Powitajki przy kawie 70

28 kwietnia 2022 17:13 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Dzień dobry :bravo:
Na kole siedzę, bus pełny. Już po stronie niemieckiej ,pogoda ładna, nastawienie pozytywne ,zobaczymy jak i co na miejscu .Miłego dnia ?
Damessa wypatrujesz mnie od rana ???

Dobre koło nie jest złe, a jeszcze jak ma się w pakiecie głośnik radiowy przy uchu,na tylnim siedzeniu to już full wypasW końcu za coś się płaci
28 kwietnia 2022 17:27 / 1 osobie podoba się ten post
Serwus Słoneczka
28 kwietnia 2022 18:10 / 4 osobom podoba się ten post
opiekunkoland

Nigdy nie jest za późno na mówienie o sobie dobrze ;) A mydełka są naprawdę super!

Byleby nie za wiele o sobie. Czy dobrze, czy niedobrze :)To prawda, wykonawczyni mydełek ma talent plastyczny :) 
28 kwietnia 2022 18:22 / 4 osobom podoba się ten post
opiekunkoland

Właśnie mam dylemat z tym pukaniem, bo mam możliwość rozpoczęcia kursu językowego z niemieckiego, więc może tak miało być? Ale dzięki za wsparcie. :aniolki:

Wszystkiego dokładnie się dowiedz. Wczoraj  jechała busem dziewczyna po takim kursie. Za dużo jej nie dał, a rok czasu musi w firmie zostać. Trzeba ten kurs odrobić. Niby darmowy ,ale tylko niby, nie dość że  stawkę dostała niską, to w ciągu roku na podwyżkę raczej się nie zanosi. Ogólnie nie była zadowolona 
29 kwietnia 2022 07:04 / 7 osobom podoba się ten post
dziendoberek opiekunkowo
milego dnia wszystkim 
29 kwietnia 2022 07:09 / 7 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie.  Piątek, w Polsce dłuuuugiego weekendu początek.  Tutaj krótki .  Babka idzie we wtorek max środa do Alterheimu. Mnie szukają czegoś innego. Wczoraj była córką babki i wykąpać ja wielki wyczyn. Agresja i chyba jakaś, trauma może po szpitalu bo w ogóle nie daje sobie dotknąć głowy czy to umyć czy czesać. Wszak, że jest po 3 !!! udarach ( o których cicho sza w opisie PDP) i po udarach straciła słuch, wzrok i ledwo mówi a jedzenie tylko mix bo brak zębów. Taki kwiatek mi się trafił.  Do tego śpi na takim fotelu sterowanym pilotem chociaż ma łóżko specjalistyczne bo za nic nawet nie daje się położyć bo krzyk od razu i agresja. Leków nie przyjmuje.. Pflege podaje ona wypluwa i oni do pudełka z powrotem. To tyle po 2 dniach obserwacji.  A demencja powoduje to, że 7-8 x dziennie wola jeść bo inaczej stuka w rolator lub nim w drzwi. Oczy dookoła głowy trzeba mieć. 
Nic to. Koniec smutów na dziś. Spokojnego dnia dla Was. 
29 kwietnia 2022 07:48 / 6 osobom podoba się ten post
Miłego dnia Opiekunkowo 
Witam i pozdrawiam w piątek
29 kwietnia 2022 08:00 / 6 osobom podoba się ten post
Witam z nowego szwajcarskiego adresu ?Spałam jak zabita ,zmienniczka super a pdp.poznam dzisiaj bo mieszka parę domów dalej .Miłego dnia ☺️
29 kwietnia 2022 08:33 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry piękna pogoda,słoneczko się śmieje.Troche obowiązków a po południu rower.Taki mam plan.
Miłego dnia

29 kwietnia 2022 09:29 / 6 osobom podoba się ten post
Witam z busa.Wyspałam się  ,miejsca dużo. W Szwajcarii tylko ja wsiadałam a 3 osoby w Niemczech.Planowo o 13 g.  będziemy na granicy.Pozdrawiam, miłego dnia
29 kwietnia 2022 10:15 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. Z Polski gość już do mnie jedzie. Powinien być o 17. Jutro i w niedzielę bedziemy sie wycieczkowac. Zmiennik będzie jutro. Dziś jeszcze zakupy zrobię, aby nikt z głodu nie schudł :). Przepakuję się po raz enty bo coś pewnie jeszcze kupię i w poniedziałek kierunek Polska :)  :lol
Pogoda prze-pię-kna :) Dobrego dnia . 
29 kwietnia 2022 10:17 / 3 osobom podoba się ten post
Fiore

dziendoberek opiekunkowo:przytula:
milego dnia wszystkim :bravo::radosc::yahoo:

Dobry :) Co tak się pojawiasz i znikasz? 
29 kwietnia 2022 10:27 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Witam z busa.Wyspałam się  ,miejsca dużo. W Szwajcarii tylko ja wsiadałam a 3 osoby w Niemczech.Planowo o 13 g.  będziemy na granicy.:super:Pozdrawiam, miłego dnia:najlepszego3:

Ja zwykle ok18 godzin że Schweiz do Pl jadę  wszystko ok tylko ta podróż 
29 kwietnia 2022 10:29 / 2 osobom podoba się ten post
Anka1

Ja zwykle ok18 godzin że Schweiz do Pl jadę :-( wszystko ok tylko ta podróż 

Nie pasuje Ci inny srodek lokomocji? 
29 kwietnia 2022 10:32 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Nie pasuje Ci inny srodek lokomocji? 

W sumie mogę samolotem,ale to raczej tylko w jedną stronę.W druga musiałabym sama płacić ,a to już mi nie pasuje