Muszę zaprotestować. Nie dość , że zapowiadają , podają przyczynę to jeszcze rekompensują wyższe opóźnienie.
Muszę zaprotestować. Nie dość , że zapowiadają , podają przyczynę to jeszcze rekompensują wyższe opóźnienie.
Ale trzeba im tą rekompensatę lekko z paszczy wydzierać, podobnie jak w liniach lotniczych . No i zdarza im się to trochę za często. ICE by nie wytrzymało jakby się nie spózniło 20 min :)
Ja jeżdżę często ICE do Berlina , dalej polskim pociągiem . Dwa razy dostałam zwrot 50% ostatnio 100% bez problemu . Jeszcze w pociągu formularz dostaliśmy. Bilety na polski pociąg przebukowane , zaświadczenie o spóźnieniu ICE , pieniądze na koncie . Nie mogę się skarży. .

Aż się zalogowałam na konto klienta licząc na zwrot, ale niestety. Przy opóźnieniach powyzej 60 min rozpatrują.
Ostatnim razem jak jechałam było 45. Nie wiem czy, nawet przy 20 sto minutowych opóznieniach jest się z czego cieszyc. Ja wprawdzie w Berlinie nie przesiadałam sie do transportu publicznego, bo mnie zawsze ktoś odebrał, ale inni pasażerowie chcący złapac następne planowane połączenie, nie byli szczególnie zadowoleni.
Wrzuce screena z panelu klienta- papierowego formularza pewnie i tak bym nie dostała- mam przycisk na stronie, którego mogę użyć, lecz w przypadku opóznienia 45 min-nieaktywny .

Aż się zalogowałam na konto klienta licząc na zwrot, ale niestety. Przy opóźnieniach powyzej 60 min rozpatrują.
Ostatnim razem jak jechałam było 45. Nie wiem czy, nawet przy 20 sto minutowych opóznieniach jest się z czego cieszyc. Ja wprawdzie w Berlinie nie przesiadałam sie do transportu publicznego, bo mnie zawsze ktoś odebrał, ale inni pasażerowie chcący złapac następne planowane połączenie, nie byli szczególnie zadowoleni.
Wrzuce screena z panelu klienta- papierowego formularza pewnie i tak bym nie dostała- mam przycisk na stronie, którego mogę użyć, lecz w przypadku opóznienia 45 min-nieaktywny .

Maturzystom powodzenia dziś na języku hiszpańskim!
https://youtu.be/0Rdg6GUv-wQ

Od godziny jestem już u Frau.Przywitala mnie w drzwiach płacząc.Teraz trochę odpoczne i o 22zaprowadze Ją do sypialni.Podroz za to to był znowu horror,bo podstawili samochód osobowy i jechaliśmy jak sardynki.Grunt,że już odpoczywam.
Ja miałam chyba 30minut opóźnienia w Berlinie w wyniku czego odjechał mi express warszawski i dalej do Bydgoszczy.usialam jechać przez Wrocław do Bydgoszcz y , czyli zamiast o 23w nocy byłam o 4rano w domu . Przy przebukowyeaniu biletu na Wrocław dostałam formularz i zaświadczenie na odszkodowanie z powodu utrudnień . Odesłałam i dostałam na konto 160ero zadośćuczynienia
. Mogłam reklamować .
Dwa pozostałe opóźnienia to było ponad 1h , to 50%, przeszło 2h 100%.
Kurcze to raptem 15 minut zabrakło już by sobie darowali i nie robili cyrków