Powitajki przy kawie 68

26 stycznia 2022 12:04 / 6 osobom podoba się ten post
Serwus Słonka samym południem!!! ?❤
26 stycznia 2022 13:30 / 8 osobom podoba się ten post
Zapraszam na popołudniową  
Nie ma to jak gorąca kawa w ciepłym domu 

26 stycznia 2022 14:11 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Właśnie pytałam babci czemu tak długo zwlekali z Po. Otóż dawała radę i dało się wytrzymać jak mówi ale około 2 lat temu szła do sklepu i źle postawiła nogę na schodach jak szła na górę ( 2 piętro w bloku bez windy) i wtedy poczuła, że jej coś się przestawilo. Korona przyszła i było trudno o termin. . Myśleli, że lekami " naprawia" A tu doopa bo zrobiło się coraz gorzej. Nawet słychać jak jej tak wszystko trzeszczy jak chodzi ( jedynie co po domu). Teraz gdy jedzie na jakiekolwiek badanie czy np test PCR to karetka ja zabiera  znoszą i wnoszą bo ona już nie da rady. Obawiam się, że jeśli OP nie dojdzie do skutku ułoży ja w łóżku bo coraz bardziej jest tego świadoma, że ból i niesprawność nie da jej funksckonowac. :-(

Lekarze na pewno wiedzieli, że tego się farmakologicznie nie da "naprawić". Pewnie przekazali i rodzinie i babci . Ale jak to w życiu bywa-może babcia się bała operacji, pobytu w szpitalu, może synowie z braku czasu przekładali itp.itd. 
Teraz faktycznie jej grozi, że może już pozostac w łóżku . 
26 stycznia 2022 16:04 / 9 osobom podoba się ten post
Domowego opierniczania się ciąg dalszy?
Witam i zdrówka życzę 
Ciasta tofi mi się zachciało a b.dobre w Lidlu jest ,więc pojechał biedaczysko bo mu zależy na moim dobrym samopoczuciu i nodze ?
A za oknem kicha straszna więc należy osłodzić sobie życie póki co tylko słodkościami ☺
Papatki?
26 stycznia 2022 17:37 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Domowego opierniczania się ciąg dalszy?
Witam i zdrówka życzę :buziaki2:
Ciasta tofi mi się zachciało a b.dobre w Lidlu jest ,więc pojechał biedaczysko bo mu zależy na moim dobrym samopoczuciu i nodze ?
A za oknem kicha straszna więc należy osłodzić sobie życie póki co tylko słodkościami ☺
Papatki?

Poślij umyślnego na halę do rzeźników po goloneczkę cielęcą i parę gizichrząstek na galaretę.
Dobre i zdrowe. 
Popietruszcyć, pomarchewcyć, można jaje albo nie, szczypta czosnku na koniec i bum! taLalamabala!!!
☝️??
Aż sam zrobię! ??????
26 stycznia 2022 18:10 / 8 osobom podoba się ten post
JanOp1979

Poślij umyślnego na halę do rzeźników po goloneczkę cielęcą i parę gizichrząstek na galaretę.
Dobre i zdrowe. 
Popietruszcyć, pomarchewcyć, można jaje albo nie, szczypta czosnku na koniec i bum! taLalamabala!!!
☝️??
Aż sam zrobię! ??????

Ja to już dawno zrobiłam, bywam przewidująca czasem ??4 miski średnicy 20 cm wyszły ,dla córy i mamy też. A jedna inna bo mi wywar został i zrobiłam tymbalik warzywny : marchew ,pietruszka,seler,groszek i jajo.Śladu juz nie ma ?Mnie lepiej ubierać niż żywić,  ale nikt by nie pomyślał taki mam metabolizm ?
26 stycznia 2022 18:21 / 9 osobom podoba się ten post
Luke

Zapraszam na popołudniową :pije kawe: 
Nie ma to jak gorąca kawa w ciepłym domu :radosc1:

U mnie nie tylko kawa ale i wszystko w domu. Z zakupów wracałam to mnie taka śnieżyca złapała, że ledwo koziołka nie wypier... I sypie ciągle.   a że na pauzie że spaceru nici to sobie zrobiłam kąpiel stop i maseczke na twarz i henne. Normalnie salon kosmetyczny. 
26 stycznia 2022 18:28 / 8 osobom podoba się ten post
Dusia1978

U mnie nie tylko kawa ale i wszystko w domu. Z zakupów wracałam to mnie taka śnieżyca złapała, że ledwo koziołka nie wypier... I sypie ciągle. :piekna_zima2:  a że na pauzie że spaceru nici to sobie zrobiłam kąpiel stop i maseczke na twarz i henne. Normalnie salon kosmetyczny. :smiech3::piekna:

Lubię takie babskie wieczory z lampką wina ale kontrolowane żeby se za bardzo brwi nie wyskubać:
26 stycznia 2022 18:30 / 6 osobom podoba się ten post
Luke

Zapraszam na popołudniową :pije kawe: 
Nie ma to jak gorąca kawa w ciepłym domu :radosc1:

I gorąca kąpiel z kaczuszką?plus czepek Jaska Fasoli
26 stycznia 2022 19:23 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Ja to już dawno zrobiłam, bywam przewidująca czasem ??4 miski średnicy 20 cm wyszły ,dla córy i mamy też. A jedna inna bo mi wywar został i zrobiłam tymbalik warzywny : marchew ,pietruszka,seler,groszek i jajo.Śladu juz nie ma ?Mnie lepiej ubierać niż żywić,  ale nikt by nie pomyślał taki mam metabolizm ?

???
:jamijami11:
27 stycznia 2022 06:59 / 10 osobom podoba się ten post
Witam szanowne Grono Przysnęło mi się ociupinke, ale już jestem z nieodłączną kawą. Wczoraj w aptece zostawiliśmy prawie cały majątek, no troszkę w skarpecie zostało. Piotr ma skierowanie na koronografie, ale za Chiny nie chce iść, bo u nas na kardiologi leży pacjent covidowy. Córka lata przeziębiona do pracy, jest antyszczepionkowcem a jej teściową zabrali do szpitala covidowego pod tlen. Boję się o nią i wnuki, bo mieszkają razem. Córka tamtej z rodziną ma kwarantannę, ale moja powiedziała, że nie mieli kontaktu z teściową. Ciekawe, mieszka z nią na tym samym parterze, łazienka wspólna... Normalnie dostanę na głowę zanim wyjadę. Dobra, kończę. 
27 stycznia 2022 07:23 / 10 osobom podoba się ten post
Wszystkim bezstresowego czwartku.Poranne rytuały na balkonie zostały lekko zakłócone przez silny wiatr.Ale da się wytrzymać.Moja Pdp być może jutro będzie miała auto po naprawie,oby.Wczoraj odebrała telefon z warsztatu- rachunek wstępnie będzie wynosił 2700.00 euro.Bardzo drogi był ten kamień na który najechała.Nie przemęczajcie się.
27 stycznia 2022 07:31 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Za oknem jeszzcze ciemno ale biało.  Wszystkim życzę spokojnego i w miarę pogodnego dnia. 
27 stycznia 2022 07:41 / 8 osobom podoba się ten post
dzien doberek  
chlodno z rana  
dzisiaj do babuni przychodzi fryzjerka 
milego dzionka dla wszystkich 
27 stycznia 2022 07:47 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry