze. Możliwe że to właśnie o tę Magdę chodzi, pisały tam osoby, które "znam",Tina,Mleczko, Ewelina, Mycha czy Malgi. Jeśli to ta Magda, to może chciała nam o sobie przypomnieć i mnie na te strony babojagowe skierowała?  
Jeśli tak, to się cieszę, pokazała mi, że moja ostatnia ciężka Stella to pikuś w porównaniu z Jej doświadczeniami. 
Malgi, czy to "ta"Magda, której już nie ma?. Jeśli tak, to smutno mi bardzo, bo po kilku "wspólnych "godzinach mam wrażenie, jakbyśmy się dobrze znały. 
Pięknego dnia wszystkim, a babciom szczególnie 
21 stycznia 2022 10:03 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia , to nie ta Magda . 
Oraz dzień dobry wszystkim w tym pięknym dniu :)
Jakieś pierdoły mi się śniły, ale mam tak zawsze przed wyjazdem 
21 stycznia 2022 10:07 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry pięknego dnia i całego weekendu 
21 stycznia 2022 10:24 / 4 osobom podoba się ten post
Babcie, Dziadkowie
Macie ważną misję, przekażcie Wnuczętom tylko to, co otrzymaliście od Waszych Dziadków a będzie dobrze.
Zdrowia do tego i wytrwałości??❤
A seksownym Babeczkom życzę nieskończoności w seksowności! Z naturalnym seksapilem?????***

Dzień dobry Słoneczka ?❤?❤?❤ 
21 stycznia 2022 10:25 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

Gusia , to nie ta Magda . 
Oraz dzień dobry wszystkim w tym pięknym dniu :)
Jakieś pierdoły mi się śniły, ale mam tak zawsze przed wyjazdem :strach na wroble:

To dobrze, że nie ta. Co nie znaczy że nie jest mi przykro z powodu tej, której już nie ma 
Szkoda że nie ma na Forum "Magdy od Baby Jagi ", dzialo się ?
Aż 5 lat minęło, a w naszej pracy niewiele się zmieniło. Udzielanie się na Forum mam na myśli . Sympatie i antypatie, przepychanki, każdą bardziej "naukową " radę, odbieraną jako złośliwość czy wymądrzanie się. Opisywanie trudnych i nieprzyjemnych sytuacji w pracy,postrzegane jest od razu jako użalanie się. A przecież nie o to chodzi. Kiedy szczerze mówimy o trudnych pdp, to przecież nie po to aby usłyszeć-zbieraj się, uciekaj, ja ani dnia dłużej itp itd. Mówimy o tym, tak mnie się wydaje, zeby pokazać, ze nie zawsze trafiamy na milusich seniorów, nie zawsze są warunki jak w dobrym hotelu i ogólnie all inclusive i full wypas. 
Dobrze też, że piszemy o super miejscach, bo to uświadamia wszystkim, że takie są i motywuje do szukania lepszych miejsc,a nie brania  pierwszej oferty zaproponowanej przez agencję. 
Ot tak jakoś, po tej wieczornej lekturze mnie naszło ?
21 stycznia 2022 10:43 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

To dobrze, że nie ta. Co nie znaczy że nie jest mi przykro z powodu tej, której już nie ma :-(
Szkoda że nie ma na Forum "Magdy od Baby Jagi ", dzialo się ?
Aż 5 lat minęło, a w naszej pracy niewiele się zmieniło. Udzielanie się na Forum mam na myśli . Sympatie i antypatie, przepychanki, każdą bardziej "naukową " radę, odbieraną jako złośliwość czy wymądrzanie się. Opisywanie trudnych i nieprzyjemnych sytuacji w pracy,postrzegane jest od razu jako użalanie się. A przecież nie o to chodzi. Kiedy szczerze mówimy o trudnych pdp, to przecież nie po to aby usłyszeć-zbieraj się, uciekaj, ja ani dnia dłużej itp itd. Mówimy o tym, tak mnie się wydaje, zeby pokazać, ze nie zawsze trafiamy na milusich seniorów, nie zawsze są warunki jak w dobrym hotelu i ogólnie all inclusive i full wypas. 
Dobrze też, że piszemy o super miejscach, bo to uświadamia wszystkim, że takie są i motywuje do szukania lepszych miejsc,a nie brania  pierwszej oferty zaproponowanej przez agencję. 
Ot tak jakoś, po tej wieczornej lekturze mnie naszło ?

Nie ma idealnego świata i nie zawsze uda się ten wspólny mianownik znaleźć . Tyle razy to juz bylo rozstrząsane i potem zawsze było to samo. Ale lubię jak jest jak w tyglu, byle nie bylo tak jak w maglu, bo mi wtedy seksapil ucieka i załącza sie ciemna strona mocy