Powitajki przy kawie 70

17 czerwca 2022 11:35 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Będę pod tym samym kodem. Dziadek do doszlifowania :-) jest z tej samej miejscowości. Do Aarau mam 30 km. Sobota już jako wolny dzien zaklepana, a na miejscu się zobaczy czy niedzieli się jeszcze wyhaczyc nie da. W każdym razie na kawę to nie tylko w Aarau namawiam, jak jest ten wolny dzionek do dyspozycji. 
Np Uetliberg za Zurychem. Z Zurychu pociągiem, albo statkiem z Burkliplatz. Potem S-bahn. Chyba, musiałabym sprawdzic. 

Powiem szczerze że wolałabym w Aarau, ja mam wolny wtorek popołudnie i cała środę.Do Aarau  mam nie daleko więc w sobotę lub niedzielę na mojej popołudniowej pauzie plus wyproszona godzina to razem 3 godzinki ,minus podróż tam i z powrotem.Na kawę i ciacho w centrum już się cieszę 
Od kiedy na zleceniu będziesz?
17 czerwca 2022 12:06 / 4 osobom podoba się ten post
Tina ,zamierzam tu popracować jeszcze parę lat.Wiec  małymi kroczkami zwiedzam różne kierunki.Czasem mi się Navi zawiesza ale zawsze jakoś wracam

17 czerwca 2022 12:47 / 4 osobom podoba się ten post
Anka1

Powiem szczerze że wolałabym w Aarau, ja mam wolny wtorek popołudnie i cała środę.Do Aarau  mam nie daleko więc w sobotę lub niedzielę na mojej popołudniowej pauzie plus wyproszona godzina :lol3:to razem 3 godzinki ,minus podróż tam i z powrotem.Na kawę i ciacho w centrum już się cieszę :aniolki:
Od kiedy na zleceniu będziesz?

A so...Skoro tak to ok. Aarau. Wylatam w poniedziałek, zostaje miesiąc i wracam na  ok 10 dni do domu a potem znów do moich sierotek na początku sierpnia i zostaję 3 miesiące. 
Żeby się wyżyć podróżniczo to kompania będzie.
17 czerwca 2022 12:51 / 3 osobom podoba się ten post
Anka1

Tina ,zamierzam tu popracować jeszcze parę lat.Wiec  małymi kroczkami zwiedzam różne kierunki.Czasem mi się Navi zawiesza:lol3::lol1: ale zawsze jakoś wracam

Grunt to dobrze zaparkować. Reszta to szczegół, scieżki sobie przetrzesz :) 
17 czerwca 2022 13:11 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

A so...Skoro tak to ok. Aarau. Wylatam w poniedziałek, zostaje miesiąc i wracam na  ok 10 dni do domu a potem znów do moich sierotek na początku sierpnia i zostaję 3 miesiące. 
Żeby się wyżyć podróżniczo to kompania będzie.

Jeśli masz ochotę wiec sobota tj 25 czerwca.Twoje wolne a ja sobie wygospodaruje godzinę dłuższą pauzę.Od lipca zmieniam adres i i nie wiem gdzie mnie rzucą 

17 czerwca 2022 13:54 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,  za dwie godz. ruszam do roboty . Trza na dół zejść . Upał, nic się nie chce, ani umrzeć ani żyć . Ja lubię takie sobie  około 22 st.C ni wiecej ni mniej . Wam dobrego dnia a ja będę robiła dobre wrażenie do 22 giej .
17 czerwca 2022 14:10 / 4 osobom podoba się ten post
witam wszystkich w piątek piątunio piątunieczek milego popołudnia i nie przemeczajcie sie 
17 czerwca 2022 14:23 / 2 osobom podoba się ten post
Anka1

Jeśli masz ochotę wiec sobota tj 25 czerwca.Twoje wolne a ja sobie wygospodaruje godzinę dłuższą pauzę.Od lipca zmieniam adres i i nie wiem gdzie mnie rzucą :-)

25 mam spotkanie z kimś, aby się gdzieś w białych rękawiczkach wepchnąć na wydrę, ale może niedziela. Albo inny termin. W sumie Pfegehilfe nie ma zasięgu po całej Szwajcarii, a ja jestem mobilna. 
17 czerwca 2022 15:32 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

25 mam spotkanie z kimś, aby się gdzieś w białych rękawiczkach wepchnąć na wydrę, ale może niedziela. Albo inny termin. W sumie Pfegehilfe nie ma zasięgu po całej Szwajcarii, a ja jestem mobilna. 

Może być i niedziela.
Jeszcze zobaczymy w przyszłym tygodniu jak to wyjdzie 
18 czerwca 2022 05:30 / 5 osobom podoba się ten post
Doberek sobotnio.Upalow afrykanskich ciąg dalszy.Powoli mam dość,a deszczu ani widu ani slychu.Siorbie ☕ i przeglądam portale, zresztą u mnie to norma.Rzeskiego poranka i całego dnia,oszczedzajcie siły na zamiary nie zamiar podług sił...Nosz,ale ja mundro z rana ?
18 czerwca 2022 06:58 / 3 osobom podoba się ten post
Witam sobotnio
Dziś duszowanie pedepci
Nie przemęczajcie się
Miłego dnia
18 czerwca 2022 07:38 / 4 osobom podoba się ten post
Witam w sobotę ! 
18 czerwca 2022 07:47 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry bardzo 
Jeszcze przyjemnie, kawa  Hits, taras. Za pół godziny podopieczna wstanie i przeniosę się do lazienki bo będzie duszowanie. Usiądę jak zwykle na wannie czekając kiedy podać ręcznik ?
Rytuał musi być zachowany- po umyciu zębów ważenie i filiżanka kawy, dopiero wtedy idzie do kabiny ?
Później się rychtuje, fryzuje a ja w tym czasie śniadanie szykuję. Pedepcia trzyma wagę, cały czas 62-62,5,problemów z trawieniem jak widać nie ma. Ja też nie mam tutaj problemów,ani z podopieczną, ani z Jej rodziną  i oby tak dalej. 
To przyjemnego dnia życzę, szukajcie cienia i nawadniajcie się 

18 czerwca 2022 07:50 / 2 osobom podoba się ten post
Damessa

Witam w sobotę ! 

Witaj, fajnie wyglądasz ?
Radość bije id Ciebie, chyba wolny dzień tak Cię cieszy 
18 czerwca 2022 08:29 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Witaj, fajnie wyglądasz ?
Radość bije id Ciebie, chyba wolny dzień tak Cię cieszy :radosc:

BINGO!!Teraz wychodzę  na spacer  do lasu a potem plażing  nad rzeką  Thur.