No i znowu piątek dzisiaj mamy, ale na obiad kotlety jajeczne , a nie rybka ;)
No i znowu piątek dzisiaj mamy, ale na obiad kotlety jajeczne , a nie rybka ;)
Czy mroził ktoś z Was już ciasto naleśnikowe? :-) Bo ostatnio sporo mi tego zostało i zamroziłem... Ale nie wiem, jak po odmrożeniu będzie wyglądać.
Ciasto ? nigdy nie mrozilsm ,przypuszczam , że z niego nic nie wyjdzie . Napisz jeśli będziesz smażył. Jestem ciekawa .
Zdziwisz się, ale było dobre, tzn jak się rozmroziło. Też myślałem, że nie będzie się nadawać :-)
Wczoraj zapomniałem okularów do sklepu, a chciałem mielone kupić. Potem okazało się, że kupiłem... Hackepeter :smiech3: Czyli metkę z cebulą. Ale jakoś wyszły mielone. Do tego ziemniaki puree z woreczka (dla odmiany), sos i ogórki.
Jak ja lubię czytać Twoje gotowanie .No teraz to się usmialam
Już wiem dlaczego Niemcy lubią polskie opiekunki a jeszcze bardziej opiekunów .
Te pomysły i ta kreatywność :mniam:
Masz rację, ja też zawsze jestem ciekawa tego,co Luke gotuje :-)
Jego kreatywność czasami mnie powala, szczególnie jeśli chodzi o zestaw dodatków do obiadu. Sama nie wpadłabym na takie połączenia jak u Niego się zdarzają ?
Oj tam, oj tam...główka jeszcze pracuje, z akcentem na JESZCZE, to coś tam wychodzi :smiech3:
:super:
Powoli czas obiadu... Za 2 i pół godziny.
Ziemniaki w cząstkach ugotowane, potem do piekarnika. Filet z indyka wczoraj zamarynowany, dziś na patelnię. Sos śmietanowy z zielonym pieprzem (ale torebka z Winiar). Sałatka warzywna z papryką i ogórkiem kiszonym. To tak w skrócie.