Powitajki przy kawie 70

16 czerwca 2022 08:37 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo   ciepło ale jeszcze przyjemnie. Byłam po szczypiorek w ogrodzie. Ptaszki śpiewają a właściwie dra się . Przed moim oknem przy ulicy trele od rana . W ogrodzie to ptasi koncert. 
Kaffka 
Udanego świętowania. Pamiętajmy o piciu , czasem też wody
16 czerwca 2022 09:09 / 6 osobom podoba się ten post
Tu też nie świętują.Moj PDP  ma dwa kalendarze w tym jeden  niemiecki w którym jest dzisiaj  na czerwono...a tu zwykly roboczy dzień Zakupy wczoraj  poczyniłam..hihiPDP też  twierdził  że   święto. 
16 czerwca 2022 10:03 / 6 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich serdecznie 
Siedzę na tarasie z drugą kawą i głowa mi się kiwa w nocy przeszły dwie burze i prawie nie spałam.Dzis też i przez następne dni upał się zapowiada do 33 stopni.No cóż lato się zbliża.A ja jak na złość nie wzięłam sandałek.Nie ma tego złego,bo będzie okazja na nowe Wczoraj byłam w Aarau i w Vero Modzie kupiłam sobie 2 sukienki Jedna w kolano , no ciut przed , na upały idealna, a druga długość maxi.Tylko pasek mi potrzebny do niej.Wiec jutro pojadę po sandałki, pasek ......i wiecie co, ładną torebkę widziałam.

Pozdrawiam 
16 czerwca 2022 13:20 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry, lubię te poranki, kiedy cicho, radia nawet nie włączam, kawa na tarasie i tylko ptaki słychać. Święto, sąsiedzi jeszcze śpią. Dziewczyny przywołały wspomnienia z dzieciństwa. Rodzice chodzili ołtarz ubierać, ja najpierw sypałam kwiatki, płatki piwonii najczęściej, a później dumnie nosiłam wstążki przy poduszkach i chorągwi. 
Smutne, ale moje dorosłe dzieci w procesjach nie chodzą i swoich dzieci też do kościoła nie prowadzą :-(.
Cóż, teraz to ja mogę najwyżej swoje zdanie wyrazić, ale wpływu na to, że daleko im do kościoła, nie mam.
Oprócz gotowania żadnych planów na dzisiaj nie mam. Leniuchować będę. 
Miłego, dobrego dnia życzę :angel3:

A mnie synowa mile zaskoczyła....Helenka sypie kwiatki
16 czerwca 2022 13:22 / 6 osobom podoba się ten post
Damessa

A mnie synowa mile zaskoczyła....:-)Helenka sypie kwiatki:serce:

16 czerwca 2022 13:51 / 2 osobom podoba się ten post
Damessa

A mnie synowa mile zaskoczyła....:-)Helenka sypie kwiatki:serce:

To miłe zaskoczenie, brawo dla synowej ?
16 czerwca 2022 13:58 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

To miłe zaskoczenie, brawo dla synowej ?

16 czerwca 2022 14:43 / 6 osobom podoba się ten post
witam w świateczny czwartek i życzę wszystkim miłego popołudnia
16 czerwca 2022 15:52 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Śliczna mała księżniczka 
16 czerwca 2022 16:37 / 1 osobie podoba się ten post
Anka1

Śliczna mała księżniczka :najlepszego1:

dzięki 
16 czerwca 2022 18:51 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Słodka ślicznotka ??
16 czerwca 2022 18:52 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Słodka ślicznotka ??

16 czerwca 2022 20:40 / 2 osobom podoba się ten post
Damessa

Jaka śliczna panienka 
16 czerwca 2022 21:16 / 5 osobom podoba się ten post
I w Polsce gorąc się robi :) Piję dużo wody , która mi smakuje najbardziej. Mało trunkowa jestem tak w ogóle, choć sobie zwyczajnie jaja robię- wolę publicznie pożartować z siebie też- niż po korytarzach podziemnych z kimś się turlać, czego nigdy nie robiłam i robić nie będę, gdyż nie mam noktowizora, kompetencji , predyspozycji ani chęci :) 
Nad wodą już latają insekty wielkości Zeppelinów, są wielkie, upierdliwe i trudno je odesłać na drugi krąg. Jutro jedziemy z sąsiadami i znajomymi nad wodę do niedzieli pobiwakować, to będziemy musieli wziąc coś do odstraszania.Ale o tym już chłopy pomyślą . Odetchniemy świeżym powietrzem i pogadamy, pogrillujemy, pewnie i odpalimy jaką muzę, choć nie za głośno oczywiście.
Co do wczorajszego webinara...trwał 3 godziny, będą następne szkolenia. Fachmann z prawdziwego zdarzenia przedstawił prezentację , tłumaczył jasno , logicznie i bez dysortografi...No i tak-plana mieć trzeba. Szybko to się tylko można zes....zwłaszcza jak się nie ma super niszowej oferty- a tak jest. Plus poprawa wizerunku, kostka po kostce. Nie byłam zbulwersowana, tak dokładnie myslałam.Ale moja robota to co innego . E-commerce to bardzo wciągająca dziedzina i trzeba wyrzucic z głowy utarte schematy sprzedaży stacjonarnej, bo ten rynek rządzi się zupełnie innymi prawami i metodami. Tak, że na szybko to to co jest zamknę w dziale "jakoś to będzie"  tylko to mogę zrobić. I wg plana szykowac już korytarze, ale pod kremy. Ale to jak już będę w CH na urlopie  (na marginesie-pani farmaceutka już branie ma )
Żeby nie zanudzać- sukienki od Kasi Zapały są świetne. Polecam jako eleganckie, koktajlowe , wyjsciowe.Swietnie skrojone, uszyte , możliwośc poprawek, uszycia z wybranego materiału. Ceny dobre jak za taki, ciuszek , niewygórowane, choć i nie najtańsze. Każdy kupuje gdzie chce, a ja nie zaglądam nikomu do portfela , gdyż nie mam takiej potrzeby.
Pochwalę się jeszcze naszym ołtarzem . Na procesji wszyscy elegancko wystrojeni. Panie nawet w szpilkach :)

16 czerwca 2022 21:24 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

I w Polsce gorąc się robi :) Piję dużo wody , która mi smakuje najbardziej. Mało trunkowa jestem tak w ogóle, choć sobie zwyczajnie jaja robię- wolę publicznie pożartować z siebie też- niż po korytarzach podziemnych z kimś się turlać, czego nigdy nie robiłam i robić nie będę, gdyż nie mam noktowizora, kompetencji , predyspozycji ani chęci :) 
Nad wodą już latają insekty wielkości Zeppelinów, są wielkie, upierdliwe i trudno je odesłać na drugi krąg. Jutro jedziemy z sąsiadami i znajomymi nad wodę do niedzieli pobiwakować, to będziemy musieli wziąc coś do odstraszania.Ale o tym już chłopy pomyślą . Odetchniemy świeżym powietrzem i pogadamy, pogrillujemy, pewnie i odpalimy jaką muzę, choć nie za głośno oczywiście.
Co do wczorajszego webinara...trwał 3 godziny, będą następne szkolenia. Fachmann z prawdziwego zdarzenia przedstawił prezentację , tłumaczył jasno , logicznie i bez dysortografi...No i tak-plana mieć trzeba. Szybko to się tylko można zes....zwłaszcza jak się nie ma super niszowej oferty- a tak jest. Plus poprawa wizerunku, kostka po kostce. Nie byłam zbulwersowana, tak dokładnie myslałam.Ale moja robota to co innego . E-commerce to bardzo wciągająca dziedzina i trzeba wyrzucic z głowy utarte schematy sprzedaży stacjonarnej, bo ten rynek rządzi się zupełnie innymi prawami i metodami. Tak, że na szybko to to co jest zamknę w dziale "jakoś to będzie"  tylko to mogę zrobić. I wg plana szykowac już korytarze, ale pod kremy. Ale to jak już będę w CH na urlopie :-) (na marginesie-pani farmaceutka już branie ma )
Żeby nie zanudzać- sukienki od Kasi Zapały są świetne. Polecam jako eleganckie, koktajlowe , wyjsciowe.Swietnie skrojone, uszyte , możliwośc poprawek, uszycia z wybranego materiału. Ceny dobre jak za taki, ciuszek , niewygórowane, choć i nie najtańsze. Każdy kupuje gdzie chce, a ja nie zaglądam nikomu do portfela , gdyż nie mam takiej potrzeby.
Pochwalę się jeszcze naszym ołtarzem . Na procesji wszyscy elegancko wystrojeni. Panie nawet w szpilkach :)

Tina, zawsze z przyjemnością Cię czytam,a ołtarz przepiekny,szczerze.Ja niestety oglądałam transmisję w telewizji,a teraz napawam się koncertem Andre Rieu.