Powitajki przy kawie 70

12 maja 2022 07:16 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Dzień dobry wszystkim ?
Sen mnie obudził niefajny szkoda że Malgi nie ma bo by mi go zinterpretowała.Malgi w razie czego co to może oznaczać 
Stary mężczyzna okropnie bil kijem cielaka a on nie uciekał tylko jęczał .Ja przybiegłam odepchnęlam tego faceta a on puścił ten kij i calkowicie spokorniał.  To tak jakbym go  pozbawiła siły na kolejne okrutne dzialania .A tylko na niego patrzylam. Chciałam mu też tym kijem walnąć ,ale nie zrobiłam tego .  Nie miał oczu tylko oczodoły i bardzo starą twarz .Mial w sobie potwora .Na marginesie nie oglądałam horroru. 
Nigdy nie pogodzę się z krzywda jaką ludzie wyrządzają zwierzętom (to tak na marginesie)

Ptaki nadają ze ładnie dziś będzie no to niebawem drogę  Miłego, Spokojnego dnia?

Będziesz kogoś (coś?) bronić przed jakąś krzywdą? Może nawet uda Ci się pokonać jakieś "złe moce"?
Oczywiście jak zwykle "dobro" zwycięży. A jak chcesz mnie wywołać to musisz mnie gdzieś "zacytować", bo na urlopie nie śledzę Forum. Dziś mnie pewnie myślami ściągnęłaś.
To do następnego.
12 maja 2022 07:25 / 2 osobom podoba się ten post
Malgi

Będziesz kogoś (coś?) bronić przed jakąś krzywdą? Może nawet uda Ci się pokonać jakieś "złe moce"?
Oczywiście jak zwykle "dobro" zwycięży. A jak chcesz mnie wywołać to musisz mnie gdzieś "zacytować", bo na urlopie nie śledzę Forum. Dziś mnie pewnie myślami ściągnęłaś.
To do następnego.:aniolki:

O Malgi dzieki?
12 maja 2022 07:31 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi

Witam w czwartek - weekendu początek.
Zaraz pakuję autko:ferrari: i jedziemy na 4-dniowy Zlot Grzybiarzy do Gołuchowa.:lowi ryby:
A za tydzień chyba przyjdzie mi pakować manatki na 3-tygodniowy turnus.:bezradny:
A czemu to Luke nie ma w tym towarzystwie? Znowu ktoś mu na odcisk nadepnął???:balans:
Lepiej omijać niektóre "wypociny", zwłaszcza jak nie wiadomo co autor miał na myśli?
Ja na urlopie nie mam czasu na Forumy, ani Fb. Czasami tylko tam zajrzę.:pisanie na forum:
Miłego dnia i weekendu wszystkim:angel1:

Malgi to już od czwartku łikend liczymy  ???
12 maja 2022 08:47 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Dzień dobry wszystkim ?
Sen mnie obudził niefajny szkoda że Malgi nie ma bo by mi go zinterpretowała.Malgi w razie czego co to może oznaczać 
Stary mężczyzna okropnie bil kijem cielaka a on nie uciekał tylko jęczał .Ja przybiegłam odepchnęlam tego faceta a on puścił ten kij i calkowicie spokorniał.  To tak jakbym go  pozbawiła siły na kolejne okrutne dzialania .A tylko na niego patrzylam. Chciałam mu też tym kijem walnąć ,ale nie zrobiłam tego .  Nie miał oczu tylko oczodoły i bardzo starą twarz .Mial w sobie potwora .Na marginesie nie oglądałam horroru. 
Nigdy nie pogodzę się z krzywda jaką ludzie wyrządzają zwierzętom (to tak na marginesie)

Ptaki nadają ze ładnie dziś będzie no to niebawem drogę  Miłego, Spokojnego dnia?

Łoo Matulu sen mara.Ja dziś spałam szybko ,położyłam głowę na poduszkę i zaraz była 8 rano.Chyba nie było nocy 
12 maja 2022 08:50 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim Piękny słoneczny dzień ,, popołudniu mam w planach taras,kawa i książka  Pozwolę rowerowi odpocząć 
12 maja 2022 08:58 / 5 osobom podoba się ten post
Znów będzie o tarasie ale mam tu punkt widokowy. Zaobserwowałam tu jak zachowują się ptaki.Jest tu gdzieś gniazdo ptaków CHYBA są to sokoły.Nie wiem na pewno bo widzę że krążą 2 czasem 3 i są to ptaki łowne. Gdy one krążą nagle cisza ,żaden ptaszek się nie pojawi.Kurcze martwię się bo mi tu jakiś ptaszek swiergolił , wydaje mi się że drozd  ,od wczoraj cisza.hmmm...czyzby został podany młodym na śniadanie?
12 maja 2022 09:44 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo ja dzisiaj zmuszona jestem pauzować  wybrałam się wczoraj na kijki bez skarpetek , masakra , pięta lekko obtarata , najgorsze podeszwy chyba odparzone
12 maja 2022 13:22 / 4 osobom podoba się ten post
witam opiekunkowo miłego popołunia życzę wszystkim 
12 maja 2022 18:31 / 2 osobom podoba się ten post
Anka1

Łoo Matulu:strach przed noca: sen mara.Ja dziś spałam szybko ,położyłam głowę na poduszkę i zaraz była 8 rano.Chyba nie było nocy 

No u Ciebie nie było nocy bo u mnie była ?
12 maja 2022 18:32 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo:-) ja dzisiaj zmuszona jestem pauzować :lulu: wybrałam się wczoraj na kijki bez skarpetek , masakra , pięta lekko obtarata , najgorsze podeszwy chyba odparzone:moje_wakacje:

Ja dziś też bez skarpet ,ale większość na rowerze chociaż też go pchałam 
12 maja 2022 18:35 / 3 osobom podoba się ten post
Anka1

Znów będzie o tarasie:lol3: ale mam tu punkt widokowy. Zaobserwowałam tu jak zachowują się ptaki.Jest tu gdzieś gniazdo ptaków CHYBA są to sokoły.Nie wiem na pewno bo widzę że krążą 2 czasem 3 i są to ptaki łowne. Gdy one krążą nagle cisza ,żaden ptaszek się nie pojawi.Kurcze martwię się bo mi tu jakiś ptaszek swiergolił , wydaje mi się że drozd  ,od wczoraj cisza.hmmm...czyzby został podany młodym na śniadanie?

Natura rządzi się swoimi prawami i niech tak jest bo jak czasem człowiek łapy swoje wsadzi to wszystko zniszczy?
12 maja 2022 19:16 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Ja dziś też bez skarpet ,ale większość na rowerze chociaż też go pchałam :-)

Ja dziś to nawet bez butów
12 maja 2022 20:47 / 4 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór, ale się dzis przed klawiaturą nasiedziałam :) Jeszcze trochę i będę  gwoździe wokół kciuka owijac jak Gustlik . Ale i u Łabędzicy jest przyroda. I fauna i flora  https://swanmilady.com/ 

Nowości nad stopką, bo już ciemno się robi , ale w wiekszosci juz ukrywające się po kątach testowe szablony ogarnięte i zbuntowane formularze. Jest prawie cacy, trzeba się brac za regulaminy . Nie ma to tamto :)

12 maja 2022 20:49 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Natura rządzi się swoimi prawami i niech tak jest bo jak czasem człowiek łapy swoje wsadzi to wszystko zniszczy?

Bywa , że musi , ale bez przesady. Czasem jest za duze pogłowie dzików i saren, to mysliwi to regulują, ale i zimą dokarmiają. 
W przyrodzie jest łancuch pokarmowy i lepiej go nie zaburzać . 
12 maja 2022 20:53 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Dzień dobry wszystkim ?

Jeślibyś horror oglądała, to byś wiedziała, że ten kij zamienił się w twoim ręku w kołek osikowy i odpowiednio byś go uzyła