Powitajki przy kawie 71

21 października 2022 09:55 / 5 osobom podoba się ten post
Luke

Szczęśliwej podróży i fajnego urlopu:aniolki:

Pozdrawiam wszystkich serdecznie, miłego dnia:chaplin:
Ja też w drodze, mijam Drezno. W busie 6 osób, a jadę firmowym. Wysiądę jako ostatni. Same panie, od żadnej nie wyczuwam woni alkoholu, uff... :smiech3:
Do popisania ze szteli:buziaki1::hejka1:

Szerokości 
21 października 2022 10:06 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Gdzie jest Gusia? Może nad muchomorem się pochyliła ? :-)

Nie,nie, nie, żadnych muchomorów, ani czerwonych, ani czerwieniejących ani nawet ślicznych nakrapianych. Stosując się do zaleceń hasła dnia, takie slow szwendanie się po drogeriach sobie zaserwowałam. Zachciało mi się jakiegoś pachnidła nowego poszukać. Cieplej zaczynamy się ubierać to i świeże zapachy czas odstawić i czymś cięższym, cieplejszym się otulić. 
Przechadzając się między regałami czułam czym pachną inne panie. Nuda, powiem Wam. Same Idole,la vie est belle , Si,Diory i Chanele. Wszystkie pachną podobnie. Tylko pani ekspedientka w Douglasie zostawiała za sobą smugę czegoś, co zaintrygowało mój zmysł powonienia. Zapytałam oczywiście czym pachnie i tak po raz pierwszy spotkałam się z perfumami Bottega Veneta. Kurcze, jak mnie się te zapachy podobają. Nawąchałam się tak, że prawie spijaniałam 
Szczególnie jedne z linii Signature mnie zainteresowały. Spryskałam się obficie,za darmo przecież? i wyszłam ze sklepu żeby  ponosić tę Signaturę na sobie. Po jakimś czasie stwierdziłam że dobrze na mnie leży , postanowiłam jeszcze trwałość wypróbować. Na ubraniu jeszcze dzisiaj się trzymają,na mnie nie wiem, Qrcze, mogłam się nie myć albo przynajmniej wypachnione miejsca ominąć ☹. I teraz w rozterce jestem, bo najtańsze nie są, chyba z kwiatka jakiegoś powróżę-kupić, nie kupić ?.
Jak wyjdzie na nie(znaczy rozsądek zwycięży,bo inne priorytety powinnam mieć), to mam w zanadrzu coś niedrogiego ,na wodę perfumowaną Tous Oh! w hebe się natknęłam. Też już taka na chłodne pory roku. Zachciało mi się zapachnieć inaczej niż trendy i rankingi zalecają 
21 października 2022 10:15 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  z busa ?Już po drugiej stronie ,przewidywany przyjazd ok 18ej .W busie tylko 2 osoby z kierowcą, luzik i spokój za to do granicy pełny ,ale towarzystwo miłe, wszyscy bezprocentowi ☺Tym co jak ja w drodze szczęśliwego dojazdu do celu obojętnie po której stronie mocy .A Pan Osobusa przemiły ? Miłego dnia ?
21 października 2022 10:15 / 7 osobom podoba się ten post
Teraz witam Was pogodnie 
Nie pada, nie wieje, słońce też nie grzeje tylko za chmurami się chowa. 
Niby nic szczególnego w planach nie mam a i tak muszę się trochę sprężyć, żeby ogarnąć to co trzeba. 
Wszystkim życzę dobrego dnia a tym co w drodze, bezpiecznych i przyjemnych podróży, czy to w tę czy tamtą stronę 
21 października 2022 10:18 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Nie,nie, nie, żadnych muchomorów, ani czerwonych, ani czerwieniejących ani nawet ślicznych nakrapianych. Stosując się do zaleceń hasła dnia, takie slow szwendanie się po drogeriach sobie zaserwowałam. Zachciało mi się jakiegoś pachnidła nowego poszukać. Cieplej zaczynamy się ubierać to i świeże zapachy czas odstawić i czymś cięższym, cieplejszym się otulić. 
Przechadzając się między regałami czułam czym pachną inne panie. Nuda, powiem Wam. Same Idole,la vie est belle , Si,Diory i Chanele. Wszystkie pachną podobnie. Tylko pani ekspedientka w Douglasie zostawiała za sobą smugę czegoś, co zaintrygowało mój zmysł powonienia. Zapytałam oczywiście czym pachnie i tak po raz pierwszy spotkałam się z perfumami Bottega Veneta. Kurcze, jak mnie się te zapachy podobają. Nawąchałam się tak, że prawie spijaniałam :lol1:
Szczególnie jedne z linii Signature mnie zainteresowały. Spryskałam się obficie,za darmo przecież? i wyszłam ze sklepu żeby  ponosić tę Signaturę na sobie. Po jakimś czasie stwierdziłam że dobrze na mnie leży , postanowiłam jeszcze trwałość wypróbować. Na ubraniu jeszcze dzisiaj się trzymają,na mnie nie wiem, Qrcze, mogłam się nie myć albo przynajmniej wypachnione miejsca ominąć ☹. I teraz w rozterce jestem, bo najtańsze nie są, chyba z kwiatka jakiegoś powróżę-kupić, nie kupić ?.
Jak wyjdzie na nie(znaczy rozsądek zwycięży,bo inne priorytety powinnam mieć), to mam w zanadrzu coś niedrogiego ,na wodę perfumowaną Tous Oh! w hebe się natknęłam. Też już taka na chłodne pory roku. Zachciało mi się zapachnieć inaczej niż trendy i rankingi zalecają :hihi:

Też lubię Bottege zwłaszcza Illusione?
21 października 2022 10:20 / 7 osobom podoba się ten post
Witam z nowego miejsca.  Miasteczko znane bo tu byłam tylko rodzina nowa. Póki co jest Ukrainka i muszę wszystko ogarnąć bo z nią gąski nie ma . Robila różnie bez planu. Masakra ??? ?
Wszystkim spokojnych miejsc pracy a urlopujacym super pogody. 
21 października 2022 10:25 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Też lubię Bottege zwłaszcza Illusione?

Niuchałam, ładny, ale Signature taki jakiś skórzany trochę ?,taki niepodobny do tych, które znam 
21 października 2022 10:27 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Witam z nowego miejsca. :chaplin: Miasteczko znane bo tu byłam tylko rodzina nowa. Póki co jest Ukrainka i muszę wszystko ogarnąć bo z nią gąski nie ma . Robila różnie bez planu. Masakra ??? ?
Wszystkim spokojnych miejsc pracy a urlopujacym super pogody. :kawa::kawa1:

Powodzenia Dusiu, chwila moment i ogarniesz wszystko. Zaprawiona w bojach jesteś ?

21 października 2022 10:33 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Witam z nowego miejsca. :chaplin: Miasteczko znane bo tu byłam tylko rodzina nowa. Póki co jest Ukrainka i muszę wszystko ogarnąć bo z nią gąski nie ma . Robila różnie bez planu. Masakra ??? ?

Dasz  radeKto jak nie my!!! Siłaczki!Powodzenia Dusiu
21 października 2022 10:41 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Ogarniesz, weteranka wszak z Ciebie ?
21 października 2022 11:07 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Dzień dobry  z busa ?Już po drugiej stronie ,przewidywany przyjazd ok 18ej .W busie tylko 2 osoby z kierowcą, luzik i spokój za to do granicy pełny ,ale towarzystwo miłe, wszyscy bezprocentowi ☺Tym co jak ja w drodze szczęśliwego dojazdu do celu obojętnie po której stronie mocy .A Pan Osobusa przemiły ? Miłego dnia ?

Dojedź szczesliwie 
21 października 2022 11:27 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Przechadzając się między regałami czułam czym pachną inne panie. Nuda, powiem Wam. Same Idole,la vie est belle , Si,Diory i Chanele. Wszystkie pachną podobnie. Tylko pani ekspedientka w Douglasie zostawiała za sobą smugę czegoś, co zaintrygowało mój zmysł powonienia. Zapytałam oczywiście czym pachnie i tak po raz pierwszy spotkałam się z perfumami Bottega Veneta. Kurcze, jak mnie się te zapachy podobają. Nawąchałam się tak, że prawie spijaniałam :lol1:
Jak wyjdzie na nie(znaczy rozsądek zwycięży,bo inne priorytety powinnam mieć), to mam w zanadrzu coś niedrogiego ,na wodę perfumowaną Tous Oh! w hebe się natknęłam. Też już taka na chłodne pory roku. Zachciało mi się zapachnieć inaczej niż trendy i rankingi zalecają :hihi:

Poniuchaj  ,,Zen " od Shiseido.Paczuła,piżmo, dzrzewo sandałowe i jakieś kwiatki.Takie INNE...Nawet dwa razy zakupilam.Ostatnio z niższej  półki  ,,Alive" od H.Boss.Juz bym coś nowego przytuliła, hihi..tak,wiem jestem uzależniona 
21 października 2022 12:39 / 5 osobom podoba się ten post
Gucci Envy kaputt, Alien skaleczony, a to były moje zapachy. Po rekonesansie już od jakiegoś czasu lubię i posiadam perfumy N.Rodrigueza Narciso i For Her EDP. Jak mi się zachce zmiany to jest w czym wybierać własnie z tej marki. Cieplejsze, zimowe to Addict , następca Aliena, obydwa trzeba stosować w mikrodawkach :) Szybko nie zużyję to mam spokój z perfumami na jakies 2 lata. Chciałabym jeszcze coś na codzień i Gucci Bloom chyba będą moim wyborem, gdyż są to perfumy klasyczne i naprawdę dobrze wykonane. Poszukam kiedyś tam, bo sie nie pali :) 
21 października 2022 12:42 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Poniuchaj  ,,Zen " od Shiseido.Paczuła,piżmo, dzrzewo sandałowe i jakieś kwiatki.Takie INNE...Nawet dwa razy zakupilam.Ostatnio z niższej  półki  ,,Alive" od H.Boss.Juz bym coś nowego przytuliła, hihi..tak,wiem jestem uzależniona :smiech3:

Boss to nie niższa półka. Taka sama jak inne popularne perfumy z tych co Gusia opisała, ale faktycznie Alive im sie nie bardzo udały. Raczej powinni im nadać przeciwstawną nazwę. Jour pour Femme-to dobry zapach od nich. 
21 października 2022 12:46 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Niuchałam, ładny, ale Signature taki jakiś skórzany trochę ?,taki niepodobny do tych, które znam 

Lubię skórzane zapachy choć okazjonalnie ich używam. Mam odlewkę z Armani Prive, kiedys tam zakupioną, na czym własnie Bottega bazuje jak informują. Powącham te Signature, jestem ich ciekawa. 
Kiedyś jeszcze pracując w DE kupiłam chanelowskiego Egoista, bo chciałam sobie nim chłopa pokropić  , ale mu się tez zapach nie spodobał. Synowie tez nie chcieli, sama uzywałam, bo to raczej taki własnie unisexowy, skórzany. Ładny, zobacz w perfumerii.