Jak minął dzień 13

10 maja 2022 22:06 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień minął jak to w domciu-rozkosznie. Z wieczornego spaceru wróciłam lekko oszołomiona zapachem dzikich jabłoni i czeremchy. Psu nic, jeszcze celowo się inhalował :)

Piękna, niemalże letnia pogoda, zewsząd dobre wieści-oby tak dalej. Młodszy chce zacząc zarabiać całkiem samodzielnie, bo w firmie od jakiegoś czasu mu ciasno . Starszy znów dostał propozycję z google.ch . Tym razem nie ma wątpliwości, tym bardziej, że zaoferowano mu częsciowo pracę zdalną. Zarobki wieksze niż "zwyczajnego" senior developera w Polsce, choc i na te nie może narzekać. Synowa też tym razem się nie sprzeciwia, bo rodzinka się powiększa i wydatki również. 
Taka kolej rzeczy, życie się dla nich zaczyna , niech działają. A babunia ( czyli ja) , na spokojnie zrobi dziadziusiowi hihi teraz kanapki do pracy, bo jutro o 6 rano będzie się przewracać na drugi bok 
I dobry wieczór Forum i dobranoc już... 
11 maja 2022 20:09 / 7 osobom podoba się ten post
Jutro wolne,pogoda ma być piękna, więc rower i walę w teren zwiedzać okolicę
11 maja 2022 21:41 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Jutro wolne,pogoda ma być piękna, więc rower i walę w teren zwiedzać okolicę:bravo:

Podobny widok mamy z okna
11 maja 2022 22:24 / 3 osobom podoba się ten post
Od 18 tej byłam na linii z naszą Tiną.Musialam usunąć ekran blokady z nie mojego laptopa.Bosze,to był hard cor,ja typowa humanistka, dobrze,że miałam pomoc Tiny,bo jutro muszę zwrócić tablet a wiadomo ile by to mnie kosztowało w niemieckim sklepie.Juz Seniorka prawie sama poszła do toalety, aż była zdziwiona, że spóźniłam się.Zaraz go jutro oddam i chyba owine kokardką.
11 maja 2022 23:02 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Od 18 tej byłam na linii z naszą Tiną.Musialam usunąć ekran blokady z nie mojego laptopa.Bosze,to był hard cor,ja typowa humanistka, dobrze,że miałam pomoc Tiny,bo jutro muszę zwrócić tablet a wiadomo ile by to mnie kosztowało w niemieckim sklepie.Juz Seniorka prawie sama poszła do toalety, aż była zdziwiona, że spóźniłam się.Zaraz go jutro oddam i chyba owine kokardką.

Trochę strachu było, ale śmigałaś po BIOS-ie tak, jakbyś niczego innego nie robiła :) Dobrze myślałam, że sobie świetnie poradzisz, a twardy reset bez innej możliwosci wejscia w system, to dla osoby początkującej niełatwe zadanie .
12 maja 2022 10:58 / 4 osobom podoba się ten post
Jeszcze nie minął ale ja leżę sobie i gapię się w telewizor.Od wyjazdu się wymigałam. mówiąc, że mam biegunkę.Oby tylko po południu czegoś nie wymyśliła.
12 maja 2022 18:36 / 1 osobie podoba się ten post
Maluda

Jeszcze nie minął ale ja leżę sobie i gapię się w telewizor.Od wyjazdu się wymigałam. mówiąc, że mam biegunkę.Oby tylko po południu czegoś nie wymyśliła.

Jak tam biegunka ???
12 maja 2022 18:43 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Jak tam biegunka ???

Minęła jak ręką odjął
12 maja 2022 18:45 / 4 osobom podoba się ten post
Rower dostałam a jak tylko że męski, ja nie wiem co ja z tymi faradami mam?A siodełko też raczej nie damskie czyli porażka.Pchalam go pod górkę bo pastwić się nad sobą nie miałam zamiaru,wszystko ma swoje granice. Miasteczko niefajne, ale  droga do niego cudna ,wzdłuż jeziora.Nogi w jeziorze wymoczyłam,młodzi ludzie zażywali kąpieli a potem  łabędzica ich gonila?Prom regularnie kursuje na drugą stronę i obczaiłam plażę więc następnym razem jak pogoda dopisze do ruszę tam na odpoczynek. .
12 maja 2022 18:49 / 1 osobie podoba się ten post
Maluda

Minęła jak ręką odjął:smiech2:

Co zastosowałaś??
12 maja 2022 19:08 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Co zastosowałaś??

Leżenie plackiem przy telewizji
14 maja 2022 20:41 / 3 osobom podoba się ten post
Ciepło u mnie parowalyśmy dziś z PDP ale najważniejsze że internet mamy u niej ??Dało się?Dało? 
15 maja 2022 21:46 / 5 osobom podoba się ten post

Ciepły , wiosenny wieczór a tu............ktoś zaczął zawodzić  -póki co pod sklepem 
My już po posiaduszkach grillowych z sąsiadami-pupil też wyspacerowany ,to mówimy dobranoc 
17 maja 2022 20:37 / 4 osobom podoba się ten post
Sporo połaziłam na pauzie  Pierwszy raz w krótkich gatkach ,Bielą dawałam po oczach ale kilka dni słońca i będzie lepiej (już nie mącznie ).Nogi bolą ,ale jest gdzie łazić  .Tu stawiają mocno na sport. Kiedyś Tina pisała i tym .Ludzie biegają sami,w grupach z psami ,dzieciaki na boisku ćwiczą z rana (w przedszkolach też)  .Widzę bo mam za płotem. Są szczupli to fakt.
Miłego wieczoru jeszcze?
17 maja 2022 21:15 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Sporo połaziłam na pauzie  Pierwszy raz w krótkich gatkach ,Bielą dawałam po oczach ale kilka dni słońca i będzie lepiej (już nie mącznie ).Nogi bolą ,ale jest gdzie łazić  .Tu stawiają mocno na sport. Kiedyś Tina pisała i tym .Ludzie biegają sami,w grupach z psami ,dzieciaki na boisku ćwiczą z rana (w przedszkolach też)  .Widzę bo mam za płotem. Są szczupli to fakt.
Miłego wieczoru jeszcze?

Nie tylko pisze, ale i praktykuję, bo to współgra z moim usposobieniem. Moje klimaty po prostu. I Niemcy od jakiegoś czasu są wysportowani, a w DDrze juz się nie spotka zakochanych w cholesterolu hipciów na wózkach inwalidzkich. Kiedyś nam na SOR takiego przywieżli - z Niemców przygranicznych , ktorzy bywali na zakupach w Szczecinie. Pod budką z hamburgerami z hamburgerem w dłoni padł. Zawał. Nie przeżył.